Todd Woody Richman: montage.
Er zijn 3 films gevonden.

Where to Invade Next

2015 | Documentaire

Verenigde Staten 2015. Documentaire van Michael Moore.

Alle stokpaardjes van de geëngageerde documentairemaker Michael Moore (Bowling for Columbine) komen samen in Where to Invade Next, waarin Moore Europese landen binnenvalt op zoek naar oplossingen voor de sociale problemen van Amerika. Hij gaat onder meer naar Italië, Frankrijk, Portugal, Duitsland en IJsland (niet naar 'gidsland Nederland'!) om meer te horen over zelfbestuur van arbeiders, gratis gezondheidszorg en de aanpak van drugs. Vaak amusant en verontrustend, maar soms ook, vooral wanneer Moore zelf in beeld komt, tenenkrommend simpel.

Capitalism: A Love Story

2009 | Documentaire

Verenigde Staten 2009. Documentaire van Michael Moore.

Na zijn documentaire Sicko (2007) wilde Michael Moore een documentaire maken over de oorzaak van alle kwaad: hebzucht. Toevallig brak net de kredietcrisis uit: een mooie gelegenheid om aan bollebozen uitleg te vragen over wat precies financiële derivaten zijn, met veel gehakkel als antwoord. Moore vertelt zijn verhaal op de van hem bekende wijze: humoristisch, verontwaardigd, anekdotisch en ongenuanceerd. Maar ach, Moore pretendeert ook niet genuanceerd te zijn. Wel wil hij uiting geven aan de boosheid van de gewone man over al die verdampte miljarden, en dat lukt uitstekend.

Fahrenheit 9/11

2004 | Documentaire

Verenigde Staten 2004. Documentaire van Michael Moore.

Fahrenheit 9/11 won in Cannes de Gouden Palm. Dat was een discutabele keuze van de jury. In de post-11 septemberfilm, 'over hoe Bush de tragische gebeurtenissen van die dag benut om zijn rechtse agenda uit te voeren', toont Moore met de hem kenmerkende effectiviteit hoe de familie Bush zakelijk gelieerd is aan die van Osama Bin Laden. Daarna schetst Moore hoe, veelal uit arme milieus afkomstige, soldaten vechten om Bush' oliedollars veilig te stellen. Fahrenheit 9/11 is spierballenwerk van een man die niet moeilijk doet over de grens tussen journalistiek en amusement. Ethisch bedenkelijk, maar erg pakkend.