Paquita Rico is acteur.
Er zijn 25 films gevonden.

La Viudita naviera

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Luis Marquina. Met o.a. Paquita Rico, Arturo Fernández, Mary Santpere en Ismael Merlo.

Een jonge weduwe die samen met haar schoonzuster eigenaresse is van een rederij, wordt lastig gevallen door een vroegere medewerker van haar man. Een smakeloze komedie, waarvan Marquina zelf het scenario heeft geschreven. Slechts de moeite waard door de ogen van Rico.

Las Otoñales

1964 | Komedie

Italië/Spanje 1964. Komedie van Mario Girolami en Javier Setó. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello, Paquita Rico, Julio Peña en Franco Franchi.

Vier 'sketches' over de seksuele aantrekkingskracht van vrouwen op rijpere leeftijd. Een onbeduidende, vreemde film, waarin de middelmaat overheerst.

El Balcón de la luna

1962 | Romantiek, Musical

Spanje 1962. Romantiek van Luis Saslavsky. Met o.a. Carmen Sevilla, Lola Flores, Paquita Rico en Leo Anchóriz.

De film vertelt het verhaal van drie meisjes die zingend en dansend op het toneel hun brood verdienen. Dit is één van de populairste spektakels uit de geschiedenis van de Spaanse 'folkloristische' film, waarin de drie beroemdste actrices in dit genre, Carmen Sevilla, Lola Flores en Paquita Rico bijeen zijn gebracht.

Tierra brutal

1961 | Western

Spanje/Verenigde Staten 1961. Western van Michael Carreras. Met o.a. Richard Basehart, Don Taylor, Alex Nicol, Paquita Rico en Maria Granada.

Basehart, een verwonde revolverheld in het Mexico van 1870, wordt opgenomen door Taylor, eens officier bij de Zuidelijken, maar hij heeft in de oorlog teveel bloed gezien en wil geen wapens meer dragen. Hij is getrouwd met Rico en Basehart wordt verliefd op haar zuster, Granada. Nieto, een schoft, wil de andere ranchers verdrijven. Hij stuurt zijn revolverheld Nicol ook op Taylor af die echter door Basehart wordt geholpen. Dan breekt een complete ranchoorlog uit. Actie genoeg, en zoals de Spanjaarden dat gewend zijn in hun westerns: hard en soms afstotend.

Historia de una noche

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Luis Savlasky. Met o.a. Paquita Rico, Jorge Mistral, Adolfo Marsillach en Julia Caba Alba.

Een getrouwde vrouw wordt door haar voormalige minnaar belaagd. Een aardige film, van een Argentijnse regisseur die lang in Spanje heeft gewerkt.

Viva lo imposible!

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Paquita Rico, Manolo Morán, José María Rodero en Gila.

Een arbeidersfamilie besluit haar monotone bestaan te doorbreken. Een verhaal van Manuel Mihura, net zo reactionair als al zijn andere verhalen.

S.O.S. abuelita

1958 | Komedie, Fantasy

Spanje 1958. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Paquita Rico, Gustavo Rojo, Jesús Tordesillas en Tómas Blanco.

Aangezien haar echtgenoot na drie maanden huwelijk al niet meer van haar houdt, vraagt een vrouw hulp aan het portret van haar grootmoeder. Een fantastische schelmenkomedie, met de zoals gebruikelijk zwakke regie van Klimowsky.

La Tirana

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. Paquita Rico, Gustavo Rojo en José Moreno.

Een verbitterde vrouw besluit zoveel mogelijk mannen te verleiden. Een onbelangrijk, verward, theatraal melodrama.

Dónde vas, Alfonso XII?

1958 | Romantiek, Historische film

Spanje 1958. Romantiek van Luis César Amadori. Met o.a. Vicente Parra, Paquita Rico, Mercedes Vecino en Tomás Blanco.

De tragische liefdesromance tussen Alfonso XII en de Spaanse prinses Margarita. Een stompzinnige en vulgaire film die met overvloed aan middelen toch goed gerealiseerd werd. In Spanje werd het een verpletterend kassucces.

Curra veleta

1958 | Musical

Spanje 1958. Musical van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Valeriano León, Gerard Tichy en Manuel Arbó.

Een jonge Andalusische vrouw erft een mooie Spaanse gitaar van een in Amerika overleden familielid. Een typische Spaanse volksfilm uit de jaren vijftig.

Les Lavandières de Portugal

1957 | Komedie, Muziek

Frankrijk 1957. Komedie van Pierre Gaspard-Huit. Met o.a. Anne Vernon, Jean-Claude Pascal, Paquita Rico, Darry Cowl en Jean-Marie Proslier.

Een populair liedje brengt een directeur van een reclamebureau op het idee een nieuw wasmiddel te gaan promoten met een zingende Portugese. Een vrouwelijke collega, die voor de concurrentie is gaan werken, vindt voor háár bureau het ideale meisje, dat echter niet naar Parijs wil komen. De held maakt haar het hof om haar tot andere gedachten te brengen. Een onderhoudend niemendalletje met veel Portugese folklore en een aardige rol van Vernon. Pascal is geen Cary Grant.

Ventolera

1956 |

Spanje 1956. Luis Marquina. Met o.a. Paquita Rico, Jorge Mistral en Ismael Merlo.

Wanneer een on troostbare weduwe erachter komt dat haar man niet bepaald de heilige was waarvoor ze hem aanzag, besluit ze met de eerste de beste die ze tegenkomt te trouwen. Een stompzinnig en belachelijk melodrama.

