Patrick Bureau

Regisseur

Patrick Bureau is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hallali

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Patrick Bureau. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Gérard Blain, Gérard Hérold en Gérard Gingold.

Een onderzoek naar de moord op een man in het Forum des Halles te Parijs, in de 'vehitte' sfeer aan de vooravond van de voetbalwedstrijd Manchester-PSG. Een fauneske stoet van allerlei types komt vervolgens op het politiebureau langs: skins, punks, agressieve dronken Engelsen etc. De detectiveschrijver Thierry Jonquet heeft zich als scenario- en dialoogschrijver prima van zijn taak gekweten, terwijl de filmcriticus Bureau zijn klassieken, vooral de Amerikanen, kende. Enigszins gekunsteld maar degelijk, waarbij Blain opvalt, die zoals altijd geloofwaardig is.

Avanti

1990 | Komedie

Italië/Frankrijk 1990. Komedie van Patrick Bureau. Met o.a. Jean-Pierre Cassel, Annick Blancheteau en Aldo Maccione.

Bewerking van het stuk van Samuel Taylor over een Amerikaan die allerlei tegenslagen te verwerken krijgt, wanneer hij in Italië aan land gaat om het stoffelijk overschot van zijn vader te repatriëren, die bij een ongeval om het leven is gekomen. De televisieregisseur heeft zich beperkt tot het verluchtigen van de toneelenscenering van Pierre Mondy, waardoor de verpletterende dialoog zich in een zeer traag tempo ontwikkelt. In 1972 reeds verfilmd door Billy Wilder als AVANT! en veel beter.

La menteuse

1988 | Komedie

Frankrijk 1988. Komedie van Patrick Bureau. Met o.a. Sabine Paturel, Henri Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier en Geneviève Brunet.

In de stijl van La Bruyère maar zonder ook maar in de schaduw van dit grote talent te kunnen staan, beschrijven Bricaire en Lasayagues bepaalde hedendaags gedragingen, variërend van 'lichte gekte' tot 'de hallucinatie'. Centraal staat een ziekelijke fantaste wier bedenksels allerlei rampen om haar heen tot gevolg hebben. Een knap in elkaar zittende, leuke boulevardkomedie die iets wegheeft van een zedenschets. Hij werd echter op gemakzuchtige en weinig creatieve wijze verfilmd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick Bureau op televisie komt.

Reageer