Pavel Kadochnikov

Acteur

Pavel Kadochnikov is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Idealny Muzh

1981 | Drama

SU 1981. Drama van Viktor Georgiyev. Met o.a. Yuri Yakovlyev, Ludmila Gurchenko, Anna Tvelenyova, Eduard Martsevich en Pavel Kadochnikov.

Een Russische filmbewerking van Oscar Wildes toneelstuk An Ideal Husband. Het cynisme van Wilde tegenover de Britse upper class loopt mooi gelijk met de Russische kijk op het verdorven kapitalisme, en dit complexe verhaal vol corrupte intriges, buitenechtelijke slippertjes en financiële fraude zal daar wel een fraaie illustratie van zijn. Russisch klinkt echter beduidend minder spits dan Wildes Engels, en ook de tamme regie ondergraaft de stootkracht van het originele stuk. Interessant als curiosum, meer niet.

Santa Esperanza

1979 |

Chili/SU 1979. Sebastián Alarcón. Met o.a. Laimonas Noreika, Pavel Kadochnikov, Evgueni Leonov-Gladyshev en Vladimir Lomizov.

Een groep politici die sinds de staatsgreep in 1973 gevangen zit in een concentratiekamp in Chili, doet pogingen om eenheid te formeren in de strijd tegen het fascisme. Een militante anti- Pinochet film, gefinancieerd en gedistribueerd door de Sovjetunie.

Neokonchennaya pyesa dlya mekhanicheskogo pianino

1977 | Drama

SU 1977. Drama van Nikita Mikhalkov. Met o.a. Aleksandr Kalyagin, Yelena Solovej, Yevgeniya Glushenko, Kseniya Minina en Sergei Nikonenko.

Zoveelste bewerking voor de film van een stuk van Anton Pavlovitsji Tsjechov (1860-1904), maar voor zijn tijd en naar omstandigheden een behoorlijk geslaagde. Rusland rond 1890 ergens in de provincie. De weduwe van een generaal, Anna Petrovna Voynitseva (Shuranova) ontvangt allerlei mensen uit de bourgeoisie. Onder de genodigden is een leraar, Mikhail Vasilyevich Platonov (Kalyagin), die een geliefde van vroeger Sofia Yegorovna (Solovej) herkent. Hij wil haar heroveren, maar ze inmiddels getrouwd met de zoon des huizes, die hen bij Mikhails poging verrast. Gekwetst en onteerd wil Mikhail zich nu van zijn leven beroven, maar dat loopt op niets uit en Sofia troost hem, terwijl haar man een dutje doet in zijn rijtuig. Een tijdloze film, die Tsjechovliefhebbers een plezierige, maar trage anderhalf uur drama bezorgt. Het scenario is van Aleksandr Adabashyan en regisseur Mikhalkov. Het camerawerk is van Pavel Lebechev.

Ivan Grozny 2

1958 | Historische film, Drama

SU 1958. Historische film van Sergei M. Eisenstein. Met o.a. Nikolai Tsjerkassov, Serafima Birman, Pavel Kadochnikov, Andrej Abrikosov en Mikhail Nazvanov.

In dit tweede deel, De opstand der Bojaren, verdwijnen de massascènes naar de achtergrond en wordt het drama van Rusland het treurspel van de autocratische tsaar. Door deze wending, een soort dieptepsychologische benadering van Ivans karakter, werd de film beschouwd als kritiek op Stalin en hoewel reeds in 1945 gereedgekomen, vond de eerste vertoning pas in 1958 plaats (vijf jaar na Stalins dood). De laatste scènes - het feest in het Kremlin - zijn in kleur (zwart, rood, goud en een beetje blauw), maar dat is niet in alle kopieën overgenomen. Evenals het eerste deel een magistraal werkstuk en als laatste film van Eisenstein een bekroning op zijn filmcarrière. De camera werd bemand door Andrej Moskvin en Edouard Tissé en het scenario is van Eisenstein. Gefilmd werd in de studio's van Alma-Ata en Moskou.

Povest o nastoyashchem cheloveke

1948 | Oorlogsfilm, Drama

SU 1948. Oorlogsfilm van Aleksandr Stolper. Met o.a. Sergey Bondarchuk, Boris Babochkin en Pavel Kadochnikov.

Aleksei is piloot tijdens de oorlog. Als de nazi's hem neerschieten moeten zijn beide benen worden geamputeerd ten gevolge van zijn verwondingen. Door een overlevingsdrang overwint de piloot zijn handicap, hij leert weer lopen, dansen en zelfs vliegen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Podvig razvedchika

1947 | Thriller, Oorlogsfilm

Rusland 1947. Thriller van Boris Barnet. Met o.a. Pavel Kadochnikov, Amvrosi Buchma, Viktor Dobrovolsky en Boris Barnet.

Van een oorlogsthriller uit stalinistisch Rusland zou je een flinke dosis propaganda kunnen verwachten, maar dat valt reuze mee - al is het begrijpelijk dat er destijds in de VS weinig publiek voor te vinden was. De film is vrij luchtig van toon en regisseur Barnet, die een bijrol speelt als nazi, houdt de vaart er in. De Sovjetspion Fedotov (Kadochnikov) wordt tijdens WO II naar het bezette Oekraïne gestuurd, waar hij vermomd als Duitse zakenman belangrijke documenten moet zien te stelen van een nazi-generaal. Een Oekraïense collaborateur brengt de missie ernstig in gevaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pavel Kadochnikov op televisie komt.

Reageer