Jill Scott

Acteur

Jill Scott is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Steel Magnolias

2012 | Drama

Verenigde Staten 2012. Drama van Kenny Leon. Met o.a. Queen Latifah, Alfre Woodard, Phylicia Rashad, Jill Scott en Condola Rashad.

Het off-Broadway stuk dat eerder een klassiek geworden verfilming kreeg met Dolly Parton en Julia Roberts, werd opnieuw bewerkt met een geheel gekleurde cast. In een haarsalon in het Amerikaanse Zuiden komt een groepje vrouwen regelmatig bij elkaar om van alles te bespreken. M'Lynn (Latifah), haar dochter Shelby (Rashad) en vriendinnen als Ouiser (Woodard) delen lief en leed. Trouwe remake die een ode brengt aan vrouwenvriendschappen is iets geactualiseerd en vanwege de uitstekende actrices een plezier om naar te kijken. Vooral Woodard werd alom geprezen.

Sins of the Mother

2010 | Drama

Verenigde Staten 2010. Drama van Paul A. Kaufman. Met o.a. Jill Scott, Nicole Beharie, Katharine Isabelle en Monayea Silveira.

Studente Shay is blut, overspannen en niet meer in staat met de stress van haar studie om te gaan. Ze besluit haar verleden onder ogen te komen en keert terug naar haar geboortedorp. Terug naar haar alcoholistische en agressieve moeder Nona, met wie ze al tijden geen contact heeft gehad. Dan blijkt dat Nona een tweede dochter heeft en haar alcoholprobleem heeft aangepakt. Shay is overdonderd door de nieuwe situatie. Nona heeft spijt, maar Shay heeft nog veel woede in zich en weet niet of ze haar moeder een tweede kans kan geven.

Cavedweller

2004 | Drama

Canada/Verenigde Staten 2004. Drama van Lisa Cholodenko. Met o.a. Kyra Sedgwick, Aidan Quinn, Sherilyn Fenn, Jill Scott en Regan Arnold.

Regisseuse Cholodenko, die hoge ogen gooide met haar debuut High Art, verfilmt met Cavedweller een boek van Dorothy Allison. Sedgwick speelt een muzikante die na de dood van haar geliefde met haar dochter terugkeert naar haar geboorteplaats in Georgia om wat spreekwoordelijke lijken uit de kast te halen. Daar heeft ze een jaar of tien eerder een gewelddadige man en twee kleine kinderen achtergelaten. Het overvolle scenario blijft een beetje vlak, maar Sedgwick is prima en vooral de jonge Regan Arnold als de Californische dochter Cissy valt op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jill Scott op televisie komt.

Reageer