Vit Olmer

Regisseur, Acteur, Scenarist

Vit Olmer is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 10 films gevonden.

Unser tschechisches Liedchen

1990 | Komedie, Drama

Servië en Montenegro 1990. Komedie van Vit Olmer. Met o.a. Jan Hartl, Bronislav Poloczek, Lenka Termerová, David Matásek en Ivana Chylková.

Hoe een getalenteerd violist door ambtelijke minkukels die het voor het zeggen hebben bij het staatsimpressariaat, in twintig jaar tijd kapot wordt gemaakt. Een bitterzoete balans van Tsjechische cultuurpolitiek in de periode 1968 (na de Praagse lente) tot 1989 toen de communisten eindelijk weken. De dood van de zoon van de kunstenaar tijdens een anti-regime demonstratie en de gevoelloze Kafkaëske bureaucratie maken het extra dramatisch. Scenario van Radek John en Olmer en camerawerk van Jan Malíř.

Bony and klid

1988 | Drama, Misdaad

Servië en Montenegro 1988. Drama van Vit Olmer. Met o.a. Jan Potmesil, Josef Nedorost, Veronika Jeniková, Tomaš Hanák en Roman Skamene.

Een sociaal drama. Martin is door een straathandelaar bedrogen met valse dollarbiljetten, wil zich wreken en raakt betrokken bij transacties op de zwarte markt. Hij belandt in de gevangenis en wordt teleurgesteld door Eve, een meisje dat hem hielp om een lichter vonnis te krijgen, maar dat zijn liefde afwees. De achtergrond van de winkels in Praag, waar men met buitenlandse valuta koopt, en de kritische visie op de paradoxen van de socialistische realiteit zorgen ervoor dat dit verhaal over moreel verval overtuigt.

Páni Edisoni

1987 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1987. Familiefilm van Vit Olmer. Met o.a. Jakub Weherenberg, Jiří Strach, Jitka Molavcová en Jiří Schmitzer.

Nadat zijn ouders bij een ongeval omgekomen zijn, woont de twaalf-jarige Jakub bij zijn grootvader in een dorp. Alles is hier anders dan in de stad, gelukkig heeft hij een eigen plekje op de zolder waar hij ongestoord met zijn vriend allerlei elektronische toestellen in elkaar kan knutselen. In het dorp vragen de mensen zich af wat deze genieën uitspoken. Best boeiend voor jongens, die niet direct tevreden gesteld hoeven worden met actie.

Bony A Klid

1987 | Drama, Misdaad

Servië en Montenegro 1987. Drama van Vit Olmer. Met o.a. Jan Potmesil, Roman Skamene, Veronika Jeníková, Josef Nedorost en Tomáš Hanák.

Een spannende misdaadfilm die tegelijkertijd ook maatschappijkritisch is - voor zover dat toelaatbaar was - over het zwarte geld-circuit, de illegale wisselhandel, smokkel en de daarmee gepaard gaande racketeering in het Praag van vlak voor de fluwelen revolutie. Een na[KA3]ieve automonteur (Potměšil) wordt bij het wisselen van Duitse marken en dollars belazerd, maar door zijn hardnekkigheid belandt hij in een lucratieve zwendelaars- en afpersingsclub van Kopečný. Als ze zich met de hifi-handel willen gaan bezighouden, is dit een te grote affaire en worden ze afgetroefd door de bendeleider, die dit deel van de markt controleert en die corrupte rechters en politici in zijn zak heeft. Radek John maakt met de regisseur het script. GELD.

Antonyho šance

1987 | Drama

Servië en Montenegro 1987. Drama van Vit Olmer. Met o.a. Luboš Veselý, Veronika Jeniková, Barbora Straková, Jana Švandová en Václav Knop.

Een melodrama over een echtpaar, dat bij toeval en zonder liefde is getrouwd. De vrouw, Marta, hoopt op een makkelijk leven in de stad, weduwnaar Antoni zoekt een huishoudster om zijn jonge dochtertje te verzorgen. Beiden worden teleurgesteld en pas na gevaarlijke blunders leren zij elkaar te begrijpen. Nogal voorspelbaar verhaal, dat toch aangenaam is door de lichte toon. Scenario van regisseur en Rudolf Raz. Camerawerk van Ota Kopriva.

