Lorena Velázquez is acteur.
Er zijn 42 films gevonden.

Tierra de violencia

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Raúl de Anda jr. Met o.a. Rodolfo de Anda, Lorena Velázquez, David Reynoso en Guillermo Orea.

Een bandiet gaat naar een dorp om de sheriff te vermoorden. De zoon van de sheriff probeert dat te voorkomen. Het debuut van de regisseur. Zijn vader produceerde de film en schreef het script en zijn broer speelde de hoofdrol. Er kwam een vervolg: FUERA DE LA LEY.

Santo versus el hacha diabólica

1965 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Mexico 1965. Sciencefiction van José Díaz Morales. Met o.a. Santo, Lorena Velázquez, Betty González en Fernando Osés.

In de ring wordt Santo aangevallen door een gemaskerde man die een bijl grijpt. Om het waarom te ontdekken, onderneemt hij een reis naar het verleden waarbij hij in het jaar 1630 belandt. Een van de minder bekende titels uit de serie SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Loco por ellas

1965 | Komedie, Musical

Venezuela/Mexico 1965. Komedie van Manuel de la Pedrosa. Met o.a. 'Tin Tan', Lorena Velázquez, Néstor Zavarce en 'Marcelo'.

Een beroemde zanger, die ook juwelendief is, laat zijn tweelingbroer zijn plaats innemen om zo een roof te kunnen plegen. Er ontstaan allerlei vergissingen en verwarringen. Een uitstekende dubbelrol van de komiek 'Tin Tan'

El planeta de las mujeres invasoras

1965 | Sciencefiction

Mexico 1965. Sciencefiction van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Lorena Velázquez, Elizabeth Campbell, Maura Monti en Guillermo Murray.

Per vergissing stapt een aantal mensen in een vliegende schotel die op een kermis staat. De schotel vertrekt naar een planeet waar vrouwen het voor het zeggen hebben. Zó surrealistisch en krankzinnig dat het weer leuk wordt. Het vervolg op GIGANTES PLANETARIOS.

Un padre a toda máquina

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Lorena Velázquez, María Duval en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een jonge, welbespraakte, sportieve pastoor met een motor moet een ruzie tussen twee dorpen beëindigen. Een zeer flauwe en trage film.

Un gallo con espolones

1964 | Komedie

Mexico/Peru 1964. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Lorena Velázquez, Ramón Rey en Rodolfo Rey.

Twee journalisten besluiten een cr[KA2]eche op te richten voor de kinderen van werkende vrouwen, maar ze hebben gebrek aan financi[KA3]ele middelen. Om aan geld te komen verzinnen ze een aantal listen. Het middelmatige script werd geschreven door het Peruaanse komische duo `Cachirulo` en `Copet[KA1]on` (de gebroeders Rey) dat ook meespeelt. Veel toeristische plaatjes.

Tintansón Crusoe

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Gilberto Martínez Solaris. Met o.a. 'Tin Tan', Elvira Quintana, Lorena Velázquez en Manuel 'Loco' Valdés.

Een humoristisch bedoelde bewerking van Robinson Crusoe waarin de komiek 'Tin Tan' in een aantal sketches probeert zijn vroegere populariteit bij het grote publiek te herwinnen. Ondanks zijn inzet is hij daar niet in geslaagd.

Los tres calaveras

1964 | Biografie

Mexico 1964. Biografie van Fernando Cortés. Met o.a. Joaquín Cordero, Manuel López Ochoa, Rubén Zepeda Novelo en Lorena Velázquez.

Het levensverhaal van de beroemde Mexicaanse groep 'Los tres calaveras'. Een degelijk script en dito regie, afgezien van enkele melodramatische trekjes.

Los lobas del ring

1964 | Sportfilm

Mexico 1964. Sportfilm van René Cardona. Met o.a. Lorena Velázquez, Elizabeth Campbell, María Eugenia San Martín en Sonia Infante.

Twee groepen vrouwelijke worstelaars, 'Las limpias' en 'Las sucias' komen tegen elkaar uit bij een wedstrijd, maar in beide kampen zijn verraadsters. De derde film die Cardona maakte over vrouwelijke worstelaars, een soort vervolg op LAS LUCHADORAS CONTRA EL MÉDICO ASESINO en LAS LUCHADORAS CONTRA LA MOMIA. De vrouwen zien er in ieder geval prachtig uit.

El ultimo cartucho

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Manuel López Ochoa, Lorena Velázquez, Lucha Villa en Jorge Russek.

