Daniel Tonachella

Acteur, Scenarist

Daniel Tonachella is acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Fausses innocences

2009 | Drama

België/Frankrijk 2009. Drama van André Chandelle. Met o.a. Thierry Godard, Hélène de Fougerolles, Jean-Paul Comart, Etienne Lejeune en Geneviève Mnich.

Een burgervader van een provinciestadje (Godard) is stiekem dolblij als de vrouw (De Fougerolles) op wie hij al jaren verliefd is beweert dat haar man in het buitenland is overleden. Tegelijkertijd worstelt hij met de vraag of hij zijn twijfels over het sterfgeval moet ventileren. Een titel als Valse onschuld suggereert dat de makers zozeer vertrouwden op de kwaliteit van de verwikkelingen, dat de plot wel kon worden verklapt. En wat blijkt? Valse onschuld stelt niet teleur en beloont de alerte kijker met een verrassend gelaagd drama.

Vive la bombe!

2006 | Historische film

Frankrijk 2006. Historische film van Jean-Pierre Sinapi. Met o.a. Cyril Descours, Olivier Bartélémy, Matthieu Boujenah, Damien Jouillerot en Bernard Le Coq.

Kritische televisiefilm over vergeten Franse misstanden in de jaren 60 van de vorige eeuw. Midden in de Sahara moeten vier militairen een veiligheidszone oprichten waar een kernproef zal worden uitgevoerd. Door een fout komt er radioactieve stof vrij, waaraan de soldaten worden blootgesteld. In het grootste geheim worden zij onder quarantaine geplaatst. Onder het mom van collateral damage wordt het incident door de regering De Gaulle in de doofpot gestopt. Boeiende materie, keurig werk van de makers en acteurs.

Les hirondelles d'hiver

1999 | Drama, Historische film

Zwitserland 1999. Drama van André Chandelle. Met o.a. Patrick Raynal, Samuel Dupuy, Julie-Marie Parmentier, Charles Pestel en Max Boublil.

Eind 19de eeuw. Zoals elk jaar bij het begin van de winter trekt meester-schoorsteenveger Rattenfänger (Raynal) de dorpjes van de Alpen in op zoek naar kinderen die schoorsteenveger willen worden. Hij rekruteert een dozijn jongens, onder wie Gervais (Dupuy), die enkel een kort briefje achterlaat voor zijn moeder (Courvoisier). Deze wil namelijk niet dat haar zonen dit beroep aanleren, omdat haar man ook schoorsteenveger was en tijdens zijn werk verongelukte. Aangrijpend sociaal drama dat toont dat amper honderd jaar geleden kinderarbeid nog dagelijkse kost was. En wat ze moesten doen was zware en soms zelfs gevaarlijke arbeid en dat voor enkele francs per dag. De kleine Dupuy speelt schitterend. Hij zorgt er in z'n eentje voor dat je de film (of tenminste toch de arme Gervais) niet gauw vergeet.

Axelle

1979 | Erotiek

Frankrijk 1979. Erotiek van Francis Leroi. Met o.a. Daniel Tonachella, Thizou, Goldy, Doucheka en Jack Gatteau.

Stewardess Axelle (Thizou) wordt tijdens haar vakantie uitgenodigd drie dagen in Martinique door te brengen op het luxueuze landgoed van een schrijver die eens haar minnaar was. We zijn getuige van een amoureus diner, de ontdekking van de `bloem der liefde`, een afrodisiacum dat als bijwerking heeft dat het elk gevoel van jaloezie opheft(!), de nodige triootjes, een lesbische uitspatting met een Creoolse, een mondain feest, een spelletje poker met de bijbehorende inzet, een afsluitende voodoo-avond en de nodige dansjes op het strand. Tot dit soort werk veroordeeld door de wisselvalligheden van zijn beroep heeft de regisseur zijn erotische reisfolder in ieder geval verzorgd met een paar bloedmooie (en volslagen onbekende) actrices en een geslaagde (zij het onechte) voodooceremonie. We moeten het bij deze film niet in de richting van NATACHA zoeken, maar veeleer in de trant van de serie EMMANUELLE op haar sympathiekst! De film is ook bekend onder de titel DÉSIRS SOUS LES TROPIQUES.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Tonachella op televisie komt.

Reageer