Yannick Ressigeac

Cameraman

Yannick Ressigeac is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Tamara

2016 | Komedie

Frankrijk/België 2016. Komedie van Alexandre Castagnetti. Met o.a. Héloïse Martin, Sylvie Testud en Rayane Bensetti.

In de almaar voortrollende lawine van stripverfilmingen was het onvermijdelijk dat ook de populaire Belgisch-Franse gagreeks Tamara van scenarist Zidrou en tekenaar Christian Darasse uiteindelijk een bioscoopversie kreeg. Castagnetti wijzigde wijselijk de sketchopzet, maar behield de kern: vijftienjarige scholiere Tamara, tobbend over haar overgewicht, slaat zich met kunst- en vliegwerk door haar puberteit. Dat levert optimistische adolescentenpopcorn op met toch ook wat pedagogisch zout. Martin kwam een ongezonde twaalf kilo aan voor de titelrol. Geheel opgenomen in Brussel. Wordt vervolgd in 2018.

Vingt et une nuits avec Pattie

2015 | Komedie

Frankrijk 2015. Komedie van Arnaud Larrieu en Jean-Marie Larrieu. Met o.a. Isabelle Carré, Karin Viard, André Dussollier, Sergi López en Denis Lavant.

Timide Caroline arriveert bij het Languedoc-heuvelhuis waar haar moeder Isabelle, van wie ze was vervreemd, plotseling is heengegaan. Amper heeft ze kennisgemaakt met ultralibertijnse huisoppasser Pattie en de couleur locale, daar verdwijnt maman spoorloos. Fantastisch gefabuleerd louteringssprookje laveert ludiek tussen memento mori en carpe diem. Onnavolgbaar: de scènes met Viard en Carré. Pattie debiteert sexscapades per handvol, Carolines gelaatsuitdrukkingen volgen in stomme verbazing. Al overspelen de Larrieus uiteindelijk hun hand, onder de cinestreep blijft een heerlijke omhelzing van het leven. Dussolliers raadselbijrol is vertellersgoud.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yannick Ressigeac op televisie komt.

Reageer