Sander van Meurs: productie.
Er zijn 27 films en 3 series gevonden.

Lampje

2022 | Televisieserie

Nederland 2022. Televisieserie van Met o.a. Lotte Jonker, Gijs Naber, Manu Gunning, Meral Polat en Els Dottermans.

Beeldschone verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Annet Schaap, over de dochter van een vuurtorenwachter. Elke avond beklimt Lampje trouw de vuurtoren om het licht aan te steken. Tot op een dag alles verandert. De lamp brandt niet, een schip slaat te pletter op de rotsen, Lampje en haar vader worden daarvoor verantwoordelijk gehouden. De vierdelige serie is onder de regie Margien Rogaar een waar visueel spektakel geworden, vol levendige personages, sfeervolle landschappen, hevige stormen en kinderen die uit het raam springen.

(R)Evolutie

2021 | Komedie, Sciencefiction

Nederland 2021. Komedie van Servé Hermans. Met o.a. Angela Schijf, Bruno Vanden Broecke, Anniek Pheifer, Jouman Fattal en Michel Sluysmans.

Anno 2040 staat Holland onder water en heeft alleen een omheinde leefgemeenschap in Limburg nog droge voeten. Het comfortabele leven wordt er bepaald door A.I. en biotechnologie: een alwetende, manipulatieve thuisrobot helpt je je leven op koers te houden. Dystopische komedie van Toneelgroep Maastricht naar Duits theaterstuk, geïnspireerd door de bestsellers van Yuval Noah Harari. Over een opvallend actueel aandoende gezondheidsdictatuur annex controlemaatschappij, met zelfdenkende broodroosters, knuffelbehang en ‘teledildonics’ (online seksgames). Als denkoefening leuk en interessant. In de uitvoering wat kaal en schetsmatig.

The Spectacular

2021 | Drama, Thriller

Nederland 2021. Drama van Willem Bosch. Met o.a. Hadewych Minis, Kerr Logan, Declan Conlon, Ian Beattie en Aoibhinn McGinnity.

Vierdelige dramaserie over de jacht op een IRA-cel door de Limburgse politie eind jaren tachtig. De Noord-Ieren pleegden meerdere aanslagen op in Duitsland gelegerde Engelse soldaten, maar in Roermond in 1990 kwamen ook twee Australische toeristen om het leven. Hoofdpersoon is onderzoeker en terreurexpert Jeanine Maes (Hadewych Minis), die leidinggeeft aan het Limburgse team en volledig geobsedeerd raakt door Fiona ‘the Angel of Death’ Hughes, het enige vrouwelijke lid van de IRA-cel. Regisseur/scenarist Willem Bosch maakt er een fascinerende en razend spannende vertelling van, met geweldig spel van de Noord-Ierse acteurs, maar The Spectacular is geregeld ook volkomen ongeloofwaardig – de onderzoekers wandelen doodleuk het schuiladres van de terroristen binnen – en Maes blijft als heldin nogal vlak.

Paradise Drifters

2020 | Drama

Nederland 2020. Drama van Mees Peijnenburg. Met o.a. Tamar van Waning, Jonas Smulders, Bilal Wahib, Joren Seldeslachts en Camilla Siegertsz.

Na het overrompelende tv-drama Geen koningen in ons bloed (Gouden Kalf in 2015) richt Peijnenburg zich in zijn eerste speelfilm andermaal op getroebleerde familiebanden. In Paradise Drifters volgen we de levens van drie losgelaten tieners (Chloe, Lorenzo en Yousef), van wie de paden elkaar bij toeval kruisen. Waarna ze samen afreizen naar Frankrijk en Spanje. Fragmentarisch verteld, waardoor de hand van de regisseur altijd voelbaar is, maar zo mooi gedoseerd dat de lotgevallen van het drietal je al vanaf de eerste minuten aangrijpen.

Take Me Somewhere Nice

2019 | Drama

Nederland​/​​Bosnië en Herzegovina 2019. Drama van Ena Sendijarevic. Met o.a. Sara Luna Zoric, Lazar Dragojevic, Alena Dzebo en Ernad Prnjavorac.

