Ronald Chase

Regisseur, Acteur, Scenarist

Ronald Chase is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Ever Since the World Ended

2001 | Fake documentaire

Verenigde Staten 2001. Fake documentaire van Calum Grant en Joshua Atesh Litle. Met o.a. Christine Cannavo, Ronald Chase, Josiah Clark en Aubrey Ankrum.

Ever Since the World Ended is opgezet als een documentaire over de nasleep van het virus dat tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide. In San Francisco wonen nog maar 186 overlevenden, waarvan een handjevol in de film aan het woord komt.

Bruges-la-morte

1976 | Drama, Experimenteel, Horror

Verenigde Staten 1976. Drama van Ronald Chase. Met o.a. Richard Easton, Kristin Milward, Anthony Daniels en Gwen Whitby.

Paul (Easton) idealiseert zijn overleden echtgenote op haast morbide wijze. Het is zijn strijd tegen een wereld die hij zelf heeft gecre[KA3]eerd en die uiteindelijk resulteert in zijn wedergeboorte. Dit verhaal vormt het uitgangspunt van de film met dubbelzinnige personages en symbolische nachtelijke tochten over een kanaal. Er is een toneelgezelschap, dat een stuk opvoert met een man die op een kerkhof in het huwelijk treedt in een wereld, bevolkt door schaduwen van droomfiguren, magi[KA3]ers, pierrots en geesten, terwijl er zich bovennatuurlijke gebeurtenissen voordoen. Het regiedebuut van Chase, een kunstschilder die zich baseerde op het werk van James Ensor voor de kostuums en de maskers. Het scenario is van regisseur Chase en Pier Farri naar de roman van Georges Rodenbach, waaraan zij hun eigen (Amerikaanse) interpretatie gaven. Het camerawerk is van regisseur Chase, die op locatie in Brugge filmde en de camera hanteerde als een schilderspalet met penselen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ronald Chase op televisie komt.

Reageer