Arthur Dignam: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Beneath Clouds

2002 | Drama

Australië 2002. Drama van Ivan Sen. Met o.a. Danielle Hall, Damian Pitt, Jenna Lee Connors, Simon Swan en Mundurra Weldon.

Prachtig gefotografeerde en geregisseerde opgroei-roadmovie waarin de blank ogende Lena, dochter van een aboriginal moeder en een Ierse vader, op weg gaat naar Sydney om haar vader te zoeken. Onderweg komt ze Vaughn tegen, een aboriginal jongen die ontsnapt is uit een jeugdinstelling en naar zijn doodzieke moeder toe wilt. Beiden verpersoonlijken voor de ander wat ze proberen te ontvluchten. Zij wil weg van de beperkende omstandigheden van haar afkomst, hij wil weg van de vijandige maatschappij. In de verlaten woestijn zijn ze op elkaar aangewezen. Regisseur, en voormalig fotograaf, Ivan Sen (1972, Australië) kreeg op het filmfestival van Berlijn de prijs voor het beste debuut.

Isabelle Eberhardt

1991 | Biografie, Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Australië 1991. Biografie van Ian Pringle. Met o.a. Mathilda May, Tchéky Karyo, Peter O'Toole, Richard Moir en Arthur Dignam.

Vlak voor 1900 reist het titelpersonage (May) als journaliste van Zwitsers-Russische afkomst door Noord-Afrika, in Frans Algerije in het bijzonder. Ze verzet zich tegen misstanden, die het gevolg zijn van het kolonialisme. Ze kiest de zijde van de Arabische bevolking en beleeft een romance met Slimene (Karyo), een autochtoon (waarover het scenario hinderlijk onduidelijk is). Haar ongebreidelde kritiek op het gezag en breken van wetten is de autoriteiten een doorn in het oog, waarop ze tenslotte Isabelle Eberhardt als persona non grata het land uitzetten. Wat een boeiende film over een feministische avontuurierster had moeten zijn, valt verschrikkelijk tegen. De oorzaken moeten gezocht worden in de miscasting van May in de hoofdrol (er wordt beweerd dat men aanvankelijk Isabelle Huppert had willen nemen), de onwaarschijnlijke combinatie van een Australische regisseur die geen voeling heeft met het Franse koloniale verleden en de arrogante gallische mentaliteit, en een Europese story. De rollen van geroutineerde acteurs als O'Toole en Moir zijn veel te klein om indruk te maken. Zelfs het camerawerk dat o.a. op 'locatie' in Tunesië werd geschoten valt tegen. Dit alles ondanks het naar Europese maatstaven vrij forse budget van ongeveer zeven miljoen Euro. May blijft een adembenemde verschijning!

Shadow of the Cobra

1989 | Misdaad, Thriller

Australië 1989. Misdaad van Mark Joffe. Met o.a. Art Malik, Rachel Ward, Michael Woods, Helen Buday en Arthur Dignam.

Australische journalist Steven Carey krijgt rond 1977 opdracht om als ghost-writer de biografie van Charles Sobhraj, een wegens meervoudige moord aangeklaagde drugshandelaar, die in een gevangenis van New Delhi zit, te schrijven. Dik drama, dat ondanks dat het op ware feiten berust, niet overhoudt door zijn oorspronkelijkheid. Het kan echter met volle teugen genoten worden, als je er niet al teveel achter zoekt.

Those Dear Departed

1987 | Komedie, Film noir, Fantasy

Australië 1987. Komedie van Ted Robinson. Met o.a. Garry McDonald, Pamela Stephenson, Su Cruickshank, Marian Dworakowski en Ritchie Singer.

Max Falcon (McDonald) is een gevierde toneelspeler in Australi[KA3]e, die een gigantisch succes heeft met het stuk `Freud: The Musical`. Zijn agente Norda (Cruickshank) heeft het verkocht aan Hollywood en dat betekent zijn grote doorbraak. Er is echter een donkere wolk aan de hemel; iemand staat hem naar het leven en na een reeks van mislukte aanslagen, waarvan Norda het slachtoffer wordt, is het zo ver: hij stikt in zijn auto als zijn mooie, overspelige vrouw Marilyn de uitlaatgassen naar binnen laat stromen, zodat Max eindelijk plaats maakt voor zijn chauffeur Richard Kowalski (Dworakowski), een dilletant, die denkt dat hij dichter is. In het tussenstation voor artiesten, begrijpt Max dat hij uitsluitend in de hemel kan komen als hij twee zaken recht zet: de ontijdige dood van Gordon (Singer), die hij heeft veroorzaakt, en een bekentenis van de gewetenloze Marilyn. Ondertussen gaat Marilyn door met haar moorddadige praktijken: als de politie te nieuwsgierig en te lastig wordt, stuurt ze het tweetal smerissen naar het hiernamaals. Er zit niets anders op voor Max om weer met beide voeten op de grond te staan, maar hij wordt opnieuw verliefd op dat kreng, Marilyn. Het flauwe scenario van Steve J. Spears is een heleboel humbug en McDonald overheerst zodanig het beeld dat hij algauw begint te irriteren. De kostumering is heel geslaagd, evenals de muziek, maar dit is onvoldoende. Baande moeizaam zijn weg met enkele kopieën gedurende een jaar door het bioscoopcircuit down- under om onder alternatieve titels op te duiken op het kleine scherm. Het camerawerk is van David Burr. Ook bekend als DEAR DEPARTED en GHOSTS CAN DO IT.

