Bab Wanny

Acteur

Bab Wanny is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mob 39

1940 | Documentaire, Historische film

Zwitserland 1940. Documentaire van Arthur Porchet. Met o.a. Jim Gérald, Jean Nello, Pauline Carton, Bab Wanny en Jean Hort.

Deze film, met een slechte montage en een waardeloze plot, is bijna een documentaire. De verdiensten en de uitstekende moraal van het Zwitserse leger aan de vooravond van WO II worden opgehemeld. Een gelegenheidsfilm waarin de kantine en het wachtlokaal een voorname plaats krijgen toebedeeld. Prima komediespelers als Carton kunnen deze ratjetoe niet redden. Werd destijds zo slecht door de kritiek ontvangen dat de auteurs besloten om een gepland tweede deel niet op te nemen: dat was de stem der wijsheid! Er bestaat een Duitse versie met Duitse acteurs. Ook bekend als SOUS LA CASQUE! en MOBILISATION 39.

Françoise

1938 | Drama, Romantiek

Zwitserland 1938. Drama van Jean Brocher. Met o.a. Françoise Andréossi-Ariel, Françoise Gos, Bab Wanny, André Giovanna en Lise Teillac.

Duf melodrama (gefinancieerd door de Zwitserse Vereniging van Vriendinnen van het Jonge Meisje) met gelukkige afloop. Een jong meisje beleeft tussen Monte-Carlo en Holland heel wat. Brocher beschrijft op realistische wijze een reeks meer dan twijfelachtige personages, hetgeen verrassend is voor de Zwitserse cinema uit die periode. Daarbij toont hij zich feminist avant-la-lettre en weet hij zijn personages in de buitenopnamen goed tot hun recht te laten komen. Helaas zonder geluid gedraaid, en dat betekende in 1938 nog maar beperkte aandacht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bab Wanny op televisie komt.

Reageer