Mae Dahlberg

Acteur

Mae Dahlberg is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Laurel & Hardy: Near Dublin

1924 | Komedie

Verenigde Staten 1924. Komedie van Ralph Cedar. Met o.a. Stan Laurel, James Finlayson, Ena Gregory en Mae Dahlberg.

Trenchcoat, een dorpje nabij Dublin in de 19e eeuw. Richard O`Monroy (Laurel) is een eenvoudige postman, die er een hekel aan heeft slecht nieuws af te leveren bij de mensen. Hij is verliefd op Rose (Gregory), het mooiste meisje van het dorp. Hij heeft echter een rivaal in de schatrijke baksteenfabrikant Mr. Patrick (Finlayson), waar Rose echter niets voor voelt. Bij een heibel op het dorpsfeest laat Mr. Patrick Richard arresteren. Hij maakt van diens afwezigheid gebruik om te trachten Rose te versieren, maar Richard kan ontsnappen. In het gevecht dat volgt krijgt hij een stoel op het hoofd. Hij besluit 'dood' te spelen en Mr. Patrick moet voor de rechter verschijnen. Gemaakt voor de Laurel & Hardy- periode speelt Stan hier een Buster Keaton-achtig personage dat door zijn onhandigheid uiteindelijk toch de held wordt en het meisje krijgt. De komische invallen volgen elkaar vlug op, maar er wordt wel wat teveel op herhaling gespeeld. Goede, maar weinig opvallende slapstick, waarin met bakstenen gegooid wordt i.p.v. met taarten.

Laurel & Hardy: Mud and Sand

1922 | Komedie

Verenigde Staten 1922. Komedie van Gil Pratt. Met o.a. Stan Laurel, Julia Leonard, Leona Anderson, Sam Kaufman en Mae Dahlberg.

Rhubarb Vaseline (Laurel) woont met zijn moeder in een armzalige streek van Spanje. Hij droomt ervan stierenvechter te worden. Hij sluit aan bij een rij van amateur toreadors, die de een na de ander uitgeschakeld worden. Ondanks (of juist dank zij) zijn onhandigheid wordt hij een sensatie. Hij is een ware held en trouwt met zijn jeugdvriendin Caramel (Leonard). Hij trekt naar Madrid, waar hij binnen de kortste tijd uitgroeit tot een idool van Spanje. Caramel en zijn armtierige afkomst is hij al gauw vergeten, maar zijn verleden zal hem achtervolgen. Schitterende parodie op Rudolph Valentino en diens gigantisch succes BLOOD AND SAND. Laurel imiteert moeiteloos Valentino's theatrale acteerstijl. Zijn grenzeloos talent is reeds duidelijk merkbaar in deze vroege film, waarvoor hij zelf het scenario schreef, volgestuwd met plezierige gags. Fotografie is van Irving Reis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mae Dahlberg op televisie komt.

Reageer