Astrid Holm is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Du skal ære din hustru

1925 | Zwijgende film, Drama, Komedie

Denemarken 1925. Zwijgende film van Carl Theodor Dreyer. Met o.a. Johannes Meyer, Mathilde Nielsen, Astrid Holm en Karin Nellemose.

Kleinschalig zwijgend Kammerspiel annex kitchen sink drama met een vleug onderkoelde humor. Meyer is Viktor Frandsen, een onuitstaanbare bullebak die zichzelf beschouwt als de alleenheerser in huis. Echtgenote Ida (Holm) werkt zich zonder enige dank dag na dag een slag in de rondte. Viktors voormalige gouvernante kan het niet langer aanzien, brengt de zwaar overspannen Ida elders onder en neemt de teugels in het Victoriaanse huishouden ferm in handen. Feminisme avant la lettre, ietwat zwaar aangezet in de contrasten, maar nog al te vaak relevant.

Körkarlen

1921 | Zwijgende film, Drama, Fantasy

Zweden 1921. Zwijgende film van Victor Sjöström. Met o.a. Victor Sjöström, Hilda Borgström, Tore Svennberg, Astrid Holm en Concordia Selander.

Vermaarde stomme film, gebaseerd op het boek van Selma Lagerlöf (1858-1940), de schrijfster van 'Nils Holgerssons wonderbare reis' (1906). Regisseur Sjöström overtuigt als een verlopen man die aan gene zijde door het stof gaat. Als straf voor zijn gewetenloze bestaan moet hij na zijn onfortuinlijke dood een jaar lang met een koets overleden zielen inzamelen. Maar voordat hij begint krijgt hij van zijn voorganger een rondleiding door de tijd, een tocht die duidelijk maakt hoeveel ravage hij heeft aangericht. Körkarlen was een baanbrekende film - en favoriet van Ingmar Bergman - vanwege de non-lineaire verteltrant en de overlappende beelden (dubbele belichting). Tijdloos amusement.

Häxan

1921 | Historische film, Horror, Zwijgende film

Zweden/Noorwegen 1921. Historische film van Benjamin Christensen. Met o.a. Benjamin Christensen, Elisabeth Christensen, Astrid Holm, Mara Pedersen en Clara Pontoppidan.

Een fantasierijke gedramatiseerde geschiedenis over de psychologie van de hekserij met behulp van oude gravures en tekeningen en gespeelde tableaux. Naaktheid en seks werden niet geschuwd, bij voorbeeld in de scène waarin een monnik verleid wordt door een jonge weduwe of die met de in een erotisch delirium verkerende non in een kerk. Verder orgieën, een zwarte mis en folteringen; redenen waarom de film indertijd vrijwel overal verboden werd. Ook bekend als WITCHCRAFT THROUGH THE AGES.