Marthe Turgeon

Acteur

Marthe Turgeon is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Haute tension: Pour cent millions

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Brigitte Sauriol. Met o.a. Marthe Turgeon, Jacques Perrin, Jean-Pierre Bergeron, François Cartier en Claude Blanchard.

Een verfilming van de detective van Jean-Michel Guenassia. Het scenario doet vrij ingewikkeld en weinig geloofwaardig aan. Het is de geschiedenis van een advocaat (Perrin) die als op de paardenrenbaan herkende dubbelganger van een veroordeelde, die er door zijn ex-compagnon bijgelapt was, diens plaats in de gevangenis inneemt (!), zodat de bajesklant de kans krijgt zijn onschuld te bewijzen, enzovoort. De regie is verstoken van iedere persoonlijkheid. Het is niet gelukt iets van deze film te maken en de acteurs vervelen zich net zo dood als de tv-kijker.

Meet Market

1989 | Thriller

Canada 1989. Thriller van Robert Ménard. Met o.a. Michel Côté, Marthe Turgeon, Claude Belanger, Louise Marleau en Véronique Le Flaguais.

Niet al te geslaagde persiflage over vier verschillende mannen die op vrouwenjacht gaan om ze voor één nacht te veroveren en te bezitten. Hun taak is niet gemakkelijk, want het zwakke geslacht slaat terug! Côté speelt alle z.g. macho's: ijdele Charles die het flirten niet kan laten, getrouwde Jerry die altijd op vrijersvoeten is, langharige Patrick die een verloren relatie wil herstellen en lelijke George die veel moeite moet doen om te slagen. Het scenario is van regisseur Ménard, Claire Wojas en hoofdrol Côté. Het camerawerk is van Pierre Mignot.

Henri

1986 | Familiefilm

Canada 1986. Familiefilm van François Labonté. Met o.a. Eric Brisebois, Jaques Bodin en Marthe Turgeon.

Door de dood van de moeder bij een auto-ongeluk raakt een gezin ontwricht. De tien-jarige dochter belandt in een psychiatrische inrichting en de vader trekt zich steeds meer van de wereld terug. De zoon Henri lijdt onder de hele situatie. Op school wordt hij gepest met zijn zusje in het gekkenhuis en hij verwijt het zijn vader dat hij haar er niet uithaalt. Hij werpt zich op het hardlopen om de prestatieloop van het dorp te winnen en daarmee zichzelf te bewijzen. Redelijk boeiend.

La Femme de l'Hôtel

1984 | Drama

Canada 1984. Drama van Léa Pool. Met o.a. Paule Baillargeon, Louise Marleau, Marthe Turgeon en Serge Dupire.

Andr[KA1]ea maakt opnamen voor een film in Montreal en verblijft in een groot hotel in het centrum van de stad. Verschillende lotsbestemmingen kruisen elkaar doordat bepaalde personen daar een kamer huren. De kijker volgt in het bijzonder die van Estelle David, reizigster zonder doel. Het thema van een hotel als centrale locatie is sinds HOTEL DU NORD van Marcel Carn[KA1]e (1938) al talrijke malen bewerkt. In wezen gaat het om een vrouwenfilm. Een soort van 'borduurwerk' ook, dat verschillende, slecht verwerkte invloeden heeft ondergaan, zoals van Marguerite Duras. Een verzorgde, ingewikkelde, en tamelijk pretentieuze en saaie film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marthe Turgeon op televisie komt.

Reageer