Jacqueline Andere is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

A propos de Buñuel

2000 | Documentaire, Biografie

Spanje/Frankrijk 2000. Documentaire van José Luis López-Linares en Javier Rioyo. Met o.a. Manuel Mindan, Pepín Bello, Conchita Buñuel, Margarita Buñuel en Román Gularn.

Schitterende documentaire over de Spaanse cineast Luis Bu[KA6]nuel (1900-1983), gemaakt ter gelegenheid van diens honderdste geboortedag. Een opeenvolging van zeldzame beelden uit de jaren 1920, toen de cineast in de intellectuele kringen van Madrid en Parijs in het gezelschap verkeerde van mensen als Lorca en Dali. Het was trouwens samen met deze laatste dat hij zijn eerste twee films zou draaien, UN CHIEN ANDALOU (1928) en L`AGE D`OR (1930), waarmee hij de goegemeente tegen zich in het harnas zou jagen. Na nog een documentaire in Spanje, LAS HURDES (1932), zou het vijftien jaar duren alvorens zijn carri[KA2]ere als cineast goed op dreef zou komen in Mexico. Naast fragmenten uit klassiekers als LOS OLIVADOS (1950), EL (1953), NAZARIN (1959), VIRIDIANA (1961), EL ANGEL EXTERMINADOR (1962), SIMON DEL DESIERTO (1965) en de reeks Franse films die hij maakte met scenarist Jean-Claude Carrière, volgen we gesprekken met tientallen mensen die met hem gewerkt of hem persoonlijk gekend hebben, zodat we een uitstekend beeld krijgen van Buñuel als mens en als cineast. Knap scenario van Agustín Sánchez Vidal. Montage is van Fidel Collados, terwijl regisseur López-Linares de camera bediende. Een must voor filmstudenten.

El Cabezota

1982 | Familiefilm, Komedie

Spanje/Mexico 1982. Familiefilm van Francisco Lara Polop. Met o.a. Alvaro de Luna, Jacqueline Andere, Manuel Alexandre en Antonio Gamero.

Tijdens de Eerste Spaanse Republiek is een boer er op tegen dat zijn kinderen onderwijs krijgen... Een zeer slechte film.

La Casa del pelicano

1977 | Drama

Mexico 1977. Drama van Sergio Véjar. Met o.a. Jacqueline Andere en Enrique Alvarez Felix.

Margarete, een jonge lerares, werd verkracht door de dorpsgek en kreeg een kind van hem. Ze heeft haar zoon nooit willen zeggen wie zijn vader is. Tenslotte verneemt hij toch de waarheid van de moeder van het meisje dat op hem verliefd is.

Separación matrimonial

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Angelino Fons. Met o.a. Jacqueline Andere, Ana Belén, Simón Andreu, Mari Carrillo en María Asquerino.

Gezien de ontrouw van haar man besluit een jonge vrouw te scheiden. Een verschrikkelijke film - tussen het stompzinnige en het pretentieuze in.

Las puertas del paraiso

1971 | Drama, Familiefilm

Mexico 1971. Drama van Salomon Laiter. Met o.a. Jacqueline Andere, Jorge Luke, Milton Rodriguez, Barbara Angeli en Ernesto G. Cruz.

Een groepje jonge mensen tracht zich los te rukken van hun bourgeois-milieu en van hun eigen ego door middel van een hallucinatie-trip. Hun sado-masochistische idee[KA3]en over liefde en erotiek, hun drang naar drugs (de poorten van het paradijs) en hun vlucht uit de werkelijkheid die voor hen slechts een vacuum zonder inhoud is. Een verfrissend filmgeluid uit Mexico. Een beeld van jongeren in een maatschappij die ze niet willen of kunnen begrijpen. Ze zijn op zoek naar een andere wereld, een van vrede en sociale gelijkheid. Een wat naïeve gedachte, maar Laiter gaat in zijn scenario, dat hij samen met Elena Garro en Eduardo Lizalde schreef, toch heel wat dieper dan de films uit de Amerikaanse hippie-cultuur. Bovendien stapt hij af van de melodramatische 'cinema de papa' die jarenlang synoniem was voor de Mexicaanse film. Fotografie van Fernando Alvarez Garcés.

Rocambole vs. las mujeres arpías

1965 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1965. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Julio Alemán, Maria Duval, Regina Torné en Jacqueline Andere.

Een gemaskerde held neemt het op tegen een leger vrouwen die in harpijen zijn veranderd door een vreemde drank. Ze plegen diefstallen in opdracht van een echtpaar. Een film vol actie. Het personage van Rocambole heeft niets te maken met de gelijknamige film van Bernard Borderie. Kreeg een vervolg in ROCAMBOLE VS. LA SECTA DEL ESCORPION.

El Ángel exterminador

1962 | Experimenteel

Mexico 1962. Experimenteel van Luis Buñuel. Met o.a. Enrique Rambal, José Baviera, Cesar del Campo, Claudio Brook en Antonio Bravo.

Een sjiek gezelschap vrienden brengt de avond door in het huis van één hunner. Tot hun verbazing merken ze dat ze, zonder aanwijsbare reden, de kamer niet meer kunnen verlaten. Buñuel lanceert talloze rake aanvallen op de bourgeoismoraal van het snel verwilderende groepje. Vol met surrealistische grappen en droomscènes; een van Buñuels meesterwerken, naar eigen scenario, met medewerking van Luis Alcoriza. Zijn op één na laatste Mexicaanse film. Het camerawerk is van Gabriel Figueroa.

Un día de diciembre

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Beatriz Aguirre, Luis Aragón en Jacqueline Andere.

Een jongetje ziet zijn fantasiën in een keer bewaarheid als zijn ouders met een aantal problemen te kampen krijgen. Goede opnamen en geluid, maar erg sentimenteel.