The Right Hand Man

1987 | Drama

Australië 1987. Drama van Di Drew. Met o.a. Rupert Everett, Hugo Weaving, Catherine McClements, Arthur Dignam en Jennifer Claire.

Een goed geproduceerde, maar slechts nu en dan meeslepende film over de uiteenlopende problemen van aristocraat Everett, en wat er gebeurt wanneer hij koetsier Weaving in dienst neemt. Het verhaal heeft goede momenten, maar gaat uiteindelijk uit als een nachtkaars.

We of the Never Never

1983 | Western

Australië 1983. Western van Igor Auzins. Met o.a. Angela Punch-McGregor, Arthur Dignam, Tony Barry, Danny Adcock en Martin Vaughan.

Een waar gebeurd verhaal, naar de klassiek geworden autobiografie van Jeannie Gunn, de eerste blanke vrouw die het comfortabele Melbourne verliet en naar een verre veehouderij trok in de Australische woestenij, bekend staat als de Never Never. Ze stelt orde op zaken in het bedrijf en regelt het wel en wee van de Aboriginals uit de omgeving. Hoewel de film visuele hoogstandjes herbergt, ontstaat helaas nergens een lekker doorlopend verhaal, noch kan men spreken van dramatische gebeurtenissen. Maar toch de moeite van het bekijken waard.

The Wild Duck

1983 | Drama

Australië 1983. Drama van Henri Safran. Met o.a. Jeremy Irons, Lucinda Jones, John Meillon, Arthur Dignam en Michael Pate.

Een deprimerende, teleurstellende bewerking van het stuk van Ibsen, waarin twee dagen uit het leven van de familie Ackland (Verengelste vorm van 'Ekdal') worden beschreven. Het verhaal speelt een dikke twintig jaar later dan het origineel. Men vraagt zich af waarom. Het spel is in orde, maar het geheel is o zo traag en o zo pretentieus.

Duet for Four

1982 | Drama

Australië 1982. Drama van Tim Burstall. Met o.a. Michael Preston, Wendy Hughes, Michael Pate, Diane Cilento en Gary Day.

Preston, een man van middelbare leeftijd, ziet zijn leven zoetjes aan veranderen in een chaos: zijn vrouw heeft een minnaar, zijn maîtresse wil trouwen, zijn dochter is misschien wel verslaafd aan de drugs en zijn zaak wordt wellicht overgenomen. Een zwak drama, dat ons geen enkele blik onder de oppervlakte gunt.

Strange Behavior

1981 | Misdaad

Nieuw-Zeeland 1981. Misdaad van Michael Laughlin. Met o.a. Michael Murphy, Louise Fletcher, Dan Shor, Fiona Lewis en Arthur Dingham.

Deze film over griezelige moorden in een klein stadje in het middenwesten (opgenomen in Nieuw Zeeland!) kreeg onbegrijpelijk goede kritieken van vele kanten. Je vraagt je af wat daartoe de aanleiding was. Oorspronkelijke titel: DEAD KIDS.

Grendel Grendel, Grendel

1980 |

1980. Alexander Stitt. Met o.a. Bobby Bright, Ed Rosser, Arthur Dignam, Keith Michell en Peter Ustinov.

Deze film over griezelige moorden in een klein stadje in het middenwesten (opgenomen in Nieuw Zeeland!) kreeg onbegrijpelijk goede kritieken van vele kanten. Je vraagt je af wat daartoe de aanleiding was. Oorspronkelijke titel: DEAD KIDS.

The Devil's Playground

1976 | Avonturenfilm, Horror

Australië 1976. Avonturenfilm van Fred Schepisi. Met o.a. Arthur Dignam, Nick Tate, Simon Burke, Charles McCallum en John Frawley.

Jongens op een rooms-katholieke kostschool die in de puberteit komen, ontdekken seksualiteit. Intussen zijn hun leraren ook niet zonder problemen. Puntig en goedgemaakt, hoewel enigszins voorspelbaar.

Summer of Secrets

1976 | Thriller, Drama

Australië 1976. Thriller van Jim Sharman. Met o.a. Arthur Dignam, Rufus Collins, Nell Campbell, Andrew Sharp en Kate Fitzpatrick.

Een jong stelletje komt op een afgelegen eiland in contact met een oudere geleerde, die voortdurend bezig is met de reconstructie van zijn verleden, waarin zijn te vroeg overleden vrouw de hoofdrol speelt. Tenslotte slaagt hij erin haar geconserveerde lichaam weer tot leven te brengen, maar zijn assistent gaat er vervolgens met haar vandoor. Een curieuze film van de regisseur van THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW waarin alle in dit kader denkbare horrorclichés zorgvuldig worden vermeden.

Violence in the Cinema, Part 1

1971 | Korte film

Australië 1971. Korte film van George Miller.

Korte film van George Miller, die later furore zou maken met zijn Mad Max-films en Happy Feet.