Een dorpstiran doodt of martelt iedereen die hem niet gehoorzaamt. Dan verschijnt een mysterieuze man die de orde zal herstellen. Een enigszins sadistische film, gebaseerd op een boek van Luis G. Inclán. Goed geacteerd.

El tragabalas

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. 'Piporro', Flor Silvestre, Julio Aldama en Lorena Velázquez.

Een man die de zwakkeren beschermt, gaat zover dat hij iedereen doodt die hem daarin belemmert. Een van de slechtste films van 'Piporro', zeer flauw, met een slechte geluidskwaliteit en nog slechter camerawerk.

Las hijas de Elena

1963 | Komedie

Colombia/Mexico 1963. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. José Elías Moreno, Lorena Velázquez, María Duval en Baby Bell.

Om hun moeder niet alleen achter te laten, besluiten haar drie dochters niet te trouwen voordat ze een verloofde voor haar gevonden hebben. Een zeer middelmatige komedie.

El Escándalo

1963 | Avonturenfilm

Spanje 1963. Avonturenfilm van Javier Setó. Met o.a. Espartaco Santoni, Mara Cruz, Lorena Velázquez en Luis Dávila.

Prutserige herverfilming van de gelijknamige film.

Atacan las brujas

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van José Díaz Morales. Met o.a. Santo, Lorena Velázquez, Ramón Buganini en Fernando Osés.

De lijken van verschillende misdadigers worden weer tot leven geroepen door een verdorven wetenschapper, met als resultaat een verzameling zombies. Een van de eerste en beste films van Santo, die zeer goed de charme van de oorspronkelijke Amerikaanse serials vasthoudt, maar vanuit een Latijns-Amerikaanse context, en die tevens een zeer bijzondere atmosfeer weet te scheppen.

Adorada enemiga

1963 | Drama

Colombia/Mexico 1963. Drama van René Cardona Jr.. Met o.a. Lorena Velázquez, Angélica María, Alicia Caro en Carlos Agosti.

De eigenaresse van een veeboerderij maakt zich zorgen over de mening die haar dochter over haar nieuwe man heeft, op wie de dienstbode verliefd is, die op haar beurt door een ander bemind wordt. Bij dit alles raken de dochter en de stiefvader ook nog eens verliefd op elkaar. Dit debuut van René Cardona Jr. komt niet boven het niveau van een dom melodrama uit.

Vuelve El Norteño

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, Lorena Velázquez, 'El Tariácuri' en José Galvez.

Derde en laatste film over de heldendaden van 'El Norteño'. Net als zijn voorgangers bestaat hij uit drie episoden: La emboscada, Cruzada heróica en La sarracina.

Las bravuconas

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel Capetillo, Lorena Velázquez, Martha Elena Cervantes en Raúl Ramírez.

Door hun goede manieren en hun afkeer van geweld zijn drie jongens de risee van hun dorp geworden, tot schaamte van hun grootvader. Hij bedenkt een plan waardoor zij in ieders ogen moedig zullen lijken. In de film is machogedrag tussen de twee seksen overvloedig aanwezig. Aan het eind blijkt blijkt, zoals meestal in Mexicaanse films, dat de mannen overwinnen.

Las Luchadoras contra el médico asesino

1962 | Sciencefiction, Horror, Sportfilm

Mexico 1962. Sciencefiction van René Gardona. Met o.a. Lorena Velázquez, Elizabeth Campbell, Sonia Infante en Armando Silvestre.

Een arts die gek geworden is, besluit een paar vrouwelijke worstelaars te ontvoeren om van hun hersenen gebruik te maken. Een film in de trant van SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA zij het zonder de bevalligheid daarvan en met verschillende vrouwelijke in plaats van een mannelijke worstelaar. Vervolg: LAS LUCHADORAS CONTRA LA MOMIA.

La edad de piedra

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van René Cardona. Met o.a. Viruta, Capulina, Lorena Velázquez en Sonia Infante.

Een geleerde stuurt twee mannen met een tijdmachine naar de prehistorie, waar ze een paar stenen moeten halen die nodig zijn voor een uitvinding. De decors zij vulgair en smakeloos, het enige wat de film waarde geeft, is de trieste humor van de twee komieken.

Entre bala y bala

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel Capetillo, Lorena Velázquez, Raúl Ramírez en Agustín Isunza.

Mexicaanse vrouwen weerstaan hun stoere mannen, maar vallen uiteindelijk vol overgave in hun armen. Praktisch dezelfde intrige als de rolprent LAS BRAVUCONAS van dezelfde regisseur. Deze films werden een succes, hoewel ze allebei even slecht zijn.

En peligro de muerte!

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van René Cardona. Met o.a. Viruta, Capulina, Tin Tan en Lorena Velázquez.