De jongvolwassen Nederlands-Bosnische Alma (Zorić) gaat in Bosnië op zoek naar haar doodzieke vader, die ze nooit gekend heeft. Met hulp van neef Emir en diens vriend Denis, twee lanterfanters eersteklas, begint ze aan de lange reis naar het ziekenhuis waar haar vader verzorgd wordt. Debuutfilm van Sendijarevic (zelf van Bosnische afkomst) is absurdistisch drama dat ver weg blijft van Nederlands moeizame verleden met Bosnië, maar inzoomt op de drie hoofdpersonages, die elk op hun manier zoeken naar hun eigen plek in de wereld. Winnaar van de Speciale Juryprijs op IFFR 2019.

Hiernamaals

2019 | Drama, Familiefilm

Nederland 2019. Drama van Willem Bosch. Met o.a. Sanaa Giwa, Romana Vrede, Gijs Scholten van Aschat, Ilse Warringa en Jan-Paul Buijs.

Sam is zestien en zorgt voor haar broertjes en eigenlijk ook voor haar vader. Haar moeder is dood. Sam wil iedereen blij en tevreden houden. Dan komt ze zelf in het hiernamaals terecht, bij haar moeder. Willem Bosch, eerder scenarist van ondermeer Penoza en Van god los, schreef en regisseerde dit ontwapenende jeugddrama dat de dood nuchter, soms lichtvoetig en tegelijkertijd met grote gevoeligheid benadert. Mooie hoofdrol van de jonge Giwa als het meisje dat de kans aangrijpt om haar leven nog een keer over te doen.

My Foolish Heart

2018 | Drama

Nederland 2018. Drama van Rolf van Eijk. Met o.a. Gijs Naber, Steve Wall, Arjan Ederveen, Raymond Thiry en Lynsey Beauchamp.

Amsterdamse politie-inspecteur (Naber met snor) onderzoekt of de dood van jazzzanger-trompettist Chet Baker, die op 13 mei 1988 uit het raam van een Amsterdams hotel valt, inderdaad een ongeluk is, zoals iedereen beweert. Ambitieus speelfilmdebuut van regisseur Van Eijk (1983), die veel meer wil dan een simpele reconstructie of whodunnit. Zijn film is een neo-noir, waarin de inspecteur niet alleen geconfronteerd wordt met Bakers demonen (huiselijk geweld, drugs), maar ook met die van hemzelf. Melancholiek en ingetogen als Bakers muziek. Maar zijn pompeuze voice-over had wel wat minder gemogen.

Billy

2018 | Komedie

Nederland 2018. Komedie van Theo Maassen. Met o.a. Bruno Vanden Broecke, Christine de Boer, Ruben van der Meer en Ellen Parren.

Buikspreker Gerard (Vanden Broecke) heeft veel succes met zijn pop Billy, die het soort grove grappen maakt waar Gerard zich privé nooit aan zou wagen. De pop komt zelden van zijn hand, wat voor complicaties zorgt wanneer Gerard verliefd wordt op zijn buurvrouw Merel (De Boer). Regiedebuut van cabaretier Theo Maassen, geschreven met collega Sander van Opzeeland, begint ijzersterk, met uiteraard veel ongemakkelijke humor, maar mist in de tweede helft wat pit en spanning. Niettemin een originele, bij vlagen hilarische komedie.

Riphagen

2016 | Drama, Oorlogsfilm, Misdaad

Nederland 2016. Drama van Pieter Kuijpers. Met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Sigrid ten Napel, Kay Greidanus, Anna Raadsveld en Peter Blok.

Van Koningsbrugge is prima gecast als opportunist Dries Riphagen, die in de Tweede Wereldoorlog iedereen een rad voor ogen draaide met zijn rappe praatjes en innemende persoonlijkheid. Want wilde Riphagen de Joodse onderduikers nou helpen, of wilde hij alleen maar aan ze verdienen? De kijker weet het snel genoeg, maar z'n omgeving blijft lang gissen. Kuijpers verfilmde dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal zonder al te veel grijstinten. Maar hoofdpersoon Riphagen is bezig aan een continue vlucht vooruit, waardoor het wel een spannende film is geworden.

Hope

2016 | Drama

Nederland 2016. Drama van Erik de Bruyn. Met o.a. Monic Hendrickx, Gene Bervoets, Marcel Musters, Joost Prinsen en Jeremiah Fleming.

