Louis Waldon

Acteur

Louis Waldon is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Feedback

1979 | Mysterie, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1979. Mysterie van Bill Doukas. Met o.a. Bill Doukas, Denise Gayle Gordon, Myriam Gibril, Louis Waldon en Taylor Mead.

Een interessant debuut dat doet denken aan Martin Scorsese`s MEAN STREETS (1973). Het verhaal gaat over Rick Dawson (Doukas), een man die officieel in staat van beschuldiging wordt gesteld en in allerlei toestanden in New York verzeild raakt. De film heeft veel Kafkaiaanse elementen. Hoofdrol/regisseur Doukas, die ook het scenario schreef, toont beslist talent, maar het komt er nog niet helemaal uit. Het camerawerk is van Oliver Wood. Movielab Color.

Pan

1972 | Drama

Duitsland 1972. Drama van George Moorse. Met o.a. Louis Waldon, Evelyn Opela en Gordon Mitchell.

De mythe rond de antieke vruchtbaarheidsgodin Pan, die blind is voor de realiteit, wordt vermengd met elementen uit de Keltische sagenwereld. De film, die als parabel op de plaats van het onmachtige individu in de allesbeheersende samenleving is bedoeld, doet wat kitscherig aan, omdat Moorse er niet in is geslaagd zijn verering voor het eenvoudige leven ervan te scheiden.

Jaider - der einsame Jäger

1971 | Historische film, Drama

Duitsland 1971. Historische film van Volker Vogeler. Met o.a. Gottfried John, Sigi Graue, Rolf Zacher, Louis Waldon en Johannes Schaaf.

Een graaf laat soldaten een stroper opsporen die echter de sympathie van de dorpsbevolking heeft. Een onevenwichtige Heimatfilm waarvan de satire op het genre niet duidelijk naar voren komt.

Necropolis

1970 | Experimenteel

Italië 1970. Experimenteel van Franco Brocani. Met o.a. Viva Audier, Tina Aumont, Carmelo Bene, Pierre Clémenti en Bruno Corazzari.

Necropolis is de symbolische Stad van Leven & Dood, of van de Historie, waarin Attila, Frankenstein, Heliogabalus, Satan, Montezuma, Gravin Bathory en anderen achtereenvolgens hun symbolische opwachting komen maken. Dit ondoorzichtige en ongecontroleerde experiment laat een aantal coryfeeën van de internationale underground film lange monologen improviseren voor een stilstaande camera. De film liep bij het ontstaan al amechtig achter de ontwikkelingen aan; hij laat zich nu alleen nog bekijken als een reeks kiekjes van artistiek jeugdsentiment en biedt vooral gelegenheid om intussen een goed boek te lezen.

Lenz

1969 | Historische film

Duitsland 1969. Historische film van George Moorse. Met o.a. Michael König, Louis Waldon, Klaus Lea, Kristin Peterson en Sigurd Bischof.

Een verfilming van Georg Büchners novelle over de jonge dichter Jakob Lenz die in een landelijke omgeving tevergeefs een als 'schizofrenie' aangemerkte overgevoeligheid probeert te overwinnen. Een zeer geslaagde literaire verfilming met schitterend camerawerk van Gerard Vandenberg en een indrukwekkende rol van König.

Lonesome Cowboys

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Andy Warhol. Met o.a. Viva, Tom Hompertz, Louis Waldon, Eric Emerson en Taylor Mead.

Hoewel Andy Warhol als regisseur genoemd wordt, moet de eer (?) gegeven worden aan Paul Morrissey, wiens invloed duidelijk merkbaar is. Hij is ook de scenario-schrijver en de cameraman. Algemeen bekend als een homo-western en dan is het aan de kijker te bepalen in hoeverre hier sprake is van een parodie, want de film staat bol van de seks. Cowboy Tom Hompertz wordt door iedereen begeerd in een homo-gezelschap waar men druk met haren en uiterlijk bezig is. Erotiek en soms een lachbui, maar niets voor een doorsnee-westernfan.

Flesh

1968 | Experimenteel, Drama

Verenigde Staten 1968. Experimenteel van Paul Morrissey. Met o.a. Joe Dallesandro, Geraldine Smith, Maurice Bradell, Gerri Miller en Candy Darling.

Het episodische verhaal over een werkdag van Dallesandro, een mannelijke tippelaar, die de kost verdient voor vrouw en kind in de straten van New York. De kijker volgt hem vanaf het opstaan en tot hij weer naar bed gaat. Afkomstig uit de legendarische Andy Warhol Factory, ging de film in Amerika circuleren in de underground scene en heeft tot op de dag van vandaag bij de gevestigde critici nog steeds geen genade gevonden. Toch is het de voorloper van TRASH. In Europa werd Warhols kunst wel erkend en ging hij in sommige landen in première of vond zijn weg naar de filmhuizen. Geheel nieuw was het feit dat Dallessandro naakt op het doek verschijnt in poses die men eigenlijk alleen van vrouwen gewend is, iets dat Hollywood nog steeds behoorlijk seksistisch maakt.

The Nude Restaurant

1967 |

Verenigde Staten 1967. Andy Warhol. Met o.a. Viva, Taylor Mead, Brigid Polk en Louis Waldon.

Een `one-man` show van Warhol (scenario, produktie, camera, regie) met Viva als serveerster in een restaurant die maar blijft kletsen. Eerder curieus dan interessant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Louis Waldon op televisie komt.

Reageer