José María Elorrieta (1921) is regisseur en scenarist.
Er zijn 38 films gevonden.

Si quieres vivir... dispara

1975 | Western

Spanje 1975. Western van José María Elorrieta. Met o.a. James Philbrook, Frank Braña en Paula Pattier.

Een ruiter wordt opgevangen door een pachtersfamilie. Een waardeloos plagiaat van SHANE.

El Espectro del terror

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van José María Elorrieta. Met o.a. Maria Perschy, Aramis Ney, Sancho Gracia en Betsabé Ruiz.

Een psychopaat houdt zich bezig met het doden van vrouwen. Zonder enige twijfel een verschrikkelijke film.

Las Amantes del diablo

1971 | Horror

Italië/Spanje 1971. Horror van José María Elorrieta. Met o.a. Espartaco Santoni, Krista Nell, Teresa Gimpera en Julio Peña.

Een van de duivel bezeten psychopaat (een onweerstaanbare verleider) heeft een stomme, sadistische Chinees als major domus in dienst. Een van de slechtste Spaanse horrorfilms, geschreven en geproduceerd door de hoofdrolspeler, Espartaco Santoni.

La Llamada del vampiro

1971 | Horror, Thriller

Spanje 1971. Horror van José María Elorrieta. Met o.a. Diana Sorel, Nicholas Ney, Antonio Giminez Escribano, Beatriz Lacy en Loli Tovar.

Een pas gevestigde vrouwelijke arts in een Beiers dorp ontdekt dat op het adellijke geslacht in een nabij kasteel een erfvloek rust, die het bij volle maan in vampiers verandert. Deze in ieder opzicht krakkemikkig gemaakte en met machteloze grimassen geacteerde horrorfilm werkt aanvankelijk komischer dan menige parodie, maar dat gaat snel vervelen. De landschappen zijn mooi, hoewel de fotografie alle moeite doet om ook dat te bederven.

Un Sudario a la medida

1969 | Actiefilm

Spanje/Italië 1969. Actiefilm van José María Elorrieta. Met o.a. John Richardson, Anita Ekberg, Margaret Lee en Fernando Rey.

Een jonge Amerikaan wordt voor een wapenhandelaar aangezien. Aktie en een beetje erotiek in deze co-productie, die typerend is voor de jaren zestig.

Las Joyas del diablo

1969 | Actiefilm

Spanje/Tunesië/Canada 1969. Actiefilm van José María Elorrieta. Met o.a. Donald Lautrec, Michele Torr, Angel Picazo en Gerome Jeffrys.

Een geheim agent doet een aanval op een oude hertog die er in zijn kasteel een middeleeuwse levenswijze op nahoudt. Inhoudelijk is het een zeer exotische co-produktie.

La esclava del Paraíso

1968 | Avonturenfilm, Fantasy, Komedie

Italië/Spanje 1968. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Jeff Cooper, Luciana Paluzzi, Raf Vallone, Rubén Rojo en Perla Cristal.

De zoon van de kalief komt erachter hoe de Grote Baas zich de troon van zijn vader heeft toegeëigend. Een bescheiden en armoedige Spaans-Italiaanse kopie van de Amerikaanse fantasyfilms over het Nabije Oosten. Ook bekend als Sharaz.

A Witch Without A Broom

1968 |

1968. José María Elorrieta. Met o.a. Perla Cristal, Jeffrey Gunter en Maria Perschy.

De zoon van de kalief komt erachter hoe de Grote Baas zich de troon van zijn vader heeft toegeëigend. Een bescheiden en armoedige Spaans-Italiaanse kopie van de Amerikaanse fantasyfilms over het Nabije Oosten. Ook bekend als Sharaz.

Los 7 de Pancho Villa

1967 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Spanje 1967. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. John Ericson, Nuria Torray, Mara Cruz en Gustavo Rojo.

Om zijn leger te reorganiseren wil Pancho Villa zijn schat terugkrijgen. Een B-film die veel op andere films lijkt.

La Muchacha del Nilo

1967 | Avonturenfilm

Spanje 1967. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Rory Calhoun, Nuria Torray, James Philbrook en Esperanza Roy.

Een archeoloog zoekt in Egypte een verloren geraakte graftombe uit de tijd van de farao's. Belachelijk door het gebrek aan budget en het ontbreken van vakkennis.

El Tesoro de Makuba

1966 | Avonturenfilm

Spanje 1966. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Cameron Mitchell, Mara Cruz, Gisia Paradis en Pastor Serrador.

Op een eiland van de Stille Zuidzee is een groep avonturiers op zoek naar een schatkist gevuld met parels. Een grove B- film.

El Halcón de Castilla

1965 | Avonturenfilm

Spanje 1965. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Germán Cobos, Mari Luz Real, Nuria Torray en Mariano Vidal Molina.