Nadat ze aan indianen zijn ontsnapt redden twee goudzoekers twee meisjes, die de dochter van de plaatselijke sheriff blijken te zijn. Dan komen zij oog in oog te staan met en bende goudzoekers. Deze saaie komedie speelt zich in het 'westen' af.

Santo contra los zombies

1961 | Avonturenfilm, Horror

Mexico/Verenigde Staten 1961. Avonturenfilm van Benito Alazraki. Met o.a. Santo, el Enmascarado de Plata, Armando Silvestre, Lorena Velázquez, Jaime Fernández en Irma Serrano.

De lijken van verschillende misdadigers worden door een geleerde, die een slechterik is, veranderd in zombies. Een van de eerste afleveringen van de serie SANTO en een van de klassieke werken van de Mexicaanse griezelfilm. Gesitueerd in een bijzonder troebele sfeer.

Quiero morir en carnaval

1961 | Musical

Mexico/Brazilië 1961. Musical van Fernando Cortés. Met o.a. Pedro Geraldo, Lorena Velázquez, Renata Dumont en Herval Rossano.

Het drama van de geboorte van een samba en de schrijnende armoede waarin hij ontstaat. De film is bijna geheel in carnavalssfeer opgenomen waardoor hij veel weg heeft van een documentaire over dit beroemde volksfeest. Enkele muzieknummers zijn zeer de moeite waard.

La Pantera del Monte Escondido

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Lorena Velázquez, Raúl Ramírez en Dagoberto Rodríguez.

Het tweede avontuur van Leonardo Moncada, waarin hij samen met twee kameraden optreedt tegen een gemaskerde, in dit geval een vrouw die als zwarte panter vermomd is, wat behoorlijk vermakelijk is, maar meer ook niet. Het vervolg van LA MONEDA ROTA, enige maanden daarvoor gemaakt door dezelfde regisseur.

El Malvado Carabel

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Julían Pacheco, Lorena Velázquez, Sara García en Carlos López Moctezuma.

Een arme kantoorklerk begaat allerlei kleine overtredingen om het geld bij elkaar te krijgen dat hij hard nodig heeft om met zijn verloofde te kunnen trouwen. Gebaseerd op het gelijknamige werk van Wenceslao Fern[KA1]andez Fl[KA1]orez, dat al eerder op het scherm gebracht werd (in 1935 door Edgar Neville en in 1955 door Fernando Fenán-Gómez). Een voor deze regisseur te routineus uitgevallen en verwarrende film.

Ay Chavela...!

1960 | Drama, Komedie

Mexico 1960. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Lorena Velázquez, Rosa de Castilla en Paco Michel.

Twee jongens strijden om de liefde van hetzelfde meisje tot op het punt waar ze al hun bezittingen op het spel zetten. Zeer zwak.

Yo sabía demasiado!

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Carlos Rivas, Lorena Velázquez en Xavier Loyá.

Een meisje moet samen met een journalist een reeks moelijkheden en achtervolgingen overwinnen, omdat zij in het bezit is van een bandje waarop opdracht wordt gegeven voor de moord op een politieke vluchteling. Grof plagiaat van NORTH BY NORTHWEST van Alfred Hitchcock. Er is zelfs een scène waarin de twee hoofdrolspelers worden achtervolgd door een vliegtuig. Niettemin niet onverdienstelijk.

Tin Tan y las modelos

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Lorena Velázquez, Marquesita Radell en Martha Elena Cervantes.

Een ex-conducteur en de eigenaresse van een parfumerie werken samen om een paar modellen mooi te maken voor een variété-programma. Een gedwongen aandoende komedie zonder enige spontaniteit, met de populaire 'Tin Tan'.

Ladrón que roba a ladrón

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Lorena Velázquez, Andrés Soler en Arturo 'Bigotón' Castro.

Twee 'goede' bandieten geven zich in een dorp uit voor artsen om aan de justitie te ontkomen. Een zeer platte komedie.

La Nave de los monstruos

1959 | Komedie, Fantasy

Mexico 1959. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Ana Bertha Lepe, Lorena Velázquez en Consuelo Frank.

Een ruimteschip uit een ander melkwegstelsel maakt een reis langs verschillende planeten en neemt van alle planeten monsters mee. Uitermate goedkoop en slecht geregisseerd.

Ellas también son rebeldes

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Lorena Velázquez, Martha Elena Cervantes, Silvia Suárez en María Eugenia San Martín.

