Filippo Nigro is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Un gioco da ragazze

2008 | Drama

Italië 2008. Drama van Matteo Rovere. Met o.a. Filippo Nigro, Chiara Chiti en Nadir Caselli.

Ze zijn bevoorrechte zeventienjarige meiden op een dure privéschool: Elena, Alice en Michaela. Hun idool: Paris Hilton. Shoppend en feestend zijn ze best tevreden, maar tijdens schooluren vervelen ze zich te pletter. Wanneer een nieuwe, idealistische docent ze wil lastig vallen met J.D. Salinger, besluit het groepje onder leiding van Elena (Chiara Chiti) wat leven in de brouwerij te brengen. Regisseur Rovere geeft deze bewerking van Andrea Cotti's boek visuele elegantie, maar houdt het Cruel Intentions-achtige drama over perversie en decadentie ook aan de oppervlakte.

La finestra di fronte

2003 | Romantisch drama

Italië/Turkije/Portugal/Verenigd Koninkrijk 2003. Romantisch drama van Ferzan Ozpetek. Met o.a. Giovanna Mezzogiorno, Massimo Girotti, Raoul Bova, Filippo Nigro en Serra Yilmaz.

Een jonge Romeinse moeder die droomt van een carrière als banketbakker, is eenzaam binnen haar huwelijk en raakt gefascineerd door de aantrekkelijke buurman van de overkant. Tegelijkertijd ontfermt ze zich over een oude, verwarde man met een getatoeëerd nummer op zijn pols. Terwijl de burenliefde voorzichtig bloeit tonen flashbacks de persoonlijke geschiedenis van de homoseksuele Davide tijdens de Tweede Wereldoorlog. De van geboorte Turkse Ferzan Ozpetek houdt dit drama - tikje complex en sentimenteel - dankzij de acteurs uiteindelijk stevig op de rails. Veteraan Girotti overleed kort na de opnamen.