In het middeleeuwse Toledo besluit de hoofdpersoon de gemaskerde held `El Halc[KA1]on` (de Valk) te worden om een eind te maken aan de heersende onrechtvaardigheid. Een armzalig surrogaat van de ZORRO-mythe die door Douglas Fairbanks en Tyrone Power populair werd gemaakt.

Fuerte perdido

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. Germán Cobos, Marta May, Ethel Rojo en José Guardiola.

Indianen besluiten een militair fort aan te vallen. Een uitgesproken schandelijke film.

Viento del sur

1963 | Drama, Misdaad

Spanje 1963. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. Rafael Durán, Marcedes Monterrey, Vicente Avila en Gloria Osuna.

Een smokkelaar leert in Marseille een cabaretzangeres kennen op wie hij verliefd wordt, maar als zij gaan trouwen wordt hij ontdekt door vroegere kameraden, die hem dwingen opnieuw de wet te overtreden. Een zeer zwakke film, wat we overigens van deze regisseur gewend zijn.

La Furia degli Apache

1963 | Western

Spanje/Italië 1963. Western van José María Elorrieta. Met o.a. Frank Latimore, Dick Gordon, Nancy Torray, Joe Punter en Marc Vidal.

Indianen omsingelen Fort Yellowstone. Alsof dat al niet dramatisch genoeg is wordt er in het fort een strijd gevoerd tussen een cowboy en een corrupte rechter die nog een rekening te vereffenen hebben uit een grijs verleden. Uiterst bescheiden spaghetti-western.

La Conquista del Pacífico

1963 | Historische film, Avonturenfilm

Spanje 1963. Historische film van José María Elorrieta. Met o.a. Frank Latimore, Pilar Cansino, Jesús Puente en Jorge Martín.

Vasco da Gama verovert Panama in één van de weinige Spaanse films die de verovering op Amerika hebben aangesneden; jammer dat het niveau van de film zo laag is.

El Diablo en vacaciones

1963 | Komedie, Fantasy

Spanje 1963. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Ana Casares, Antonio Casal, Marta Padován en Jorge Martín.

Een duivel die door het gokken is geruïneerd probeert op allerlei manieren om onder de mensen aan geld te komen. Een fantastische komedie die gekenmerkt wordt door een zekere lieftalligheid en lofwaardige bescheidenheid.

Usted tiene ojos de mujer fatal

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Manolo Gómez Bur, Susana Campos, Virgilio Teixeira en María Silva.

Sergio bezit de succesformule om alle vrouwen te verleiden door te zeggen: 'U hebt de ogen van een fatale vrouw', waarmee hij onweerstaanbaar wordt. Het scenario is geïnspireerd op het gelijknamige roman van Jardiel Poncela. Al eerder in 1945 verfilmd.

Rosa de lima

1962 | Biografie

Spanje 1962. Biografie van José María Elorrieta. Met o.a. Frank Latimore, María Mahor, Lina Yegros en Tota Alba.

De levensgeschiedenis van een jonge vrouw in de middeleeuwen die vervolgens Heilig verklaard zal worden. Een christelijke apologie die voortdurend op het belachelijke af is.

Esa pícara pelirroja

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Ethel Rojo, Ismael Merlo, Antonio Garisa en Manolo Gómez Bur.

Een industrieel uit Barcelona wordt door een vergissing samen met een frauduleuze filmproducent in opspraak gebracht. Een film die beter vergeten kan worden.

Mi adorable esclava

1961 | Komedie, Fantasy

Spanje 1961. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Ethel Rojo, Antonio Casal, Licia Calderón en José María Caffarell.

Een diplomaat ziet uit zijn lamp een knappe oosterse slavin te voorschijn komen. Een middelmatig geregisseerde komedie die wordt gedragen door het komisch talent van Casal en de bekoorlijke Rojo.

Canción de cuna

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. Lina Rosales, Soledad Miranda, Jaime Avellán en Antonio Garisa.

Een meisje wordt voor de poorten van een klooster achtergelaten. Een slechte film, waarin de bekoorlijke en vroeg gestorven Soledad Miranda een van haar eerste belangrijke rollen heeft gespeeld.

Pasa la tuna

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Mara Cruz, Celia Conde, Manolo Gómez Bur, José María Tasso en Angel de Andrés.

De komische erotische lotgevallen van een groep Madrileense studenten. Slecht, ondanks het hier verspilde komische talent van José María Tasso.

Melodías de hoy

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Elder Barber, Matilde Muñoz Sampedro, Katia Loritz en Juan A. Riquelme.

In het hotel waar de hoofdpersoon logeert, wordt een juwelendiefstal gepleegd. Een Spaanse exotische, zogenaamd vermakelijke, slechte produktie.

