Jean-Pierre Jackson

Regisseur

Jean-Pierre Jackson is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ça n'empêche pas les sentiments

1998 | Komedie

Frankrijk 1998. Komedie van Jean-Pierre Jackson. Met o.a. Philippe Chevallier, Régis Laspalès, Cécile Bois, Jackie Berroyer en Luis Rego.

F[KA1]elix (Chevallier) heeft de deurwaarder, die door zijn vrouw is gestuurd, op zijn hielen. Samen met Raoul (Laspal[KA2]es), die net van zijn vrouw af is, zitten ze in de wijnhandel. Ze hebben Bretagne als verkoopgebied. De zaken willen niet vlotten en hun baas Damberlot (Maddedu) overweegt hen aan de dijk te zetten. Ze hebben geluk, want op dat moment ontmoeten ze [KA1]Eliane (Bois) en de verkopen gaan met sprongen omhoog. Het trio krijgt echter algauw onenigheid. Damberlot reist ze achterna en ontslaat ze in de populaire badplaats La Baule, zodat hij zich aan de zijde van [KA1]Eliane kan scharen. Raoul en F[KA1]elix houden zich nu bezig met het begrafeniswezen en gaan weer de weg op. Uiteraard ontmoeten ze [KA1]Eliane weer, die Damberlot had laten barsten. Ze maken het onderling weer goed en storten zich in verdere en nieuwe avonturen. Het komische duo Chevalier- Laspal[KA2]es heeft samen met regisseur Jackson en Jean-Jacques Peroni het scenario geschreven en zij zijn de drijvende krachten achter deze satire. De dialogen zijn snerpend en dat is het werk van de provocerende Jackson, die heel lang in Frankrijk de distributeur van Russ Meyer was, de ongekroonde koning van de Amerikaanse seksfilm uit de jaren 1960-70. Hij buit heel handig de clich[KA1]es uit en wordt daarbij flink geholpen door de uitstekende bijrollen. Helaas zijn de personages net een beetje teveel d[KA1]ej[KA2]a vu, vooral in dit soort Franse kluchten, zodat je je niet echt kapot lacht. Het camerawerk is van Nara Keo Kosal, die in Vannes in Bretagne in een hele grote montagehal voor auto`s (vijfduizend vierkante meter) de gehele film draaide.

Vidéo Pudding

1990 |

Frankrijk 1990. Jean-Pierre Jackson en Philippe Dorison.

Eerste deel van een film met een ongebruikelijke opzet. De onvermoeibare verzamelaar Jackson (in Frankrijk ook wel Russ Meyer genoemd) schotelt ons een montage voor van totaal - ook door de makers zelf - vergeten films die tussen 1940 en 1960 werden vertoond in de drive-ins. Het gaat om Amerikaanse films, maar de video is Frans. Te zien zijn bijvoorbeeld een door dwergen gespeelde western en SF- en griezelfilms, die net zo treurig zijn als hun budgetten. Toch vormen zij samen een onverwacht komisch retrospectief, want Jackson benadrukt het onwaarschijnlijke karakter van de scenario's, de grappige technische vergissingen en de potsierlijke details die alle geloofwaardigheid de grond in boren. Een merkwaardige, amusante film. De onvermijdelijke ondertitel luidt: 'De ergste fragmenten uit de slechtste films'. Beter had hij het niet kunnen zeggen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Pierre Jackson op televisie komt.

Reageer