Jeffrey Bloom: regie, scenario en productie.
Er zijn 17 films gevonden.

Veronica Clare: Affairs With Death

1992 | Mysterie, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1992. Mysterie van Frederick King Keller en Jeffrey Bloom. Met o.a. Laura Robinson, Tony Plana, Christina Pickles, Robert Ruth en Robert Sutton.

Weer twee afleveringen uit de serie samengevoegd tot een avondvullende tv-film, de vierde over private eye Veronica Clare (Robinson). Veronica`s oom Edwin is overleden. Tot haar grote verbazing hoort ze dat hij de boeken bijhield van Louis Bonatto (Stricklyn), een beruchte gangster die af en toe even doorzakt in Veronica`s jazz-club. Na zijn dood bleek er een groot kastekort bij Bonatto te zijn. Hij wil dit geld terug van weduwe tante Clara (Chiles), die Veronica vraagt te bemiddelen om een minnelijke schikking te treffen. Gelijktijdig doet Barclay Duvall (Hedaya), de sodapop-koning, een beroep op haar om zijn veel jongere echtgenote Lesley op te sporen. Ze zijn twee maanden geleden getrouwd en ze is reeds een maand verdwenen. Hij is ervan overtuigd dat ze zich in L.A. ophoudt. Barclay's dochter vreest echter dat zij en haar kinderen de erfenis zullen mislopen en wil verhinderen dat Veronica de vrouw terugvindt. Een film noir die voortkabbelt op de klanken van jazz en blues. Je hebt alles al wel eens eerder gezien en het is dan ook zeer voorspelbaar, maar de aanwezigheid van een uitbundige Hedaya maakt veel goed. Jeffrey Bloom en Gaile Atkins schreven het scenario. Het camerawerk is van Edward Pei.

Veronica Clare: Slow Violence

1991 | Mysterie, Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1991. Mysterie van Jeffrey Bloom. Met o.a. Laura Robinson, Robert Beltran, Christine Pickles, Tony Plana en Robert Ruth.

Deze avondvullende tv-film werd samengesteld uit afleveringen van de tien-delige film noirachtige tv-serie van een uur, die in L.A. speelt. Veronica steekt haar speurneus (altijd) in een tweetal zaken. Een zangeres die in haar club was opgetreden, vraagt haar op haar baby te passen. Als ze niet meer terugkeert, blijkt ze dood te zijn. Een fatale romance bevindt zich op de achtergrond. Verder moet Veronica een verdwenen bokser opsporen, want anders kan een gevecht niet doorgaan.

Veronica Clare: Deadly Minds

1991 | Mysterie, Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1991. Mysterie van Jeffrey Bloom en Mark Cullingham. Met o.a. Laura Robinson, Robert Beltran, Christine Pickles, Tony Plana en Robert Ruth.

Deze avondvullende tv-film werd gemaakt naar aanleiding van een tien-delige film noirachtige tv-serie van een uur, die in L.A. speelt. Veronica Clare (Robinson) is de eigenaresse van een jazzclub, die in haar vrije tijd amateurspeurneus is. Veronica krijgt met twee zaken te maken: een Roemeense vrouw, die aan geheugenverlies lijdt en haar identiteit kwijt is en de verdwenen echtgenoot van een kennis, die in gevaar blijkt te zijn. Veronica lost natuurlijk de zaak zonder problemen op. Zoveelste poging om een MISS MARPLE te evenaren die niet echt gelukt is.

Columbo: Death Hits The Jackpot

1991 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1991. Misdaad van Alan J. Levi en Vincent McEveety. Met o.a. Peter Falk, Rip Torn, Gary Kroeger, Jamie Rose en Warren Berliner.

Kroeger is een fotograaf wiens zaken niet voor de wind gaan. Zijn onsympathieke vrouw Rose wil van hem scheiden. Dan wint hij het onwaarschijnlijke bedrag van dertig miljoen dollar in een loterij. Om te voorkomen dat zijn vrouw de helft krijgt toegewezen in de echtscheidingsprocedure, vraagt hij zijn oom Torn, een juwelier, hem te helpen het bedrag te verbergen en geheim te houden dat hij zo rijk is. Hij weet niet dat zijn oom op het randje van faillisement staat en zich meester wil maken van zijn fortuin. De hebzuchtige oom Torn slaat hem dood met een lege champagnefles. Het zal de de kijker veel genoegen doen om te zien hoe Columbo (Falk) de geniepige Torn het vuur aan de schenen legt om hem ten slotte in te rekenen. Torn speelt zijn rol met verve. Scenario van Jeffrey Bloom en Robert Van Scoyk.

