Béatrix Beck

1914 -2008 Auteur

Béatrix Beck (1914-2008) is auteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Léon Morin, prêtre

1991 | Oorlogsfilm, Thriller

Frankrijk 1991. Oorlogsfilm van Pierre Boutron. Met o.a. Nicole Garcia, Robin Renucci, Denise Chalem, Nada Strancar en Brigitte Rouan.

In de Noord-Argentijnse Paraná-delta, een labyrint van eilandjes en riviertjes, verloopt het leven traditioneel en zonder opvallende gebeurtenissen. Tussen deze wereld en het vasteland betstaat slechts één link: het passagiersschip La León. De jonge Álvaro valt in deze volstrekt geïsoleerde wereld nogal uit de toon - hij geeft weinig om zijn vissersboot, houdt van boeken en valt niet op vrouwen. Vanwege zijn homoseksualiteit heeft Álvaro veel te verduren van de ruige en onverdraagzame El Turu, schipper van La León. El Turu, die zichzelf als de leider van deze wereld beschouwt, is ervan overtuigd dat Álvaro een bedreiging vormt voor de goede zeden van de bewoners van de delta. Op steeds brutere wijze intimideert hij Álvaro

Léon Morin, prêtre

1961 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1961. Oorlogsfilm van Jean-Pierre Melville. Met o.a. Emmanuelle Riva, Jean-Paul Belmondo, Nicole Mirel, Gisèle Grimm en Monique Bertho.

De echtgenoot van een vrouw is tijdens de bezetting in krijgsgevangenschap. Ze wendt zich tot de jonge pastoor in een provincieplaats om haar afkeer van religie in de biechtstoel te uiten. Zijn laconieke begrip brengt haar terug tot het geloof, hoewel ze ook verliefd op hem wordt. Dit hachelijke onderwerp kreeg door de sobere regie, en aandacht voor details een boeiende overtuigingskracht met psychologisch raak getekende hoofdrollen. De priesterrol van Belmondo is nu verrassender dan destijds, toen hij zich nog als veelzijdig acteur in uiteenlopende rollen bewees. Scenario van de regisseur naar de roman van B[KA1]eatrice Beck (Prix Goncourt 1952).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Béatrix Beck op televisie komt.

Reageer