Aan het begin van de kredietkrisis neemt Hannah Binnekamp (Hendrickx) een kloek besluit: ze verhuist naar New York om daar de bankwereld te veranderen. Na een paar jaar carrière gemaakt te hebben ontmoet ze de - getrouwde - topman Ben Elzen (Bervoets), met wie ze een relatie krijgt, en die haar inhuurt om haar ideeën over ethisch bankieren te etaleren. Maar de bankwereld is uiterst conservatief. Geïnspireerd op de zaak Heleen Mees, de powervrouw die iets kreeg met Citibank-topman Willem Buiter. Stevige en relevante telefilm over seksuele en financiële mores.

Sunny Side Up

2015 | Thriller

Nederland 2015. Thriller van Lourens Blok. Met o.a. Egbert Jan Weeber, Hannah Hoekstra, Ko Zandvliet en Jason de Ridder.

De jonge, moderne Amsterdamse Daan en Judith gaan een weekendje naar Terschelling, om te vieren dat ze zeven jaar bij elkaar zijn, en voor wat quality time: het botert al een tijdje niet zo tussen de twee. Op het Waddeneiland wordt toevallig net Sunderum gevierd, een oeroud volksfeest, waarbij niet-eilanders niet welkom zijn. Maar Dan en Judith laten zich niet zomaar wegjagen. Regisseur Blok wilde na komedies als zijn tv-serie Feuten en jeugdfilm Midden in de Winternacht ook eens een wat duistere film maken. Dat is gelukt: Sunny Side Up is vooral aan het einde behoorlijk akelig.

Aanmodderfakker

2014 | Komedie, Romantiek

Nederland 2014. Komedie van Michiel ten Horn. Met o.a. Gijs Naber, Roos Wiltink, Yannick van de Velde, Martijn Hillenius en Anniek Pheifer.

De 32-jarige losbol Thijs woont wel op zichzelf, maar zijn zus doet z'n was en zijn moeder geeft hem Tupperware-bakjes vol eten mee. Als beloning bekt hij ze af, zoals hij vrijwel iedereen in de film afbekt. Thijs is niet alleen sneu, hij is ook een eikel. En toch gaan we - voor de film voorbij is - van deze Thijs houden. Met dank aan hoofdrolspeler Gijs Naber, het eerlijke, intelligente scenario van Anne Barnhoorn en de trefzekere en stijlvaste regie van Ten Horn. Aanmodderfakker kreeg Gouden Kalveren voor beste film, beste scenario en beste hoofdrolspeler.

Hemel op aarde

2013 | Drama

Nederland​/​​België 2013. Drama van Pieter Kuijpers. Met o.a. Bram van Schie, Jeroen van Koningsbrugge, Lies Visschedijk en Huub Stapel.

Limburg, eind jaren zeventig. De dertienjarige Bart, zeer gelovig en consciëntieus, wordt verliefd op de oudere, veel wereldwijzere Moniek, die net in zijn dorp is komen wonen. Zij blijkt echter ongeneeslijk ziek. Hemel op aarde is een schaamteloos nostalgische coming of age-film, waarvoor regisseur Pieter Kuijpers (Van God los) en scenarist Edward Stelder (Bellicher) rijkelijk hebben geput uit eigen jeugdherinneringen aan het Roomse Limburg. De personages, die allen in dialect spreken, zijn liefdevol geschetst, maar dat maakt de film helaas niet minder voorspelbaar of sentimenteel.

Smeris

2014 | Televisieserie, Misdaad, Drama

Nederland 2014. Televisieserie van Pieter Kuijpers. Met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Dennis van de Ven, Patrick Stoof, Jaap Spijkers en Teun Kuilboer.

Nadat hij een crimineel een klap heeft gegeven wordt de Tilburgse rechercheur Theo Kamps (Van Koningsbrugge) voor straf overgeplaatst naar het hennepteam. Daar moet hij 'coniferen arresteren', smalen zijn oude collega's. Maar Kamps komt met zijn wat suffe nieuwe partner Willem Niessen (Van de Ven) al snel een gevaarlijke misdaadorganisatie op het spoor.

Jongens

2014 | Jeugdfilm

Nederland 2014. Jeugdfilm van Mischa Kamp. Met o.a. Gijs Blom, Ton Kas, Ko Zandvliet, Roosmarijn van der Hoek en Jonas Smulders.

