Abdellah Chakiri

Acteur

Abdellah Chakiri is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La Vache

2016 | Avonturenfilm, Komedie, Drama

Frankrijk 2016. Avonturenfilm van Mohamed Hamidi. Met o.a. Fatsah Bouyahmed, Lambert Wilson, Jamel Debbouze, Hajar Masdouki en Fehd Benchemsi.

Wanneer de Algerijnse boer Fatah een invitatie voor de beroemde Parijse landbouwbeurs ontvangt, is hij de koning te rijk. Eenmaal gearriveerd in Marseille gaat hij met zijn oogappel, koe Jacqueline, te voet op weg naar de Franse hoofdstad. Vriendelijke variant op de roadmovie laat alle hedendaagse hete hangijzers voor wat ze zijn en strooit onderweg met glimlachmomenten. Bouyamed is innemend als de Joris Goedbloed die voor het eerst zijn Maghreb-erf verlaat, Jacqueline speelt stoïcijns zichzelf. Het tweetal krijgt muzikaal reisgezelschap van zonnige muziekjes, met dank aan jazztrompettist Ibrahim Malouf.

La fête des autres

1995 | Drama

Marokko 1995. Drama van Hassan Benjelloun. Met o.a. Aziz Saadallah, Hanan Hjiej, Fatima Ouachay, Abdellah Chakiri en Nouhad Achbar.

Een oude man zit op een stoel voor de ingang van zijn kamer en observeert in een huis in een arbeiderswijk in Casablanca de vruchteloze en frustrerende strijd om het bestaan van een drietal families. Twee jongeren Abdou (Saadallah) en Tamou (Hjiej) die om elkaar geven, werken voor rijke families, maar worden om hun verlangen naar een beter bestaan ontslagen; de dochter van een ander gezin wil haar middelbare schoolopleiding opgeven om een welgesteld gezinshoofd te huwen, terwijl de zoon des huizes op een lichtzinnige wijze een parking bewaakt. Portret over de Marokkaanse samenleving van Benjelloun die samen met Abdou Laraki het scenario schreef, waaruit blijkt dat zijn land nog een hele grote afstand zal moeten afleggen om een maatschappij met sociale gerechtigheid te worden. Het camerawerk is van Abdelkrim Derkaoui en de dialogen zijn van Toufiq Houmani.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Abdellah Chakiri op televisie komt.

Reageer