Daniela Silverio

Acteur

Daniela Silverio is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Didone non è morta

1987 | Romantiek, Fantasy, Avonturenfilm

Italië 1987. Romantiek van Lina Mangiacapre. Met o.a. Daniela Silverio, Mauro Cruciano en Teresa De Blasio.

Het verhaal speelt zich zowel in het heden als het verleden af. De stichteres van Carthago komt tot leven en ontmoet opnieuw haar geliefde Aeneas. Een vreemd avontuur dat springt van de discotheek naar de ontmoeting met Sibylle op weg naar de rivier Avernus. Een nogal verwarrende film, maar de acteerprestaties maken het toch de moeite waard.

Oriana

1985 | Drama

Frankrijk/Venezuela 1985. Drama van Fina Torres. Met o.a. Doris Wells, Daniela Silverio, Rafael Briceno, Maya Oloe en Mirta Borgès.

Na twintig jaar keert Mar[KA1]ia (Selverio) terug naar Venezuela en het huis waar ze in haar jeugd enkele dagen doorbracht. Omdat haar tante, Oriana (Wells), is gestorven, heeft zij de hacienda ge[KA3]erfd en ze is van plan die te verkopen. Hier verschijnen de sporen van haar tante`s verleden weer voor haar ogen: een verboden liefde, tekenen van geweld... en het altijd aanwezige, obsederende verlangen van Oriana. Ze besluit tenslotte het bezit niet van de hand te doen. Een weinig originele film met een eenzijdig en beperkt thema, die veel te literair is (naar de gelijknamige roman van Marvel Moreno). Caminos speelt de titelfiguur als kind en Venturini als adolescente.

Il Diavolo sulle Colline

1985 | Drama

Italië 1985. Drama van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Alessandro Fontana, Roberto Accornero, Matteo Corvino, Urbano Barberini en Daniela Silverio.

Deze met een klein budget gemaakte produktie is gebaseerd op een kort verhaal van Cesare Pavese. De film speelt zich af in de periode tussen de twee wereldoorlogen en staat bol van dialogen, gemoraliseer en gepraat over het leven. Technisch gezien heeft de film problemen met de synchronisatie en de korrelige beelden.

Identificazione di una donna

1982 | Drama, Experimenteel, Erotiek

Italië/Frankrijk 1982. Drama van Michelangelo Antonioni. Met o.a. Tomas Milian, Daniela Silverio, Christine Boisson, Marcel Bozzuffi en Lara Wendel.

Filmregisseur Niccolo (Milian) zoekt inspiratie voor een vrouwelijk personage in een nieuwe film. Zowel zijn verhouding met een grillige en seksueel gefrustreerde aristocrate als die met een pragmatische jonge actrice lopen echter stuk op wederzijds onbegrip. Hij overweegt dan een SF-film te gaan maken. Deze Italiaanse film, de come-back van Antonioni, grijpt terug op diens relatieprobleem uit de jaren 1960-70 maar wordt geformuleerd in eigentijdse termen. De vaagheid van emoties en handeling kan - als vanouds - irriteren, maar naast een opmerkelijke visuele aanpak biedt de film ook enkele liefdesscènes van uitzonderlijke intensiteit. Antonioni kreeg voor dit werk in Cannes een speciale prijs, die in het leven geroepen was ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van het filmfestival. Het scenario is van Gérard Brach en regisseur Antonioni naar een verhaal van deze laatste. Het camerawerk is van Carlo Di Palma. Stereo.

La Dernière femme

1975 | Drama

Frankrijk/Italië 1975. Drama van Marco Ferreri. Met o.a. Gérard Depardieu, Ornella Muti, Zouzou, Michel Piccoli en Renato Salvatori.

Een werkloze ingenieur is met zijn zoontje door zijn feministische vrouw verlaten. Hij wordt verliefd op een verzorgster in de cr[KA2]eche van zijn baby, die in de daaruit volgende verhouding steeds meer groeit in haar moederrol en zich uiteindelijk gaat verzetten tegen de seksualiteit die haar tot een object maakt. De man die zijn bestaansrecht als vader en als minnaar heeft verloren, castreert zichzelf. Indringende tragedie plaatst de personages tegen onpersoonlijke nieuwbouw en maakt aannemelijk dat de hoofdpersoon (met volledige inzet door Depardieu gespeeld) zich alleen nog kan bewijzen door middel van zijn geslacht. Dat hij als fallocraat verzet oproept, maar zelf zijn ergste slachtoffer is, maakt Ferreri's pessimisme over het failliet van de gangbare relatie-structuren genuanceerd en beangstigend overtuigend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniela Silverio op televisie komt.

Reageer