Thérèse Léotard

Acteur

Thérèse Léotard is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le groom

1996 | Komedie

Frankrijk 1996. Komedie van Paul Racer. Met o.a. Renaud Menager, Thérèse Léotard, Jean-Pierre Bisson, Claude Piéplu en Mallaury Nataf.

Alexandre (Menager) is herstellende nadat hij werd overvallen door een lawine. Dan blijkt echter dat hij aan een volledige amnesie lijdt. Hij herkent niet eens zijn vrouw Elise (L[KA1]eotard) en beseft evenmin dat hun zoon de catastofe niet overleefde. Om hem weer bij zinnen te brengen volgt ze de raad op van de dokter en ze neemt hem mee naar het [KL]Grand Hotel[KLE] aan de kust, waar ze destijds hun wittebroodsweken doorbrachten. De piccolo Julien (Bisson) maakt ook juist een moeilijke tijd door. Zijn vader zit in de gevangenis en dat ligt hem zwaar op de maag. Bovendien is zijn zuster onhandelbaar geworden. Menselijke tragedies bij de vleet en toch wordt alles op luchtige toon gebracht. De jonge Bisson steelt moeiteloos elke scène waarin hij zit en zijn naïeve psychologische overpeinzingen maken hem de meester van de situatie. Bernard Granger en Eric Kristy baseerden hun scenario op een roman van Jacques Zelde. Fotografie van Martial Thury en Noël Véry. Stereo.

Suicide d'amour

1990 | Misdaad

Frankrijk/Italië 1990. Misdaad van Pietro Bregni en Mario Bregni. Met o.a. Thérèse Léotard, Erland Josephhson, Roberto Alpi, Alessandro Gassman en Enrica Maria Modugno.

Een rijke industrieel en zijn echtgenote worden dood in bed aangetroffen, en hebben zo te zien zelfmoord gepleegd. Dat is schijn en, tegen ieders advies in, besluit de rechter deze zaak niet te seponeren. Een onoriginele politiefilm, die alleen op het gebied van de regie getuigt van een zeker vakmanschap.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thérèse Léotard op televisie komt.

Reageer