Columbo Goes To College

1991 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Mysterie van E.W. Swackhamer. Met o.a. Peter Falk, Stephen Caffrey, Gary Hershberger, Alan Fudge en James Sutorius.

Veteranen Culp (in een klein rolletje weliswaar) en Falk geven weer een nummertje weg in een wat afgezaagd verhaal over twee frauderende studenten in de criminologie, een vermoorde professor en Inspecteur Columbo, die net een gast-college gaf toen het lijk gevonden werd. Onderhoudend voor jonge, onbevangen kijkers en de trouwe fans, die ongetwijfeld zullen vinden dat deze moderne aflevering na twintig jaar COLUMBO nog niets van zijn kracht heeft ingeboet, maar de veteraan-kijker wil weleens iets anders. Scenario van Jeffrey Bloom.

Columbo: Agenda For Murder

1990 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1990. Mysterie van Patrick McGoohan. Met o.a. Peter Falk, Patrick McGoohan, Denis Arndt, Louis Zorich en Rita Taggart.

De dood van een kleine crimineel voert Columbo (Falk) de wereld binnen van politieke intrige, zwart geld en de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zoals gebruikelijk speelt Falk zichzelf en vormt hij stevig het middelpunt met zijn overbekende gags en gestes. Veteraan-regisseur McGoohan speelt Oscar Finch, een advocaat van kwade zaken met verbindingen in hoge kringen. Toch altijd weer aardig gedaan tot aan de ontknoping toe. Het scenario is van Jeffrey Bloom naar de personages van Richard Levinson en William Link. Het camerawerk is van Jack Priestley en Robert Seaman. Stereo.

Flowers in the Attic

1987 | Thriller, Drama, Horror

Verenigde Staten 1987. Thriller van Jeffrey Bloom. Met o.a. Louise Fletcher, Victoria Tennant, Kristy Swanson, Jeb Stuart Adams en Ben Ganger.

Vier kinderen worden opgesloten op de zolder en dreigen van honger en dorst om te komen. Oma Fletcher is de kwade genius. De kinderen bedenken echter een ontsnappingsplan. Ondanks de zelfcensuur van de makers om de incestueuze en sadomasochistische elementen af te zwakken, is het een beklemmende verfilming van de bestseller van V.C. Andrews dat op een waar voorval is gebaseerd. Goed gespeeld. De regisseur schreef zelf het scenario.

The Right of the People

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Jeffrey Bloom. Met o.a. Michael Ontkean, Jane Kaczmarek, Billy Dee Williams, John Randolph en M. Emmet Walsh.

Eén enkele man staat op het recht dat het Tweede Amendement van de Amerikaanse Grondwet iedereen toestaat vuurwapens te dragen. Hij jut een hele stad op om ervoor te stemmen dat iedere burger verplicht is een revolver bij zich te hebben. Hoewel deze anti-Gun Law film een prima idee is om een broodnodige discussie weer eens flink op te rakelen, verzandt de rolprent algauw en is daardoor dodelijk vermoeiend. Regisseur Bloom schreef zelf het scenario.

Brotherhood of Justice

1986 | Familiefilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Familiefilm van Charles Braverman. Met o.a. Keanu Reeves, Lori Loughlin, Kiefer Sutherland, Joe Spano en Darren Dalton.

Ze zijn de helden van de high-school in Santa Lucia in Californi[KA3]e en genieten een hoog aanzien tot een criminele bende de macht overneemt. Ze besluiten hard terug te slaan om het recht te laten zegevieren. Een golf van geweld is het gevolg en niemand voelt zich nog veilig voor de broederschap. Dwaze, nutteloze film die enkel van belang is omdat latere sterren als Sutherland (in de rol van Victor) en Reeves (als Derek) erin optraden, voordat iemand ze kende. De pilootfilm voor een serie die nimmer gemaakt werd.

Starcrossed

1985 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1985. Sciencefiction van Jeffrey Bloom. Met o.a. James Spader, Belinda Bauer, Peter Kowanko, Clark Johnson en Jacqueline Brookes.

