Alvaro de Luna

Acteur

Alvaro de Luna is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Luna de lobos

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Julio Sánchez. Met o.a. Santiago Ramos, Antonio Resines, Alvaro de Luna en Kiti Manver.

Aan het einde van de Spaanse Burgeroorlog proberen drie revolutionairen onder te duiken in Frankrijk, maar de Guardia Civil vindt hen. De tweede film van de regisseur, die niet het verwachte succes heeft gehad, vooral vanwege de geringe middelen waarmee de film werd gemaakt. Al met al niet zo slecht.

Teo, 'el pelirrojo

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Paco Lucio. Met o.a. Alvaro de Luna, Ovidi Montllor, María Luisa San José en Luis Escobar.

Bij zijn sterven laat een man een erfenis en een geheim na in de handen van zijn kleinzoon, die een goede vriend van de opzichter is. Weinig later worden er vier lijken gevonden en alle verdenking valt op de opzichter. Het eerste werkstuk van deze regisseur. De vertolking van de Luna is lang niet slecht.

Puente de invierno

1982 | Drama, Avonturenfilm

Spanje 1982. Drama van Jaime D'Ors. Met o.a. Alvaro de Luna, Emilio Mellado, Mercedes Camins en Tania Ballester.

Een groep jongeren wordt door een eenzame vagebond uit de bergen achtervolgd omdat de meisjes hem hebben geprovoceerd. Een aardige imitatie van gelijksoortige Amerikaanse films.

Jane, mi pequeña salvaje

1982 |

Spanje 1982. Eligio Herrero. Met o.a. Alvaro de Luna, Juan Carlos Naya, Luis Varela en Marta Valverde.

Twee in het wild levende jonge mensen worden geconfronteerd met de beschaafde wereld in de vorm van drie schipbreukelingen... De belachelijkste film die ooit werd vertoond.

El cabezota

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van F. Lara Polop. Met o.a. Alvaro de Luna, Manolo Alexandre en Antonio Gamero.

El Cabezota (de stijfkop) en zijn zoontje Pedrin leiden een vrijbuitersleven in de bergen van Noord-Spanje. Als de leerplicht wordt ingesteld (1857) en er ook in het gehucht Belino een schooltje komt, voelt de vader dit als een aantasting van zijn bestaan. Aardige, sfeervolle film, waarin de politieke uitweidingen minder zullen boeien.

Dulces horas

1981 | Drama

Frankrijk/Spanje 1981. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Inaki Aierra, Assumpta Serna, Alvaro de Luna, Jacques Lalande en Luisa Rodrigo.

Een filmregisseur, die als jongen getuige is gewwest van de zelfmoord van zijn moeder, ontdekt via een oude correspondentie het ongelukkige huwelijk van zijn ouders en gaat er een biografische speelfilm van maken. Verliefdheid op de actrice van de moederrol bevrijdt hem van zijn jeugdtrauma. Het Freudiaanse scenario wordt in de regie gecompliceerd door een legpuzzel- aanpak, waarbij herinneringsbeelden (met afwisselend het jongetje en de volwassen acteur als de zoon), research en nagespeelde scènes in de tegenwoordige tijd, onnodig verwarren en tot dramatische stijlbreuken leiden. Het getroubleerde spel van de hoofdrol gaat komisch werken en Saura blijkt geen simpele romantische scènes - tussen regisseur en actrice - aannemelijk in beeld te kunnen brengen. Een miskleun.

Todos me llaman gato

1980 | Misdaad

Spanje 1980. Misdaad van Raul Peña. Met o.a. Carlos Tristancho, Alvaro de Luna, Verónica Forqué, Silvia Aguilar en Patty Shepard.

Een interessante, maar weinig succesvolle film over de vriendschap tussen een jonge delinquent en een oudere politie-agent.

Duelo a muerte

1980 | Avonturenfilm

Spanje 1980. Avonturenfilm van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Fernando Allende, Alvaro de Luna, Carlos Ballesteros en Esperanza Roy.

Het vervolg op EL LOBO NEGRO, vanuit alle gezichtspunten even ongelukkig.

El Monumento

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Analía Gadé, Pastor Serrador en Alvaro de Luna.

De bewoners van een dorp smeden een plan om te profiteren van de hartstocht die de plaatselijke markies voelt voor de banketbakster. Deze komedie heeft een zekere kritische scherpzinnigheid maar een weinig geslaagde regie.

Arriva Sabata!

1970 | Western

Spanje/Italië 1970. Western van Tulio Demichelli. Met o.a. Anthony Steffen, Peter Lee Lawrence, Eduardo Fajardo, Alfredo Mayo en Rassana Rovere.

Goed gemaakte western, waarin de drie hoofdrolspelers met een oldtimer een fiks bedrag aan geld weten buit te maken. Ze vechten er vervolgens onderling om. Actie genoeg. Het einde is niet helemaal bevredigend: vriendschap is één van de vaste waarden in de western en hier wordt Steffen door Lawrence verraden. Voor de liefhebber van actie zal dat de pret niet drukken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alvaro de Luna op televisie komt.

Reageer