Takahiro Tamura

Acteur

Takahiro Tamura is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Itazu

1987 | Familiefilm

Japan 1987. Familiefilm van Toshio Goto. Met o.a. Takahiro Tamura, Hiroshi Miyata en Junko Sakurada.

Het verhaal van een jong beertje wiens moeder is gedood door een oude jager. Deze zal proberen het beertje te vinden om het groot te brengen. Sprankelende fotografie van Takaya Yamazaki in deze onderhoudende en gevoelige film.

Doro no kawa

1981 | Drama

Japan 1981. Drama van Kohei Oguri. Met o.a. Nobutaka Asahara, Takahiro Tamura, Yumiko Fujita, Minoru Sakurai en Makiko Shibata.

Niet onverdienstelijke poging van debuterend regisseur Oguri om het door Ozu internationaal beroemd gemaakte [KL]shomingeki[KLE]-genre (melodrama's met en over doodgewone mensen) nieuw leven in te blazen. Gesitueerd in Osaka in 1956 verhaalt hij de dagelijkse belevennissen van het 9-jarige zoontje van een oorlogsveteraan die met zijn echtgenote een klein restaurantje beheert. Het jongetje verveelt zich, tot op een dag een rivierboot in de buurt aanlegt. Hij maakt kennis met de opvarenden, die een voor hem onbekend en avontuurlijk leven leiden. Engelse titel: MUDDY RIVER.

Ai no borei

1978 | Drama, Erotiek

Japan/Frankrijk 1978. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Kazuko Yoshiyuki, Tatsuya Fuji, Takahiro Tamura en Takuzo Kawatani.

Ook bekend als L'empire de la passion, In the Realm of Passion, Phantom Love en nog een hele reeks namen. Nagisa borduurt voort op de stijl en thematiek van zijn omstreden Ai no corrida/In the Realm of the Senses uit 1976, over een sadomasochistische relatie, inclusief expliciete seksscènes. Ditmaal staat een verhouding tussen een getrouwde vrouw en haar jongere minnaar centraal. Wanneer zij haar echtgenoot vermoorden, keert deze terug als geest om hen te confronteren. Ai no borei toont aan dat Japanse spookfilms als Ringu en Ju-on in een traditie staan. Nagisa Oshima won in 1978 de regieprijs in Cannes.

Kokotsu no hito

1973 | Drama

Japan 1973. Drama van Shiro Toyoda. Met o.a. Hisaya Morishige, Takahiro Tamura, Hideko Takamine en Nobuko Otowa.

Een 80-jarige man verliest zijn geheugen en zijn verstand, maar behoudt zijn zin voor het schone. Zijn schoondochter neemt de beslissing de oude man in het gezin op te nemen en zijn laatste levensjaren zo aangenaam mogelijk te maken. Gebaseerd op een bestseller van Sawako Ariyoshi werd deze gevoelige, humane film een enorm populair succes in Japan. Ook bekend als TWILIGHT YEARS.

Tora! Tora! Tora!

1970 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten/Japan 1970. Oorlogsfilm van Richard Fleischer, Kinji Fukasaku en Toshio Masuda. Met o.a. Martin Balsam, Sô Yamamura, Joseph Cotten, Tatsuya Mihashi en E.G. Marshall.

Haarscherpe reconstructie van de aanval op Pearl Harbor belicht de gebeurtenissen - anders dan in de meeste oorlogsfilms - van beide kanten. Op zich is dat een verademing (zeker vergeleken bij het propagandistische en melodramatische Pearl Harbor van Michael Bay) maar de respectabele zakelijkheid heeft als nadeel dat de film iets wegheeft van een prentenboek waarin de scènes willekeurig naast mekaar zijn geplakt. De special effects zijn voor die tijd verbluffend en de acteerprestaties heel behoorlijk, met als uitschieter James Whitmore als de Amerikaanse admiraal Halsey. Heroïsche score van Jerry Goldsmith.

