Femi Benussi

Acteur

Femi Benussi is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Messalina II

1981 | Erotiek

Italië 1981. Erotiek van Wolfgang Mueller. Met o.a. Femi Benussi, Vittorio Capriolo, Domenica Niehoff, Linda Sini en Eva Zemery.

In dit werkje wordt nog eens flink uit de doeken gedaan, wat de naakte historische waarheid is over het antieke Rome: keizerin Poppea was een temeier en keizer Nero een voyeur. Wie het nog niet wist of het niet geloven wil, kan het nu gaan zien en meemaken aan de hand van de escapades van nietsnuttende flierefluiters, die mogen deelnemen aan een klassieke orgie. Alfonso Brescia (spaghetti-westerns e.d.) filmde dit werkje als Wolfgang Mueller. Het scenario zou geschreven zijn door Mario Amendola en Vittorio Vighi, maar bij dit soort films weet je het nooit zeker. Ook bekend als POPPEA - LA PUTANA DI ROMA.

Erotic Passion

1981 | Erotiek

Griekenland 1981. Erotiek van Ilia Milonako. Met o.a. Ajita Wilson, Monika Nickel, Femi Benussi, Takis Lados en Telis Stallone.

Jaloezie, hebzucht en seks verpakt in een nodeloos ingewikkeld verhaal over een erfenis, een huwelijk, een praktijk van een psychiater en een moord door een groezelig stelletje. Bovendien een trage film. Regisseur Milonako levert ook dergelijk werk als Eli of Elias Myler.

I sette del gruppo selvaggio

1977 | Western

Italië 1977. Western van Gianni Crea. Met o.a. Femi Benussi, Gordon Mitchell, Mario Brega en Dean Strattford.

De stad Stanton wordt geteisterd door een bende meedogenloze bandieten, en hun laatste wreedheid was het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van een jonge weduwe. Sheriff Perry (Strattford) is een oprecht en moedig politieman, maar Jeff (Mitchell), de broer van de gedode weduwe, vindt zijn werkwijze te traag, want Jeff is niet bang voor een vuurgvecht. De geschilpunten tussen de twee helden heeft tot gevolg dat er twee personen worden gedood, die hen beide zeer na staan. Ze besluiten de krachten te bundelen en met behulp van een aantal andere mannen zorgen zij ervoor, dat de bandieten uitgeschakeld worden. Een western, zoals vele keren eerder gemaakt, niets bijzonders dus.

Stangata in famiglia

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Franco Nucci. Met o.a. Piero Mazzarella, Femi Benussi, Lino Banfi en Isabella Biagini.

Een film over bedrog en oplichterij binnen de familie, met hier en daar wat schunnige en vulgaire grappen, idiote dialogen en minimale acteerprestaties. Femi Benussi verzorgt de seksscènes, terwijl Lino Banfi zoals gebruikelijk de kluns uithangt. Geen film om uw tijd aan te verspillen.

Peccatori di provincia

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Tiziano Longo. Met o.a. Renzo Montagnani, Masha Meril en Femi Benussi.

Verhaal over een jonge non, die rijk wordt door haar vaders nalatenschap. Een echtpaar zet hun te dikke, slome, onhandige zoon aan het meisje het hof te maken, waardoor hij in de vreselijkste situaties verzeild raakt. Montagnani kan nog net in deze slecht geregisseerde film, waarin maar weinig te lachen valt.

Classe mista

1976 | Komedie, Erotiek

Italië 1976. Komedie van Mariano Laurenti. Met o.a. Dagmar Lassander, Alfredo Pea, Gianfranco D'Angelo, Femi Benussi en Gabriele di Giulio.

Een mooie lerares in een gemengde school in het Italiaanse zuiden wordt zowel door leraren als leerlingen lastig gevallen en heeft daar schoon genoeg van. Wij ook, kun je wel stellen.

Che dottoressa, ragazzi!

1976 | Komedie, Erotiek

Italië 1976. Komedie van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Maria Pia Conti, Femi Benussi, Francesco Parisi, Lucio Como en Mariangela Giordano.

