Maggie Greenwald

Regisseur, Scenarist

Maggie Greenwald is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Tempted

2003 | Romantisch drama

Verenigde Staten 2003. Romantisch drama van Maggie Greenwald. Met o.a. Virginia Madsen, Jason Momoa en Lainie Kazan.

Emma Burke heeft een veeleisende baan als jurist, kinderen en een saai huwelijk. Haar leven verandert volledig als ze hoort dat Lily, de vrouw die haar heeft opgevoed, is overleden. Lily's laatste wens is dat Emma haar as naar Lily's geboorteplaats op Hawaii brengt. Op het eiland wordt Emma opgewacht door haar neef en een vriend. Ze vragen haar om hen te helpen in de strijd tegen een projectontwikkelaar die met zijn plannen de natuur zal verwoesten.

Comfort and Joy

2003 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2003. Komedie van Maggie Greenwald. Met o.a. Nancy McKeon, Steven Eckholdt en Paul Dooley.

De egoïstische en materialistische Jane krijgt op kerstavond een auto-ongeluk dat haar leven zal veranderen. Als ze bijkomt, is ze in een heel ander leven terechtgekomen. Ze heeft opeens een man genaamd Sam en twee kinderen.

Get a clue

2002 | Komedie

Verenigde Staten 2002. Komedie van Maggie Greenwald. Met o.a. Ian Gomez, Bug Hall en Lindsay Lohan.

Lexy heeft een adviescolumn in de schoolkrant, maar weet nu een lokale krant te halen met een roddelverhaal over de relatie tussen twee leraren van haar school. Hoewel de leerlingen haar toejuichen, zitten de leraren in een lastig parket. De leraar besluit de relatie te eindigen, tot ontzetting van de lerares. De zaak wordt echter nog groter nieuws als de auto van de leraar in de rivier wordt gevonden, en zijn lichaam vermist is. De politie verdenkt meteen de lerares, maar als onderzoekend journalist wil Lexy nu de waarheid achterhalen

What Makes a Family

2001 | Drama

Verenigde Staten 2001. Drama van Maggie Greenwald. Met o.a. Brooke Shields, Cherry Jones, Anne Meara, Al Waxman en Whoopi Goldberg.

Sandy (Jones) en Janine (Shields) zijn al jaren samen wanneer ze met behulp van kunstmatige inseminatie voor het ouderschap kiezen. Sandy baart een dochter, maar overlijdt een tijd later. Haar ouders staan klaar om het kind bij Janine weg te halen. Voor televisie gemaakt melodrama is in z'n boodschap misschien wat drammerig, maar begrijpelijk is dat wel. Medeproducenten Barbra Streisand en Whoopi Goldberg, die tevens Janine's advocaat speelt, zorgden dat een tragische rechtszaak in Florida werd vertaald naar een film die ongetwijfeld heeft bijgedragen aan het groeiende support voor het homohuwelijk.

The Ballad of Little Jo

1993 | Western, Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1993. Western van Maggie Greenwald. Met o.a. Suzy Amis, Bo Hopkins, Ian McKellen, Heather Graham en David Chung.

Een vrouw in het Amerikaanse wilde westen was veelal gedoemd tot de rol van echtgenote, lerares of prostituee. In de postfeministische western The Ballad of Little Jo verhaalt bevlogen filmmaakster Greenwald over een niet ongebruikelijke, illegale vierde mogelijkheid: travestie. Josephine Monaghan (1850-1903) leefde vanaf 1866 heimelijk als een cowboy in Idaho omdat ze door haar rijke familie was verstoten vanwege een buitenechtelijk kind. Greenwald schoot het waargebeurde verhaal in de uiterst pittoreske besneeuwde vlakten van grensstaat Montana, een passend kil decor voor een doorwrocht werk over afkomst, individualiteit, seksisme en isolement. Een memorabel, onafhankelijk geproduceerd drama.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maggie Greenwald op televisie komt.

Reageer