Raaj Kumar

Acteur

Raaj Kumar is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The pure one

1971 |

India 1971. Kamaal Amrohi. Met o.a. Ashok Kumar, Raaj Kumar en Meena Kumari.

Tussen de niet aflatende stroom kitscherige, voor westerlingen vaak niet te pruimen Bollywood-films, verschijnt per hoge uitzondering wel eens een exemplaar waarin de emoties redelijk gedoseerd zijn, de acteurs geloofwaardig en de liedjes niet al te bombastisch. Zo ook Pakeezah, een typisch Indiaas melodrama, maar één van de indrukwekkendste in zijn soort. In het middelpunt staat een danseres (Kumari) die door de familie van haar geliefde wordt verstoten en uiteindelijk sterft bij de geboorte van haar dochter. Het meisje (weer Kumari) wordt ook danseres en een soortgelijke geschiedenis volgt, al loopt het deze keer beter af. Regisseur Amrohi deed er een kleine tien jaar over om de film te completeren. Kumari was zijn derde vrouw, maar halverwege de opnames ging het stel uit elkaar. Pas na vijf jaar wist Amrohi de inmiddels aan de drank geraakte Kumari te overtuigen haar rol weer op te pakken.

Pakeezah (The pure one)

1971 |

1971. Kamaal Amrohi. Met o.a. Nadira, Veena, Ashok Kumar, Raaj Kumar en Meena Kumari.

Courtisane Nargis wordt verliefd op Shahabuddin, een man van een respectabele familie. Ze droomt ervan dat ze met haar geliefde een nieuw leven kan beginnen. Het blijkt een ijdele hoop, want de familie van Shahabuddin keurt de verbintenis af. Nargis vlucht naar de kerkhof. Ze schenkt daar het leven aan Shahabuddins dochter, Sahibjaan, en sterft met een gebroken hart

Bharat Mata

1957 | Drama

India 1957. Drama van Mehboob Khan en Mehboob Khan. Met o.a. Nargis, Sunil Dutt, Raaj Kumar, Rajendra Kumar en Kanhaiyalal.

Een man verliest bij zijn werk op het land beide handen. Hij laat zijn vrouw met zijn twee zonen alleen achter in het arme Indiaas dorpje dat in de greep van een woekeraar is. Regisseur Khan neemt er drie uur voor om het tamelijk simpele verhaal aan de kijker te vertellen. Voor Indiase kijkers die van machtige soap met sentimentele, traditionele songs houden, is dit geen enkel bezwaar. Voor een westerse kijker is het onduldbaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raaj Kumar op televisie komt.

Reageer