Na de dood van zijn moeder heeft de vader van de vijftienjarige Sieger (Blom) weinig tijd voor hem: zijn broertje Eddie eist alle aandacht op. Dus stort getalenteerd atleet Sieger zich op zijn sport. Op een dag in de zomervakantie ontmoet hij Marc (Zandvliet). Hij voelt zich tot hem aangetrokken. Verwarrend! Mooi, filmisch, goed gespeeld, als telefilm geproduceerd drama over ontluikende homoseksuele gevoelens, naar een subtiel scenario van Chris Westendorp en Jaap Peter Enderle. Regisseur Kamp maakte eerder de sterke jeugdfilms Het paard van Sinterklaas en Tony 10. Flink wat prijzen op festivals als Cinekid en het NFF.

Bouwdorp

2014 | Drama, Jeugdfilm

Nederland 2014. Drama van Margien Rogaar. Met o.a. Kees Nieuwerf, Julian Ras, Roeland Fernhout en Maria Kraakman.

Basisschoolleerlingen Bas en Ziggy zijn al lange tijd bevriend. Na de zomervakantie gaan ze naar de brugklas. Bas gaat naar het vmbo, Ziggy gaat naar het gymnasium. Ze zullen altijd vrienden blijven, hebben ze elkaar beloofd. Maar als het in de vakantie tijd wordt voor het jaarlijkse hutten timmeren, ontstaat er een verwijdering tussen de twee. Als telefilm gemaakte jeugdfilm met een volwassen thematiek: aan de orde komen bijvoorbeeld overspannen verwachtingen van ouders en het gevaar van groepsdruk. Goed spel, vooral van Ras als Bas. Regisseur Rogaar werd genomineerd in Hamburg en op het Cinekid-festival en won de EFCA-prijs in Frankfurt am Main.

Feuten: Het feestje

2013 | Drama

Nederland 2013. Drama van Lourens Blok. Met o.a. Daniel Cornelissen, Evita Rozenberg, Tim Murck, Manuel Broekman en Hanna Verboom.

De verwaande kneusjes van studentencorps Mercurius geven na drie seizoenen op televisie acte de présence in dit bespottelijke bioscoopavontuur. Het verhaal in een notendop: de oude garde, bestaande uit onder anderen Wagtmans (Manuel Broekman) en De Ruyter (Murck), komt een feestje op de sociëteit verstieren en krijgt het aan de stok met een peloton ME'ers. Zo vermakelijk fout als de serie wordt deze filmversie nooit; ongeïnspireerd rijgt regisseur Lourens Blok de ene na de andere zoutloze feestscène aan elkaar, gevuld met drank, drugs, naakte vrouwen en een portie knokken.

Bellicher: Cel

2012 | Thriller, Actiefilm

Nederland 2012. Thriller van Peter de Baan. Met o.a. Daan Schuurmans, Tim Murck, Anniek Pheifer, Huub Stapel en Anna Drijver.

Verfilming van het tweede deel uit de bekroonde Bellicher-trilogie van misdaadauteur Charles Den Tex. Dit keer wordt spindoctor Michael Bellicher (Schuurmans) opgepakt omdat hij wordt verdacht van doorrijden na een ernstig verkeersongeluk. Hij heeft plotseling ook een stevige hypotheekschuld. Terwijl hij helemaal geen auto heeft, en zijn woning huurt. Hij gaat als een onwennige privédetective achter de fraudeurs aan die zijn identiteit hebben gestolen. Schuurmans is een prima held, maar dit tweede deel is minder sterk dan de miniserie uit 2010, Bellicher: De Macht van meneer Miller.

De ontmaagding van Eva van End

2012 | Drama

Nederland 2012. Drama van Michiel ten Horn. Met o.a. Vivian Dierickx, Jacqueline Blom, Ton Kas, Rafael Gareisen en Freerk Bos.

De mollige, brildragende Eva (Dierickx) krijgt voor twee weken een in het wit gestoken blonde god mee naar huis in het kader van een schooluitwisseling. De Duitse Veit - altruïst en vogelliefhebber - stelt vervolgens het burgerlijk geluk van de familie Van End op de proef. Archetypische personages, gevangen in tableaus die aan stripverhalen refereren, belanden in absurde situaties die met deadpan humor worden gebracht. Een net te weinig originele en te statische stijloefening naar Todd Solondz' Wellcome to the Dollhouse.

Johan Primero

2010 | Komedie, Drama, Romantiek

Nederland 2010. Komedie van Johan Kramer. Met o.a. José Luis Adserías, Aurora Cayero, Joaquín Alcacer, Bella Agossou en Cecile Heuer.