Antonyho sance

1986 | Drama

Tsjechië 1986. Drama van Vit Olmer. Met o.a. Barbora Strakova, Veronika Jeníková en Lubos Vesely.

Anthony en Marta trouwen van de ene op de andere dag zonder elkaar goed te kennen. Pas na hun trouwen hoort Marta dat haar man een dochtertje heeft uit een eerder huwelijk, dat zij nu moet opvoeden. Ook verder blijkt Anthony haar het nodige verzwegen te hebben. Marta besluit bij Anthony weg te gaan, maar hun gescheiden wegen brengen hen uiteindelijk zover dat ze samen opnieuw een poging willen wagen

Flußwanderung

1983 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1983. Familiefilm van Vit Olmer. Met o.a. Vladimir Kratina, Katerina Pindejova, Tofi Sagvan, Filip Renc en Michael Holbauer.

Een groepje jongeren, dat een avontuurlijke kanotocht onderneemt op een rivier is totaal niet voorbereid op de diverse gebeurtenissen die zij tegenkomen, als zij op zichzelf staan. Aanvankelijk worden ze geconfronteerd met een even oud groepje zigeuners, dat hen berooft en de strijd wordt beslecht in een handgemeen tussen de twee aanvoerders. Tot overmaat van ramp wordt een van de bakvisjes-kanovaarsters nog verliefd ook op de jonge zigeunerleider. Dan steelt een volwassene hun laatste geld en de moraal is tot op het nulpunt gedaald in het aanvankelijk zo olijke groepje. Maar doorzetting en verbetenheid van een van hen doet ze besluiten hun laatste zakcenten bij elkaar te gooien en zo loopt de vakantietocht toch nog goed af. Vaardig gemaakt door een filmer die legio jeugdfilms heeft gedaan en leerzaam voor tieners, al vraag je je wel af waarom nu juist zigeuners de boosdoeners moeten spelen.

Unser Torwart spielt Klavier

1980 | Familiefilm, Komedie

Servië en Montenegro 1980. Familiefilm van Vit Olmer. Met o.a. Stanislava Coufalová, Ladka Kozderková, Lubor Tokos, Michal Dvořák en Vladimír Vondra.

Sinds Coufalová door de jongens aanvaard werd als keeper in de voetbalploeg, heeft ze nog weinig aandacht voor haar studie. Haar muziekleraar beklaagt zich bij haar moeder, vooral omdat volgens hem het meisje een van zijn meest veelbelovende leerlingen is. Ze staat voor een dilemma, dat des te ingewikkelder wordt als ze tijdens het sportkamp ook nog verliefd wordt. Leuke film over jonge mensen, hun gevoelens en verwachtingen. Geen helden, maar doodgewone jongeren, die op de drempel staan van de volwassenheid. Gevoelig scenario van Olmer en Vojtéch Vacka wordt enthousiast vertolkt door een overwegend jonge cast. Fotografie van Juraj Fándli.

Pani kluci

1976 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1976. Familiefilm van Verá Plivová-Šimková. Met o.a. Michal Dymek, Jitka Ohslupnik, David Vléck, Bohumil Luxik en Iva Janžurová.

Naar Tom Sawyer van Mark Twain is dit een avonturenfilm voor jongens. De lotgevallen en dolligheden van vier jongens worden uit de doeken gedaan. Na allerlei kattekwaad besluiten ze de gemeente in rep en roer te brengen door te doen alsof ze in de rivier te zijn verdronken. Wanneer ze tijdens hun eigen begrafenis tevoorschijn komen met het geld, gestolen uit de bank, wacht hun eerder een beloning dan straf. Niet zo vakkundig als we gewoon zijn van dit soort Tsjechische films, maar toch goed amusement. Het camerawerk is van Emil Sirotek.

Vysoka zed

1964 | Drama

Servië en Montenegro 1964. Drama van Karel Kachyna. Met o.a. R. Dulikova en Vit Olmer.

Een beschrijving van de gevoelens van een meisje dat vrouw wordt en kennismaakt met de liefde en de wereld van de volwassenen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vit Olmer op televisie komt.

Reageer