Michael McGreevy

Regisseur, Acteur, Scenarist

Michael McGreevy is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Mowgli's first adventure

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Michael McGreevy. Met o.a. Antonio Baker, Sean Price McConnell en Lindsey Peter.

Avonturenfilm gebaseerd op de verhalen van Rudyard Kipling. Kinderheld Mowgli (Antonio Baker), het knaapje dat opgroeide tussen de wilde beesten, is terug in zijn jungle waar hij verwikkeld raakt in de jacht op 's werelds kostbaarste edelsteen. Mowgli moet het opnemen tegen de boosaardige Kohabeez die Amerikaanse wetenschappers heeft ontvoerd die weten waar de glimmer is. Samen met de kids van de wetenschappers ontdekt Mowgli een verloren stad vol gevaren, avonturen en de edelsteen in kwestie. Om onnavolgbare redenen heet de televisieversie Jungle book: search for the lost treasure en de videoversie Mowgli's first adventure: in search of the elephant eye diamond.

Star Trek Deep Space Nine (5): Babel

1992 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van Paul Lynch. Met o.a. Avery Brooks, Nana Visitor, Rene Auberjonois, Terry Farrell en Armin Shimerman.

Het lijkt alsof alles wat technisch is opeens kapot gaat, en het betreft vooral de voedselreplicatoren. Het kan natuurlijk ook zijn dat Chief O`Brien (Meaney) aan het doordraaien is. Op een gegeven moment gaat het zover dat de Chief alleen nog maar onzin uitkraamt. Nadat ook Dax (Terry Farrell) dezelfde verschijnselen vertoont, vindt Dr. Bashir (El Fadil) een kunstmatig virus wat de oorzaak van de ziekte is. Kira (Visitor) vindt in een van de replicatoren de verspreider van het virus: een sabotageapparaat. Na onderzoek blijkt het geval daar al achttien jaren te zitten, en vermoedelijk heeft O`Brien het, bij de reparatie, per ongeluk in werking gesteld. De rest van het station is ook ziek omdat de barbezitter Quark (Shimerman) illegaal van deze replicator gebruik heeft gemaakt. Na een crash- act van Kira komt het allemaal weer goed. Het onderwerp van deze vijfde aflevering is iets om over na te denken. Het moralistische karakter is echter betrekkelijk onzichtbaar in een redelijk verhaal ondergebracht. Jammer dat er weer zo'n typisch amerikaanse race tegen de klok in zit. Een achtervolging met auto's met piepende banden ontbreekt, want dat lukt niet zo erg rondom een ruimtestation. Het camerawerk is van Joe Chess. Het scenario werd geschreven door Michael McGreevy en Naren Shankar naar het boek van Sally Caves en Ira Steven Behr.

Now You See Him, Now You Don't

1972 | Komedie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1972. Komedie van Robert Butler. Met o.a. Kurt Russell, Cesar Romero, Joe Flynn, Jim Backus en William Windom.

Met de uitvinding van een onzichtbaarheidselixer denkt de jonge student Russell de wereld veroverd te hebben. Wanneer gangsters van dit middel horen, willen ze het in handen krijgen, vanwege de grote voordelen bij hun werkzaamheden. Maar Russell en zijn vriend zijn niet bereid het waardevolle serum zonder slag of stoot af te geven, al komt het tot een omsingeling van de campus. Idiote Disney-komedie, die van de ondergang gered wordt door knappe special effects van Eustace Lycett en Danny Lee. Het onbenullige scenario komt uit het brein van Joseph L. McEveety, terwijl Frank Phillips het netjes in beeld bracht. Af te raden voor iedereen ouder dan acht jaar. Vervolg van THE COMPUTER WORE TENNIS SHOES.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael McGreevy op televisie komt.

Reageer