Om zijn innig beminde FC Barcelona te verzekeren van de overwinning rijdt Johan iedere dag in zijn 2CV rondjes om het stadion van de club. De auto - in passend rood en blauw geschilderd - is het centrum van het bestaan van deze toegewijde fan. Of is hij vooral een eenzame, bange man? De Nederlandse documentairemaker Johan Kramer (The Other Final) maakte in de Catalaanse stad een bontgekleurde, warmbloedige komedie over een man die zich opsluit in een rituele obsessie en al doende mensen ontmoet die hem daar misschien uit kunnen bevrijden.

Doodslag

2012 | Thriller

Nederland 2012. Thriller van Pieter Kuijpers. Met o.a. Theo Maassen, Maryam Hassouni, Gijs Scholten van Aschat, Najib Amhali en Eric van Sauers.

Max (Maassen) is chauffeur van een ambulance. Hij wordt in zijn werk regelmatig gehinderd en getreiterd door beschonken omstanders. Als een paar opgeschoten jongens hem en zijn leuke kersverse collega Amira (Hassouni) beletten door te rijden naar een noodgeval, omdat ze willen dat hij eerst zorgt voor hun slechts licht gewonde vriend, ontploft hij. Intelligente telefilm stelt de vraag wat schadelijker is: hufterigheid of misplaatste stoerdoenerij. Prima spel van Maassen en Hassouni. Scholten van Aschat is sterk als populistische cabaretier. Ook in de bioscoop uitgebracht.

Bon voyage

2011 | Drama

Nederland 2011. Drama van Margien Rogaar. Met o.a. Hans Croiset, Anneke Blok, Reinout Bussemaker, Scyler Eijgermans en Frank Lammers.

Vlak voordat ze met haar gezin op vakantie naar Frankrijk vertrekt hoort een vrouw (Blok) dat haar vader kanker heeft en niet lang meer te leven heeft. Deze vakantie blijven ze dus maar thuis. Daar wordt het leven van alle gezinsleden overhoop gegooid: moeder begint te lonken naar de vrijgevochten buurman, puberdochter zoekt iemand om haar te ontmaagden, zoon krijgt onmin met zijn beste vriend en de jongste dochter wil weten wat er met je gebeurt als je doodgaat. Goed gespeelde, bij vlagen ontroerende telefilm, maar in de eerste helft een tikje traag.

Overmorgen

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Natasja André de la Porte. Met o.a. Houk van Warmerdam, Monic Hendrickx, Susa Andréa en Indra Cauwels.

Drama van Natasja André de la Porte over een jongeman wiens prettige leventje verstoord dreigt te raken als zijn gescheiden vader in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Loft

2010 | Thriller, Mysterie

Nederland 2010. Thriller van Antoinette Beumer. Met o.a. Barry Atsma, Kim van Kooten, Fedja van Huêt, Anna Drijver en Jeroen van Koningsbrugge.

Vlaamse films deden het magertjes in Nederland en vice versa. Vandaar dat de Vlaamse filmmaker Erik Van Looy in Nederland op zoek ging naar een regisseur die zijn ongekende kaskraker Loft (2008) kon kopiëren op Nederlandse bodem. Het werd Beumer met Amsterdam-Noord als strijdtoneel van vijf getrouwde vrienden die een appartement delen voor buitenechtelijke avonturen. En net als in de Vlaamse versie zet de vondst van een dode minnares de vriendschappen onder zware druk. Van Looy maakte nog een derde, Amerikaanse, versie die in 2014 in Gent in première ging.

LelleBelle

2010 | Drama, Muziek

Nederland 2010. Drama van Mischa Kamp. Met o.a. Anna Raadsveld, Benja Bruijning, Tom Van Landuyt en Charlie Chan Dagelet.

De negentienjarige Belle (Raadsveld) wil graag naar het conservatorium, is een technisch goede violiste, maar haar spel mist passie. Op een dag ontdekt ze dat ze buitengewoon opgewonden raakt als iemand aan haar oorlelletje sabbelt. Is dat misschien de sleutel tot haar creativiteit? Ze besluit een tijd veel met seks te experimenteren. Nogal blote Telefilm van de maakster van de vertederende jeugdfilm 'Het paard van Sinterklaas' (2005) blijft nogal aan de oppervlakte. Wel een mooie soundtrack, oa met liedjes van Perquisite.