Plompe seksklucht waarin Sicilianen nog maar eens worden afgeschilderd als een lui, dom volk dat alleen in actie komt bij het zien van een rok. Die rok wordt in dit geval gevuld door een dokteres uit het noorden die in een klein Siciliaans dorpje een praktijk wil beginnen. Succes verzekerd natuurlijk en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een hysterische, platvloerse en lompe pikante komedie, zij het dan allesbehalve pikant en nog veel minder komisch.

Rambo sfida la città

1975 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1975. Misdaad van Umberto. Met o.a. Lensi, Tomas Milion, Evelyn Stewart, Joseph Cotten en Guido Alberti.

Rambo wreekt de moord op zijn vriend als lid van de Milanese priv[KA1]e-politie, lost een kidnapping op en beslecht de strijd tussen gangsterbendes, terwijl de politie machteloos toekijkt. Een vlotte actiefilm zonder originaliteit, of het zou Milians schooierachtige voorkomen als de gemotoriseerde held moeten zijn (overigens zijn vaste imago in dit genre). Het probleem is dat de feitelijke intrige binnen een uur is opgelost, zodat er nog een half uur zinloos vulsel volgt.

La Novizia

1975 | Komedie, Erotiek

Italië 1975. Komedie van Pier-Giorgio Ferretti. Met o.a. Gloria Guida, Femi Benussi, Fiore Altoviti, Maria Pia Conte en Lionel Stander.

Fletse, komisch bedoelde softporno met Guida, de 'vedette' uit de LICEALE-serie, als een jong nonnetje dat door een hardnekkige aanbidder overtuigd wordt toch maar niet het klooster in te gaan. Vandattem, dus.

La Commessa

1975 | Erotiek, Komedie

Italië 1975. Erotiek van Riccardo Garrone. Met o.a. Femi Benussi, Renato Cecilia, Tiberio Murgia, Yvonne Harlow en Linda Hintermann.

Afschuwelijke seksfilm over een man die het geluk heeft verschillende vrouwen te ontmoeten, die meestal naakt en op seks belust zijn. Ondanks het vele naakt weinig erotiek, zodat deze film over de belevenissen van een masseur en zijn klanten niet erg prikkelt.

Carnalità

1974 | Drama, Erotiek

Italië 1974. Drama van Alfredo Rizzo. Met o.a. Erna Schürer, Jacques Stany, Femi Benussi, Mario Pisu en Pupo de Luca.

Welgestelde geleerde koopt het kasteel van een berooide graaf en bedriegt zijn zieke vrouw met dienstbode. Deze geeft haar werkgeefster fatale overdosis medicijn, maar geleerde is ondertussen verliefd geworden op een studente die hem na het huwelijk seksueel uitput tot een dodelijke hartaanval. Ze blijkt de dochter van de graaf te zijn die het kasteel wilde terugkrijgen. Ge[KA3]intrigeer is vooral de alibi voor een reeks erotische sc[KA2]enes die tamelijk voorzichtig (gluurderig) in beeld zijn gebracht. De waarschijnlijkheid van situaties en gedragingen lijkt nergens een punt van overweging te zijn geweest.

Blood Money

1974 | Actiefilm, Western

Verenigde Staten/Spanje/Hongkong SAR van China/Italië 1974. Actiefilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Lee Van Cleef, Lo Lieh, Yeh-Ling-Chih, Goyo Peralta en Al Tung.

Een Chinees reist naar Amerika`s Wilde Westen om uit te zoeken wat er met de enorme erfenis van zijn aldaar overleden oom is gebeurd. Na de pogingen van Shaw en Hammer om kung fu en horror te combineren, slaan de Shaw Brothers (uit Hongkong) en onder meer Carlo Ponti (uit Itali[KA3]e) nu de handen ineen voor een kung fu/spaghetti-western. Dat blijkt een onmogelijke combinatie die een vervelende en langdradige, zij het curieuze, film oplevert. Men ziet een paar uitstekende grappen en prachtige fotografie (van Alejandro Ulloa), het geheel is fraai maar saai. Margheriti regisseerde als Anthony M. Dawson, Yeh Ling-Chih speelde als Karen Yeh. Scenario van Barth Jules Sussmann. Het camerawerk is van Alejandro Ulloa.

