Samir Nasr

Regisseur, Scenarist

Samir Nasr is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Leben 16

2004 | Documentaire, Familiefilm

Duitsland 2004. Documentaire van Samir Nasr. Met o.a. Ufuk Bayram, Iklime Coskun, Lorenz Dickmann, Vivien Kenzle en Marijana Marijan.

Portret van een aantal leerlingen uit de eindexamenklas van het Johannes-Kepler Gymnasium in Stuttgart. Ze zijn rond de zestien en hebben ieder hun eigen specifieke problemen. Wij zien ze zowel op school als thuis, we maken kennis met de twijfel die ze hebben over zichzelf en hun ambities voor de toekomst. De leukste van de klas dreigt van school gestuurd te worden, een jonge Turk hoopt op een carrière als beroepsvoetballer, een jong Turks meisje heeft het ouderlijke huis verlaten om het schooldiploma te halen, een ander meisje gaat op in een uitwisselingsjaar in Frankrijk, een Servische voelt zich vrouw en wil zo behandeld worden, en een jongen heeft problemen met zijn stiefvader, waardoor zijn eindexamen gevaar loopt. Interessant beeld van de hedendaagse Duitse jeugd, die samengesteld is uit autochtonen, en allochtonen, ooit toegestroomd als gastarbeiders of vluchtelingen. Ze zijn met z'n allen bepalend voor de toekomst van hun land en in de verte van de Europese Unie. Het scenario is van regisseur Nasr die hiermede zijn derde documentaire afleverde.

Folgeschäden

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Samir Nasr. Met o.a. Silke Bodenbender, Mehdi Nebbou, Mahmoud Alame, Jürgen Hentsch en Jule Gartzke.

Na de aanslagen van elf september 2001 begint een Duitse vrouw (Bodenbender) te twijfelen aan haar Algerijns-Duitse man (Nebbou). Plotsklaps passen zijn opmerkingen en werkzaamheden in het profiel van de zogenaamde Slapende Terrorist. Hijgerige opsporingsfiguren verergeren haar argwaan en zo groeit het paar pijlsnel uit elkaar. Folgeschäden (gevolgschade) werd gemaakt door de Egyptisch-Duitse filmer Nasr naar aanleiding van de achterdocht die hij ervoer na de aanslagen in 2001. Nasr speelt in zijn pamfletfilm met thrillerelementen - Is de man een terrorist? - maar de film munt uit als relatiedrama.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Samir Nasr op televisie komt.

Reageer