Tim Fleming

Cameraman

Tim Fleming is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Jimi: All Is by My Side

2013 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk/Ierland/Verenigde Staten 2013. Biografie van John Ridley. Met o.a. André Benjamin, Hayley Atwell, Imogen Poots en Ruth Negga.

De chronologie van deze magnifieke Hendrix-biopic is losjes die van 1966-1967, toen Hendrix (mooi dromerig vertolkt door André Benjamin) zichzelf Jimmy James noemde en in een New Yorkse club gespot werd door Linda Keith, de toenmalige vriendin van Keith Richards. Regisseur Ridley - die eerder het scenario schreef van 12 Years a Slave - creëert een soort stream of consciousness door muziek en beelden te mixen, waardoor je kunt meebewegen op de golflengte van Jimi Hendrix. Een prachtige ziel die alleen toegankelijk was via zijn muziek. Deed het goed op allerlei festivals.

Small Engine Repair

2006 | Drama, Muziek

Ierland 2006. Drama van Niall Heery. Met o.a. Iain Glen, Steven Mackintosh, Stuart Graham en Laurence Kinlan.

Nekt een onovertuigend sjabloonscript a priori een film? Nee, bewijst deze melancholieke kleine vertelling met Noord-Iers provinciestadsdecor. Veertigplusser Doug (Glen) is werkloos, heeft een overspelige echtgenote en droomt van een countryzangercarrière. Zijn gabber, garagehouder Bill (Mackintosh), en de net uit de bajes ontslagen Burley (Graham) zijn evenmin succesmodellen. Ziedaar de metafoor van Small Engine Repair: er moeten in deze Ierse variant op het archetypisch Amerikaanse small town blues-genre vooral kaduke mannenlevens worden opgelapt. Drievoudig plus van dit sfeerrijke countrynummer-als-film is dan ook het acteurscollectief in hun doorleefde rollen.

Once

2006 | Drama, Muziek, Romantiek

Ierland 2006. Drama van John Carney. Met o.a. Glen Hansard, Markéta Irglová, Hugh Walsh en Geoff Minogue.

Een Ierse straatmuzikant met een gebroken hart ontmoet een innemende Tsjechische pianiste. Ze besluiten samen een plaat op te nemen. Veel meer gebeurt er niet in dit muzikale low-budgetdrama, en dat is nu net de charme ervan. Geen grote dramatische wendingen, stomende liefdesscènes of gezwollen oraties, alleen levensechte mensen in levensechte situaties. En betoverende muziek: debuterende hoofdrolspelers Hansard en Irglová componeerden zelf de folkliedjes die de onuitgesproken gevoelens van hun personages overbrengen. De soundtrack werd een hit en beloond met onder meer een Oscar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tim Fleming op televisie komt.

Reageer