De aardse belevenissen van een vrouwelijke STARMAN. Bauer komt uit de ruimte, achtervolgd door twee meedogenloze moordenaars, die haar willen uitschakelen. Ze krijgt de hulp van Spader, die haar niet alleen moet redden van de killers, maar ook van de FBI, die haar bestaan ontdekt heeft. Het scenario van regisseur Bloom is weinig origineel en de speciale effecten hebben ook al niet veel te bieden. De achtervolging door het futuristische FBI-gebouw in de finale is wel spectaculair in beeld gebracht door cameraman Gil Hubbs. Gil Mellé componeerde een pop-achtige synthesizer-score, die het videoclip- achtige aspect van de film nog benadrukt.

Jealousy

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Jeffrey Bloom. Met o.a. Angie Dickinson, Paul Michael Glaser, David Carradine, Richard Mulligan en Bo Svenson.

Angie kan laten zien wat ze kan in drie op zichzelf staande verhalen over de gevolgen van het groenogige monster. Nummer twee is het beste: daarin moet ze strijden voor de liefde van haar schatrijke echtgenoot Mulligan, hetgeen ongebruikelijke gevolgen heeft. Nummer een is ook niet slecht, en twee van de drie is toch een mooi gemiddelde als score. Conclusie:

Through Naked Eyes

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van John Llewellyn Moxey. Met o.a. David Soul, Pam Dawber, Fionnula Flanagan, William Schallert en Dick Anthony Williams.

Soul is een fluitist die graag door zijn verrekijker loert naar de flatgebouwen aan de overkant en hij ontdekt dat een vrouw hem betrapt met haar telescoop. Onderwijl gebeuren er geheimzinnige moorden, die het werk van een sadist zijn. Terwijl de verdachtmakingen niet van de lucht zijn, komen zij er beiden achter dat een derde naar hen loert. Een spannende, wat vreemde thriller, die niet geheel ontbloot is van het nodige voyeurisme. Scenario van Jeffrey Bloom. Camerawerk van Jack L. Richards.

Blood Beach

1981 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1981. Horror van Jeffrey Bloom. Met o.a. John Saxon, David Huffman, Otis Young, Stefan Gierasch en Burt Young.

Tijdens het toeristische hoogseizoen gebeuren er mysterieuze zaken op het Califonische strand. Mensen verdwijnen spoorloos. De politie staat machteloos. Het lijkt wel of ze door het zand opgeslokt zijn. Het hoofd van de plaatselijke kustwacht, Huffman, ontdekt dat het inderdaad zo is, maar niemand wil hem geloven. Vakkundig opgebouwde griezelfilm in de stijl van de monsterfilms uit de jaren 1950. Geen nodeloos geweld en de spanning wordt minder zwaar gemaakt door relativerende humor. Bloom verwerkte heel wat onverwachte wendingen in het scenario dat gebaseerd is op een verhaal van hemzelf en Steven Nalevansky. Achter de camera stond Steve Poster.

The Stick Up

1979 | Romantiek, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1979. Romantiek van Jeffrey Bloom. Met o.a. David Soul, Pamela McMyler, Johnny Wade, Tony Melody en Norman Jones.

Soul in een romantische komedie als Amerikaan in Engeland die betrokken raakt bij de diefstal van juwelen. Souls overgang van STARSKY AND HUTCH naar de bios verliep zonder succes en hij kon weer terug naar het kleine scherm.

Swashbuckler

1976 | Komedie, Drama, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1976. Komedie van James Goldstone. Met o.a. Robert Shaw, James Earl Jones, Peter Boyle, Beau Bridges en Geoffrey Holder.

Een slecht geschreven film, met een punthoofd, gelardeerd met vreemde seksscènes die Errol Flynn in zijn graf zouden doen omdraaien. Ongelooflijke verspilling van talent.

Dogpound Shuffle

1975 | Komedie, Familiefilm, Drama

Canada 1975. Komedie van Jeffrey Bloom. Met o.a. Ron Moody, David Soul, Pamela McMyler, Ray Stricklyn en Raymond Sutton.

Pretentieloos fabeltje over cynische aan lager wal geraakte ex-variété tapdanser, die dertig dollar bijeen moet scharrelen om zijn hond van de mepper te redden. Leuk en melancholiek, met uitstekende karakterrol van Moody.

11 Harrowhouse

1974 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1974. Komedie van Aram Avakian. Met o.a. Charles Grodin, Candice Bergen, James Mason, Trevor Howard en John Gielgud.

Geestige, actierijke satire op overvalfilms, waarin diamanthandelaar Grodin het wereldhandelshuis van edelstenen berooft. Grodin bewerkte ook A. Browne's best-seller-roman voor het script. Hertiteld: ANYTHING FOR LOVE.