Finnemans

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Thomas Korthals Altes. Met o.a. Jelmer Ouwerkerk, Remko Vrijdag, Susan Visser en Abbey Hoes.

De door gierende hormonen geteisterde puber Finn ontdekt dat zijn vader het leuk vindt om in vrouwenkleren rond te lopen. Als One Night Stand gemaakt drama van Thomas Korthals-Altes.

TBS

2008 | Thriller, Actiefilm

Nederland 2008. Thriller van Pieter Kuijpers. Met o.a. Theo Maassen, Lisa Smit, Sacha Bulthuis, Flip Filz en Bob Schwarze.

TBS‘er Johan van der Sterre (Maassen) zit vast omdat hij zijn vader heeft vermoord. Hij ontsnapt uit de longstay-afdeling van de gevangenis, gijzelt een pubermeisje (Smit), en gaat met haar op zoek naar zijn moeder. Johan houdt namelijk vol dat hij minder op zijn kerfstok heeft dan waarvoor hij is veroordeeld, en zijn moeder zou dat kunnen bewijzen. Goed spel van de hoofdrolspelers, maar de film wil maar niet echt verontrustend worden, de opdringerige muziek irriteert en de achtervolgingsscènes zijn mislukt. Een aardige poldervariatie op Bonnie and Clyde, waar meer in had gezeten.

Landje

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Danyael Sugawara. Met o.a. Bert Luppes en Nanette Edens.

Stan gaat naar het asiel om een hond uit te kiezen: Rita. Maar op hetzelfde moment kiest in hetzelfde asiel Trees dezelfde hond. Stan en Trees gaan samen voor Rita zorgen en al snel trekt Stan in bij Trees. Ze trouwen, met Rita als getuige en zijn dolgelukkig. Als Trees ziek wordt, drijft zijn schoonfamilie hem en zijn grote liefde uit elkaar. Stan stort zich op het bewerken van zijn landje. Daar groeit het idee voor hun hereniging...
Regisseur Sagawara kies voor een theatrale aanpak en regelmatig pakt nog goed uit ook. In de beste momenten doet de film denken aan het werk van Alex van Warmerdam. Toch schept de toneelmatige aanpak ook afstand tot de personages, waardoor de dramatische impact van de film beperkt blijft.

Dennis P.

2007 | Komedie, Romantiek, Misdaad

Nederland 2007. Komedie van Pieter Kuijpers. Met o.a. Edo Brunner, Willeke van Ammelrooy, John Leddy, Nadja Hüpscher en Sjoerd Pleijsier.

De wat sukkelige Dennis P. (Brunner) loopt al een tijdje rond met een crimineel plan. Wanneer hij verliefd wordt op een hoertje (Hüpscher) besluit hij het ook maar uit te voeren. Met een magnetrondoos vol diamanten ter waarde van negen miljoen euro loopt hij domweg de deur uit van het pand van zijn werkgever, een grote diamanthandelaar. Regisseur Kuijpers baseerde zijn film op ware gebeurtenissen. Hij kon niet kiezen of hij een komedie wilde maken, een spannende film of een serieus drama, met als gevolg dat het verhaal tussen geschiedenis en grol blijft steken.

Staatsgevaarlijk

2005 | Thriller

Nederland 2005. Thriller van Marcel Visbeen. Met o.a. Sylvia Hoeks, Pierre Bokma, Romijn Conen, Fockeline Ouwerkerk en Hanin Msellek.

"Ik werd geïnspireerd door de moord op Pim Fortuyn en de gevolgen daarvan. Ik was vooral onder de indruk van de hevige reactie van het Nederlandse volk. Dat wilde ik in mijn film verwerken en niét de huidige terroristische dreiging in Nederland." Dat zei Marcel Visbeen vorig jaar op het Nederlands Film Festival over zijn televisiedrama, dat stevig is verankerd in de huidige kwetsbare Nederlandse multiculti samenleving. Nicolette is juist gaan samenwonen met Mohammed wanneer Rotterdam wordt opgeschrikt door een aanslag. Al gauw blijkt Mohammed verdacht te worden. Toen Visbeen de film maakte vroegen veel mensen of zijn verhaal niet wat overtrokken was, maar onlangs zei hij: "Ik zou de film nu harder en grimmiger maken, want dat is Nederland ook geworden."