La Corista

1960 | Muziek, Romantiek

Spanje 1960. Muziek van José María Elorrieta. Met o.a. Maruja Díaz, Espartaco Santoni, Guadalupe Muñoz Sampedro en Manolo Gómez Bur.

De film vertelt het verhaal van een meisje dat in music-halls werkt. Een afgezaagde en nietszeggende film.

Habanera

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. Virgilio Teixeira, Lolita Sevilla, Antonio Casas en Félix de Pomés.

In het leven van Rosa spelen twee mannen een belangrijke rol: de een is een avontuurlijke matroos, van wie zij hartstochtelijk houdt. Van de ander moet zij gaan houden wanneer zij haar vader van de ondergang wil redden. Een zeer middelmatige film.

Mensajeros de paz

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Rafael Luis Calvo, Félix Dafauce, Antonio Amorós, José María Tasso en Antonio Casas.

De Drie Koningen proberen na te gaan of de mensen nog in hen geloven. In deze zeer slappe film komt de voortreffelijke 'cast' ternauwernood uit de verf.

Torero por alegrías

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Antonio Ozores, Dolores Vargas en Raúl Cancio.

Een vrouw wil dat haar verloofde stierenvechter wordt. Onbeschrijfelijk.

Una Cruz en el infierno

1954 | Oorlogsfilm

Spanje 1954. Oorlogsfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Elena Barrios, Manolo Morán, José Nieto en María Martín.

Een smokkelaar neemt zijn toevlucht tot een Spaanse missiepost in Indochina, die door de communisten aangevallen wordt. Een typisch religieus feuilleton, dat zich deze keer in een oorlogssituatie afspeelt - gemaakt in het Spanje van de jaren vijftig.

Tres huchas para oriente

1954 |

Spanje 1954. José María Elorrieta. Met o.a. Manuel Monroy, Pepe Nieto en Nani Fernandez.

Een smokkelaar neemt zijn toevlucht tot een Spaanse missiepost in Indochina, die door de communisten aangevallen wordt. Een typisch religieus feuilleton, dat zich deze keer in een oorlogssituatie afspeelt - gemaakt in het Spanje van de jaren vijftig.

El Bandido generoso

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Manolo Morán, Zori, Santos en Codeso.

In een Andalusisch dorpje wordt een naïeve koster geëngageerd om zich als struikrover uit de Sierra Morena te vermommen. Deze film zit vol met grove humor en heeft geen enkele charme.

3 huchas para Oriente

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. José Nieto, Nani Fernández en Manuel Monroy.

Een kind dat om een aalmoes vraagt voor de zending, krijgt een ongeluk. Een onuitstaanbaar moraliserende smartlap.

El Milagro del sacristán

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. José María Lado, Milagros Leal, Beni Deus en Nicolás Perclicot.

Een koster van een parochie oefent zijn beroep uit zonder echt te geloven. Een beschamend vroom melodrama.

María Dolores

1952 | Musical, Misdaad

Spanje 1952. Musical van José María Elorrieta. Met o.a. Ana Esmeralda, Fernando Nogueras, Francisco Cossio en Fernando Sancho.

Een danseres wordt door een misdadigersbende ontvoerd. Uiterst stompzinnig.

Encuentro en la ciudad

1952 | Romantiek, Komedie

Spanje 1952. Romantiek van José María Elorrieta. Met o.a. Jose Luis Ozores, Trini Montero en Manuel Requena.

Het verhaal over een liefdesromance tussen een verlegen meisje uit de provincie en een vrolijke taxichauffeur. Een vulgaire en naïeve film.

Horas inciertas

1951 | Misdaad

Spanje 1951. Misdaad van José María Elorrieta. Met o.a. Trini Montero, Fernando Simó en Pedro Tena.

Een man twijfelt aan de geestelijke gezondheid van zijn vrouw die niet ophoudt te herhalen dat ze een beroemde romanschrijver moet vermoorden. Een alledaags scenario, een middelmatige vertolking en een slechte regie.

Barco sin rumbo

1951 | Avonturenfilm

Spanje 1951. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Gerard Tichy, Margarita Alexandre, Emma Penella en Luis Arroyo.

Een groep bannelingen uit Midden-Europa bemerkt in deze slimme avonturenfilm dat de boot die hen naar Amerika brengt ook een lading klandestiene wapens herbergt. De regisseur is er nimmer in geslaagd erkenning te krijgen.

La Tienda de antiguedades

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. José María Seoane, Rosita Yarza en Valeriano Andrés.

Een jonge naïeve vrouw wordt ondergebracht in een geheimzinnige antiekzaak. Een naïeve en bescheiden film, maar ook niets meer dan dat.