Herman Tholen

Acteur

Herman Tholen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

't Was Eén April

1936 | Komedie

Nederland 1936. Komedie van Jacques van Tol en Douglas Sirk. Met o.a. Johan Kaart, Jopie Koopman, Tilly Perin-Bouwmeester, Cissy van Bennekom en Herman Tholen.

Het bekende spel van vergissingen in het verhaal van de rijkgeworden bakker die een 'baron' met alle mogelijke strijkages ontvangt. Een in Duitsland opgenomen Nederlandse film, waarvan de Duitse versie heet APRIL-APRIL, scène voor scène opgenomen, met Duitse spelers die telkens de Nederlandse voor de camera aflosten.

Fientje Peters - Poste Restante

1935 | Komedie

Nederland 1935. Komedie van Viktor Janson. Met o.a. Dolly Bouwmeester, Cor Hermus, Louis Borel, Fientje Berghegge en Herman Tholen.

Dolly Bouwmeester in een leuk rolletje als Fientje, solliciterende als secretaresse bij een schrijver die zojuist bij zijn vrouw wegliep om zijn boek af te kunnen maken. Het bekende boulevardwerk, in Berlijn verfilmd met een gelijktijdige Duitse rolbezetting: HILDE PETERSEN POSTLAGERND.

Hallo, Hier Hilversum Holland

1930 | Musical

Verenigd Koninkrijk/Nederland 1930. Musical van Adrian Brunel. Met o.a. Herman Tholen, Albert van Lier, Alma Portugaal, Anna May Wong en Helen Burnell.

Een Nederlandse versie van de Engelse revuefilm ELSTREE CALLING met Wong die een uitstapje maakt naar Engeland. Als 'radio-revue' aangekondigd, bestaat het Nederlandse deel uit enkele ingelaste komische schetsen met Tholen, Van Lier en Portugaal. Voor de rest is de showfilm een aaneenschakeling van toen bekende variété-, zang- en dansnummers, door Tholen en Van Lier als 'gastheren' aan elkaar gepraat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herman Tholen op televisie komt.

Reageer