César Evora

Acteur

César Evora is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La Bella de la Alhambra

1988 | Musical, Drama

Cuba 1988. Musical van Enrique Pineda Bernet. Met o.a. Beatriz Valdez, Omar Valdez, César Evora en Carlos Cruz.

Deze film speelt zich af tussen 1920 en 1940 en gaat over de lotgevallen en ongelukjes van Rachel die een ster van het Cubaanse Cabaret wil worden. Ouderwets melodrama met een zekere dosis erotiek en een schitterende geluidsband. Goed vertolkt en over het algemeen geslaagd. Dit is de eerste Cubaanse film met Dolby-geluid.

Un Hombre de éxito

1986 | Drama

Cuba 1986. Drama van Humberto Solas. Met o.a. César Evora, Raquel Revuelta en Daisy Granados.

Twee broers, door hun idealen en ambities uit elkaar gedreven, zien elkaar weer terug na dertig jaar. Het script van de film is vrij goed en het scenario is redelijk, maar wat het meeste opvalt zijn de goede bijrollen.

Capablanca

1986 | Biografie, Sportfilm, Drama

SU/Cuba 1986. Biografie van Manuel Herrera. Met o.a. César Evora, Galina Baliáeva, Eslinsa Núñez en Beatríz Valdés.

Het portret van de wereldkampioen schaken Raúl Capablanca. De film belicht een crisis-moment tijdens de overgang naar volwassenheid waarin Raúl twijfelt tussen zijn sterk geborneerde passie voor het schaakspel en de dringende behoefte om te durven leven en 'mensch' te zijn tot zijn onverwachte dood. Een wat exotische coproduktie.

Amada

1983 | Drama

Cuba 1983. Drama van Humberto Solás. Met o.a. Elisenda Núñez, César Evora, Silvia Planas en Andrés Hernández.

De romance tussen een conservatieve vrouw uit de bourgeoisie en een jongeman met liberale ideeën belicht de sociale en politieke conflicten uit die tijd en de morele vooroordelen die het de vrouw onmogelijk maken om zich volledig te ontplooien. Het verhaal speelt zich af aan het begin van WO I. Deze bewerking van de roman La esfinge werd verfilmd door een der zeer belangrijke Cubaanse regisseurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer César Evora op televisie komt.

Reageer