La Ragazza di via Condotti

1973 | Misdaad

Spanje/Frankrijk/Italië 1973. Misdaad van German Lorente. Met o.a. Frederick Stafford, Claude Jade, Michel Constantin, Femi Benussi en Alberto de Mendoza.

Privé-detective Stafford is heel druk met het opsporen van de moordenaar van zijn vrouw. Constantin, in de rol van politie-inspecteur, ziet het allemaal rustig aan. Bijna net zo rustig en futloos als de hele film.

La Chica de via Condotti

1973 | Misdaad

Italië 1973. Misdaad van German Lorente. Met o.a. Frederick Stafford, Michel Constantin, Femi Benussi en Alberto de Mendoza.

Doorsnee misdaadfilm met Stafford in de nadagen van zijn carri[KA2]ere (die almaar niet van de grond kwam). Video-titel: SPECIALE MOORDENAARS, een titel die meer belooft dan dat ze waar maakt.

La mala ordine

1972 | Misdaad, Actiefilm

Spanje/Italië/Duitsland 1972. Misdaad van Ferdiando Di Leo. Met o.a. Mario Adorf, Henry Silva, Woody Strode, Luciana Paluzzi en Sylva Koscina.

Een drugsleverantie voor Milaan komt niet aan op zijn bestemming, zodat een Newyorkse mafioso beroepsmoordenaars naar Itali[KA3]e stuurt om de rekening te vereffenen. Hun onterechte verdenking valt op een pooier (Adorf), die echter de gangsteroorlog overleeft en dan zelf de macht kan overnemen. Een vlot gemaakte B-film die aan het eind weinig acteurs in leven laat, maar het etaleren van bloedbaden en wreedheid vermijdt. De anatomie van de actrices wordt wel uitvoerig onthuld, maar zonder andere reden dan de kassa, en er is ook de onvermijdelijke plankgas-scène. Scenario van Ingo Hermes en regiesseur Di Leo.

Homo eroticus

1972 | Komedie, Erotiek

Italië 1972. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà, Bernard Blier, Sylva Koscina en Adriana Asti.

Een medisch onderzoek wijst uit dat een Siciliaanse huisknecht in Bergamo een derde testikel heeft en dus seksueel superpotent moet zijn. Deze reputatie dringt ook door tot de rijke dames; hij maakt een maatschappelijke bliksemcarri[KA2]ere, tot hij zijn potentie verliest en ware liefde en geluk vindt. Deze nieuwe variant op formule-komedies rond Buzzanca als onnozele maar hitsige Siciliaan wisselt de voor de hand liggende grappen af met geslaagdere en maakt van alle actrices karikaturale nymfomanen behalve van Podest[KA2]a (vrouw van de regisseur), die gespaard blijft voor het happy end. Ook bekend als MAN OF THE YEAR.

Blood story

1972 | Western

Italië 1972. Western van Amasi Damiani. Met o.a. Tony Kendall, Femi Benussi, Philip McNamara, Piero Mazzinghi en Fortunato Arena.

Illinois, V.S. rond 1930. Vier gangsters vluchten na een bankroof naar het platteland. Hun wagen gaat kapot en ze lopen naar een verlaten stadje, waar ze onder vuur genomen worden door een andere bende. De twee hoofdmannen blijken elkaar echter te kennen en ze sluiten vrede. Dan verschijnen een predikant en zijn welgevormde dame ten tonele. Dit stel blijkt op zoek naar een goudschat, die ergens op het kerkhof van het stadje begraven moet liggen. Daar belandt tenslotte iedereen, na een vuurgevecht met de politie. Goedkoop gemaakte gangsterfilm volgens het aloude recept van de spaghetti-western: veel schieten en slecht acteren.

Un Apprezzato professionista di sicuro avvenire

1971 | Erotiek

Italië 1971. Erotiek van Giuseppe de Santis. Met o.a. Lino Capolicchio, Riccardo Cucciola, Robert Hoffmann, Femi Benussi en Yvonne Sanson.