Nemureru Bijo

1969 | Drama

Japan 1969. Drama van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Takahiro Tamura, Yoshiko Kayama, Kikko Matsuoka en Sanae Nakahara.

Een oudere romanschrijver wijdt zich samen met twee vrienden van zijn eigen leeftijd aan het bezoeken van een soort bordeel, waar alleen maar jonge meisjes zijn die verslaafd zijn aan de drugs, zodat ze voortdurend lijken te slapen. De klanten, die allen oud zijn, mogen hen slechts bekijken of liefkozen. Een van de schandelijke en smerige psycho-drama's, zoals er veel tussen 1960 en 1970 in Japan gemaakt zijn; dit keer dan ook nog geschreven door de regisseur Kanet Shindo.

Darakusuru Onna

1968 | Drama, Komedie

Japan 1968. Drama van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Miyuki Kuwano, Roshiyuki Hosokawa en Takahiro Tamura.

Sumiko, de dochter uit een gegoede familie, belooft haar verloofde trouw, als hij in de gevangenis zijn straf uitzit voor diefstal; maar de waarheid is anders. Een irritant psycho-seks- drama, typerend voor de rommel uit de jaren 1960-1970. Het scenario, geschreven door de bekende regisseur Kaneto Shindo, krikt de kwaliteit van de film nog een heel klein beetje op.

Ki no Kawa

1967 | Drama

Japan 1967. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Yoko Tsukasa, Shima Iwashita, Yuki Arikawa, Chieko Higashiyama en Takahiro Tamura.

De bevaarbare rivier Kinokawa is de leidraad voor verschillende liefdesverwikkelingen. Een overdreven en pretentieus melodrama, dat maar nauwelijks overtuigt en de beelden bieden ook al weinig.

Seisako no Tsuma

1966 | Romantiek, Drama

Japan 1966. Romantiek van Yasuzo Masamura. Met o.a. Ayako Wakao, Takahiro Tamura, Nobuo Chiba en Yuka Konno.

Na de dood haar oudere minnaar, keert een jong meisje naar huis terug en ontdekt de echte liefde. Deze herverfilming van een stomme film van Minoru Murata is geschreven door de beroemde cineast Kineto Shindo. Een geweldige film die weet uit te stijgen boven de eigen geaardheid van het eeuwige Japanse melodrama uit die tijd om vorm te geven aan een mooie, hartstochtelijke liefdesgeschiedenis. De invloed van Griffith en Borzage is merkbaar.

Adauchi

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Tadashi Imai. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Takahiro Tamura, Tetsurô Tamba en Ai Sasaki.

De jongere broer van twee sumoerais die zijn vermoord door Shinpachi, is vastberaden laatstgenoemde in een duel om te brengen. Een samoerai-film met meer karakter dan we gewend zijn. De regie was dan ook in handen van [KA1]e[KA1]en van de meest achtenswaardige regisseurs uit die tijd en het scenario is geschreven door niemand minder dan Shinobu Hashimoto, scenarioschrijver bij Kurosawa (onder andere van RASHOMON).

Sanga-Ari

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Zenzo Matsuyama. Met o.a. Hideko Takamine, Takahiro Tamura, Akira Ishihama en Miyuki Kuwano.

De film laat het dagelijkse leven van verschillende Japanse gezinnen in Hawai zien. Centraal staan de familie Inoués en Goda, wier harmonie wordt vernietigd door de aanval op Pearl Harbour. Een veel te langdradig drama, waarin op te overdreven wijze gewone problemen worden behandeld.

Mitsareta seikatsu

1962 | Drama

Japan 1962. Drama van Susumu Hani. Met o.a. Ineko Arima, Koshiro Arada, Ai George en Takahiro Tamura.

Het leven van een vrouw die, na enige jaren getrouwd te zijn, besluit te scheiden van haar man en die zich aansluit bij jongerengroeperingen om zich zo opnieuw op het leven te oriënteren. Een merkwaardige doch betekenisvolle film, die in beperkte kring bekend is, maar meer verdient.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Takahiro Tamura op televisie komt.

Reageer