Een meisje wordt dood aangetroffen in een auto. Haar vriendin wordt verhoord. Deze laatste wordt belasterd door journalisten, als gevolg waarvan haar verhouding met haar vriend uitgaat. De zwaar moraliserende toon doet alle goede kwaliteiten te niet van een regisseur die veel betere films gemaakt heeft. Vertoond op het festival van Mar del Plata in 1961, tot groot leedvermaak van het publiek.

Dos criados malcriados

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Lorena Velázquez en Teresa Velázquez.

Om te doen alsof hij vermogend is en zodoende een van zijn dochters uit te kunnen huwelijken, huurt een geruïneerde man een luxueus huis en twee knechten om een vermeende graaf te kunnen onthalen. Een thema dat steeds weer terugkeert in de Mexicaanse film van die tijd. Volkomen oninteressant.

Dormitorio para señoritas

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Manuel Fábregas, Mapita Cortés, Lorena Velázquez en Manuel 'Loco' Valdés.

Een enigszins losbandige jongeman geeft zich uit voor zangleraar om aldus met twee vrienden een meisjescollege binnen te kunnen komen. Een prima rol van Valdés.

Una Señora movida

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Lorena Velázquez, Víctor Junco en Fanny Schiller.

Een jonge excentrieke vrouw roept haar hele familie bijeen om haar testament voor te lezen. Eén van haar verwanten doet een poging haar te vermoorden, maar haar man, met wie zij op gespannen voet leeft, redt haar het leven. De komiek 'Clavillazo' in de rol van de detective 'Peter Pérez', een van zijn eerste creaties. Zwak, maar niet onsympathiek.

Los Tigres del desierto

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Lorena Velázquez en Rodolfo Landa.

Twee vrienden, een tikkeltje onhandig, moeten de ontvoerde kleinzoon van een sultan bevrijden en steken zich zo behoorlijk in de nesten. Een niet onverdienstelijke komedie in de stijl van Laurel en Hardy.

La Vida de Agustín Lara

1958 | Biografie

Mexico 1958. Biografie van Alejandro Galindo. Met o.a. Germán Robles, Lorena Velázquez, Ofelia Montesco en Tito Junco.

Het liefdesleven van de componist Agustín Lara, die verliefd werd op een hoer om daarna te trouwen met een beroemde filmster, van wie hij later weer zou scheiden. Ondanks het zingen van Pedro Vargas, Mikaela en Los Tres Caballeros werd de film niet meer dan een middelmatig en melancholiek melodrama.

La Ley del más rápido

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Sofía Alvarez, Lorena Velázquez en Dagoberto Rodríguez.

Het vervolg op 'El Puma' waarin de hoofdpersoon het wederom opneemt tegen de boosdoeners. Niet erg geslaagd, maar voor die tijd in ieder geval onderhoudend. De regisseur speelt, net als in de voorgaande aflevering, de rol van vader van zijn eigen zoon.

El Puma

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Sofía Alvarez, Lorena Velázquez en Dagoberto Rodríguez.

Een jeugdige advocaat wint een zaak tegen zijn vader, maar om een einde te maken aan het onrecht moet hij zijn toevlucht zoeken tot andere methoden, waartoe hij zich vermomt als een rechtdoener genaamd 'El Puma'. Eerste gelegenheid waarbij René Cardona zijn zoon een kans gaf zich op het witte doek waar te maken. Zijn rol is even onnatuurlijk als de film.

A tiro limpio

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Sofía Alvarez, Lorena Velázquez en Juan Manuel Guerrero.

De derde en laatste aflevering van de avonturen van 'El Puma', veel minder van kwaliteit dan zijn voorgangers, waarin scènes uit de eerste en de tweede film werden opgenomen.

La Cama de piedra

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Rodolfo Landa, Daniel 'Chino' Herrera en Lorena Velázquez.

Een jongen komt in zijn geboortestad een erfenis opeisen waar een stel bandieten zich meester van wil maken. Uitsluitend bedoeld om de hoofdrolspeler te laten schitteren. Niets bijzonders.

Un Mundo nuevo

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Lorena Velázquez, Arturo Arias en René Cardona.

Een aantal reders veroorzaakt het zinken van een schip om de verzekeringssom op te strijken. De verzekeringsmaatschappij stuurt een man op onderzoek. Het was er Cardona in deze film om te doen de zwemvaardigheid van zijn zoon te tonen. Vervelender kan nauwelijks.

La Diana cazadora

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Tito Davison. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Armando Calvo, Roberto Cañedo en Lorena Velázquez.

De echtgenote van een verlamde geleerde wordt verliefd op een beeldhouwer. Zij gaat natuurlijk modelleren en dat is een nogal platvloers excuus om de hoofdrolspeelster naakt op het doek te krijgen.