Suspiros de Triana

1955 | Komedie, Musical

Spanje 1955. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Antonio Riquelme en Juan Calvo.

Een mooie zangeres wordt belegerd door mannen. Een klassieke, helaas onsamenhangende folklore-film uit het Spanje van de jaren vijftig.

Prisionera del pasado

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Tito Davison. Met o.a. Paquita Rico, Joaquín Cordero, Enrique Rambal en Prudencia Grifell.

Bij aankomst in Mexico wordt een zangeres en danseres verliefd op een Mexicaanse kapitein. Zij trouwt met hem. Eerste en laatste Mexicaanse film met de zeer Andalusische Paquita Rico in de hoofdrol, die daarmee haar landgenoten Lola Flores en Carmen Sevilla in het voetspoor volgde. Een totale mislukking.

Malvaloca

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Peter Damon, Elilio Segura en Antonio Riquelme.

Een kille en zwakke herverfilming van de gelijknamige film uit 1942. Zo slecht dat het vermakelijk is.

La Moza del cántaro

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Florián Rey. Met o.a. Paquita Rico, Peter Damon, Rafael Arcos en Ismael Merlo.

Twee vrouwen die uiterlijk precies op elkaar lijken maar een totaal verschillend karakter hebben veroorzaken verwarring in het Spanje van de 17e eeuw. Een pseudo-historische vaudeville zonder ook maar een sprankje originaliteit of aantrekkelijkheid.

La Alegre caravana

1953 | Romantiek, Musical

Spanje 1953. Romantiek van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Otto Sirgo, Félix Fernández en José Nieto.

Een voortvluchtige in het 19e-eeuwse Castilië zoekt zijn toevlucht in een zigeunerkaravaan. Hij wordt verliefd op een jonge artieste. Dit is nu typisch zo'n folkloristische Spaanse film uit de vijftiger jaren.

El Duende de Jerez

1953 | Komedie, Fantasy

Spanje 1953. Komedie van Daniel Mangrane. Met o.a. Miguel Pastor, Paquita Rico, Angel Jordán en Conrado San Martín.

Op de Olympus wordt besloten om een van de dronkelappen uit het schilderij de 'Borrachos' van Velazquez naar Spanje te verzenden met de opzet om te verifiëren of de mensheid baat heeft bij het drankgebruik. Een uiterst vreemde fantastische komedie van de muziek-dweper en amateur-regisseur Mangrane.

María Morena

1951 | Avonturenfilm

Spanje 1951. Avonturenfilm van José María Forqué en Pedro Lazaga. Met o.a. Pedro Lazaga, Paquita Rico, José María Mompín, Rafael Luis Calvo en Alfonso Muñoz.

Twintig jaar nadat een man op wrede wijze vermoord werd, komt zijn zoon terug naar het dorp waar de misdaad plaatsvond. De eerste film van Forqué waarvan de niet minder omstreden Lazaga de andere regisseur was.

Maria Morena

1951 |

Spanje 1951. Met o.a. Rafael Luis Calvo, Jose Maria Mompin en Paquita Rico.

Twintig jaar nadat een man op wrede wijze vermoord werd, komt zijn zoon terug naar het dorp waar de misdaad plaatsvond. De eerste film van Forqué waarvan de niet minder omstreden Lazaga de andere regisseur was.

Manolete

1950 | Sportfilm, Drama

Spanje 1950. Sportfilm van Florian Rey en José Greco. Met o.a. Paquita Rico, Pedro Ortega, Manolo Maron en Los 4 Heredia.

Een aspirant-matador moet afstand doen van zijn geliefde, omdat zij wordt uitgehuwelijkt aan een aristocraat. Ondanks zijn verbittering werkt hij verder aan zijn carrière onder leiding van de legendarische Manolete tot deze in de arena de dood vindt. Hij ziet dan af van zijn ideaal, waarna het meisje bij hem terugkomt. Het zwakke scenario en de nog zwakkere acteerprestaties worden deels goedgemaakt met de documentaire delen over het stieregevecht, waarvan de indringendheid voor sommigen de bedoelde hommage aan Manolete in het tegendeel zal doen omslaan.

Luna de sangre

1950 | Avonturenfilm

Spanje 1950. Avonturenfilm van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Francisco Rabal, Paquita Rico, Isabela de Pomés en Juan Mnuel Soriano.

Tijdens de inval van Napoleon in Spanje moet de jonge Pedro vluchten voor de Fransen. Een houterige en vervelende film die zich werkelijk in niets onderscheidt.

Debla, la virgen Gitana

1950 |

Spanje 1950. Ramon Torrado. Met o.a. Lina Yegros, Alfredo Mayo en Paquita Rico.

Tijdens de inval van Napoleon in Spanje moet de jonge Pedro vluchten voor de Fransen. Een houterige en vervelende film die zich werkelijk in niets onderscheidt.

Debla - La Virgen Gitana

1950 | Drama, Misdaad

Spanje 1950. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Alfredo Mayo, Lina Yegros en Alfonso Estela.

Een zigeunerin (Rico) die model staat voor een getrouwde schilder (Mayo) wordt op hem verliefd en ze raakt verwikkeld in moord. Een simpel gegeven, heel magertjes verfilmd door pulpfilmer Torrado.

Olé, torero!

1948 | Komedie

Spanje 1948. Komedie van Benito Perojo. Met o.a. Luis Sandrini, Paquita Rico, Manolo Morán, Guillermo Marín en José Nieto.

De vriendschap tussen een Argentijnse taxichauffeur en een Spaanse stierenvechter leidt tot een film met een louter traditioneel karakter, niet van wezenlijk belang.