Een jonge man trouwt uit carrière-overwegingen met de dochter van een ondernemer, maar blijkt impotent, zodat de gewenste erfgenaam niet dreigt te komen. Hij haalt een bevriende priester over om zijn vrouw zwanger te maken, waarna hij hem vermoordt. Hij laat een werkloze voor de misdaad opdraaien in ruil voor financiële steun aan diens gezin. Deze zwartgallige satire door de veteraan van het neo-realisme schiet door de al te opgelegde effecten en tegenstellingen het doel voorbij.

Se ti incontro ti ammazzo

1971 | Western

Italië 1971. Western van Gianni Crea. Met o.a. Gordon Mitchell, Donald O'Brien, Femi Benussi en Dean Stratford.

Eén man vecht alleen tegen een misdadiger die zich omringt met gehuurde revolverhelden. Gebruikelijk geschiet zonder enige fantasie met een scenario dat ook niets te bieden heeft. Alleen maar aardig voor hen die het leuk vinden dat er geschoten wordt en die zich niet afvragen waarom.

Tarzana, sesso selvaggio

1969 | Avonturenfilm

Italië 1969. Avonturenfilm van Guido Malatesta. Met o.a. Ken Clark, Franca Polesello, Franco Ressel, Femi Benussi en Beryl Cunningham.

Een vermogende Engelse lord verneemt dat zijn kleindochter een vliegramp boven Nairobi heeft overleefd en nu als jungle-prinses diep in het binnenland vertoeft. Hij organiseert een expeditie om haar terug te vinden. De lachwekkende rimboe-avonturen worden zo bloedserieus vertolkt dat de film als onbedoelde klucht overkomt. Malatesta regisseert als James Reed. USA/GB-titel: TARZANA, THE NAKED JUNGLE CAT.

Quintana

1969 | Avonturenfilm

Italië 1969. Avonturenfilm van Vincenzo Musolino. Met o.a. George Stevenson, Ignazio Spalla, Femi Benussi, John Levery en Marisa Traversi.

In Mexico bestrijdt een sociaal bevlogen held de dictatoriale gouverneur, een echte gemenerd. Van het sociaal bevlogene zie je niet veel, van de strijd des te meer. Veel schieten en op paarden hollen; quasi-artistiek camerawerk. Musolino staat vermeld als Glenn Vincent Davis.

El Zorro

1969 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1969. Avonturenfilm van Guido Zurli. Met o.a. George Ardisson, Jack Stuart, Femi Benussi en Ignazio Spalla.

Van Spanjes tanende macht in Mexico maakt de gouverneur aldaar misbruik door de boerenbevolking uit te buiten. Werk aan de winkel voor de mysterieuze Zorro, strijder voor recht en vrijheid. Dit zeer brokkelige werkstuk met slechts tamme avonturen mist esprit en geestkracht.

Il Tempo degli avvoltoi

1967 | Western

Italië 1967. Western van Nando Cicero. Met o.a. George Hilton, Frank Wolff, Pamela Tudor, Eduardo Fajardo en Franco Balducci.

Hilton wordt van de ranch waar hij werkt verjaagd omdat de dochter des huizes hem ervan beschuldigt haar op onzuivere wijze te hebben benaderd. In werkelijkheid was zij zelf schuldig. De jongen wordt in elkaar geslagen, gebrandmerkt en weggejaagd. Hij sluit zich aan bij een bandiet maar merkt al spoedig dat die man geen greintje gevoel in zijn lichaam heeft, maar een keiharde moordenaar is. Hilton, van wie weinig bekend is, speelde tussen 1965 en 1975 in een twintigtal spaghetti-westerns.

Uccellacci e uccellini

1966 | Fantasy, Experimenteel, Komedie

Italië 1966. Fantasy van Pier Paolo Pasolini. Met o.a. Ninetto Davoli, Femi Benussi, Rossana Di Rocco, Gabriele Baldini en Rosina Morini.

Een proletarische vader en zijn zoon wandelen door Italië als een niemandsland tussen katholicisme en marxisme, gevolgd door een sprekende kraai die voortdurend links intellectuele commentaren geeft tot ze hem vermoorden en opeten. Dit politieke sprookje kreeg een Chaplineske vormgeving vol bedekte en directe verwijzingen, zoals de puur documentair geregistreerde begrafenis van Togliatti. Ook bekend als THE HAWKS AND THE SPARROWS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Femi Benussi op televisie komt.

Reageer