Ernest Pagano: scenario en productie.
Er zijn 5 films gevonden.

San Diego, I Love You

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Reginald Le Borg. Met o.a. Irene Ryan, Jon Hall, Louise Allbritton, Edward Everett Horton en Eric Blore.

Luchthartige komedie over een ongewoon gezin dat de uitvindingen van vader Horton in San Diego aan de man probeert te brengen. Allbritton is zwierig, Keaton is de moeite waard in een schitterend rolletje als de verveelde buschauffeur.

Vivacious Lady

1938 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1938. Romantische komedie van George Stevens. Met o.a. Ginger Rogers, James Stewart, James Ellison, Beulah Bondi en Charles Coburn.

Verlegen academicus Peter Morgan (Stewart) raakt tijdens een bezoek aan New York verliefd op een nachtclubzangeres (Rogers) en trouwt onmiddellijk met haar. Wat vertelt hij nu zijn keurige, dominante ouders? Lichtvoetige romantische komedie met vele misverstanden drijft op de warmbloedige combi Stewart-Rogers. Geen dansscènes voor Rogers - haar voor 500.000 dollar verzekerde dansbenen werden wel stevig ingepakt tijdens een gevecht met de verloofde van de professor - maar ze zingt wel. Levendige cast omvat ook Beulah Bondi als Stewarts moeder - een rol die die ze meerdere keren zou spelen.

Carefree

1938 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Ralph Bellamy, Luella Gear en Jack Carson.

Omdat hij zich afvraagt waarom Amanda (Rogers) maar geen huwelijksdatum wil prikken stuurt haar verloofde Stephen (Bellamy) haar naar de psychiater (Astaire). Als die besluit haar te hypnotiseren, en zich later realiseert dat hij verliefd op haar is geworden, zijn de rapen gaar. Het luchtige scenario gaf Rogers alle gelegenheid haar kwaliteiten als comédienne te tonen. De achtste samenwerking van Astaire en Rogers, met prachtige (dans)nummers als 'I Used To Be Color Blind', 'The Yam' (deels in slow motion) en 'Change Partners'.

Shall We Dance

1937 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1937. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Edward Everett Horton, Eric Blore en Jerome Cowan.

Uit publicitaire overwegingen verspreidt de manager van de Russische balletdanser Peters (Astaire) het gerucht dat Peters in het geheim is getrouwd. Iedereen denkt dat tapdanseres Keene (Rogers) de gelukkige is. Maar dat is natuurlijk onzin. Toch? In deze zevende film van het legendarische duo zijn de dansnummers (waaronder een tapdans-nummer op rolschaatsen) weer briljant. Het Gershwin-liedje 'They Can't Take That Away From Me', gezongen door Astaire, kreeg een Oscarnominatie. Zeker niet de beste film van het tweetal, maar toch de moeite waard.

A Damsel in Distress

1937 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1937. Musical van George Stevens. Met o.a. Fred Astaire, Joan Fontaine, George Burns, Gracie Allen en Constance Collier.

Lady Alyce Marshmorton (Fontaine) moet van haar tante trouwen met een Brit, maar heeft zelf haar zinnen gezet op een Amerikaanse skiër die ze in Zwitserland ontmoette. Het personeel van het landhuis waar ze woont, gokt onderling op wie de gelukkige zal worden en door hun bemoeienissen komt een Amerikaanse danser (Astaire) als derde kandidaat in beeld. Eerste film die Astaire maakte na zijn iconische werk met Ginger Rogers werd commercieel geen succes, wellicht omdat Fontaine niet danst. Toch best leuk, vanwege het malle script van P.G. Wodehouse en de Oscarwinnende danschoreografie.