Hansom Milde-Meißner: muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Gabriele eins, zwei, drei

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Rolf Hansen. Met o.a. Marianne Hoppe, Gustav Fröhlich, Grether Weiser, Will Dohm en Harald Paulsen.

De eerste lange speelfilm van Hansen is een geslaagde komedie vol verwisselingen en misverstanden rond de jonge Gabriele, een meisje van rijke komaf (Hoppe), dat met haar kamenierster Fanny (Weiser) van rol ruilt om eens iets mee te maken. Ze leert een jongeman met de naam Brack (Fr[KA3]ohlich) kennen en gaat van hem houden. Het bevalt Fanny zo goed in haar nieuwe rol, dat zij niet meer naar haar oude leven terug wil en Gabriele slaagt er niet in Brack ervan te overtuigen, wie zij werkelijk is. Wanneer een schurk met de naam Smikry (Paulsen) zijn vriendin Odette (Sais) ertoe overhaalt, zich eveneens voor Gabriele uit te geven, is de verwarring compleet. Aan het slot komt toch nog alles aan het licht. Een opgewekte film vol goede invallen en interessant camerawerk. Marianne Hoppe overtuigt ook in een vrolijke rol als deze. Ook bekend als GABRIELE SUCHT ABENTEUER.

Wenn wir alle Engel wären

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Heinz Rühmann, Harald Paulsen, Lotte Rausch, Will Dohm en Elsa Dalands.

Een alleraardigste Rühmann-komedie over allerlei huwelijksverwikkelingen. Eén van zijn beste rollen. Scenario van Heinrich Spoerl. Camerawerk van Rusell Metty.

Oberwachtmeister Schwenke

1935 | Misdaad

Duitsland 1935. Misdaad van Carl Froelich. Met o.a. Gustav Fröhlich, Marianne Hoppe, Emmy Sonnemann, Sybille Schmitz en Claire Fuchs.

De jonge, eerlijke en plichtsgetrouwe politieman Schwenke (Fr[KA3]ohlich) raakt bij een bankier (Steinbeck) thuis, zonder dat hij het weet, verwikkeld in een afpersingszaak, waarbij ook de vrouw van de bankier (Sonnemann) betrokken is. Schwenke wordt op non-actief gesteld tot hij zich, met behulp van Maria (Hoppe), die verliefd op hem is, tenslotte kan rehabiliteren. Een spannende misdaadfilm, die goed in elkaar zit. De oude meester Carl Froelich had dan ook de beschikking over uitstekende acteurs. Prachtig is Sybille Schmitz in de rol van een dienstmeisje, dat later vermoord wordt. We zien de toneel-actrice Emmy Sonnemann in haar laatste filmrol: in hetzelfde jaar trouwde ze met Hermann Göring. Ook bekend als DER VIELGELIEBTE.

Krach um Jolanthe

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Marianne Hoppe, Olaf Bach, Marieluise Claudius, Albert Lieven en Wilhelm Krüger.

Een jaar nadat het gelijknamige toneelstuk uit het volkstheater in 1933 zijn zegetocht door de Duitse schouwburgen begon, werd er een film van gemaakt. Het verhaal gaat over het bekroonde varken Jolanthe van boer Lampken (Krüger) dat verpand moet worden. Deze film was zo'n groot succes, dat het volksstuk tien jaar later in Denemarken nogmaals verfilmd werd. Geweldige acteurs en de deskundige regisseur Froelich maakten van de Duitse versie een goede film. Het grootste lachsucces waren echter het buffo-duo: Löck als de meid Stine en Hoopts als knecht. Een boerenkomedie, die vandaag nog amusant is.

Liebe auf den ersten Ton

1932 | Komedie, Muziek

Duitsland 1932. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Carl Jöken, Lee Parry, Lizzi Waldmüller, Johannes Riemann en Adele Sandrock.

De tenor Rudolf Niemeyer (J[KA3]oken) krijgt een engagement in het hertogdom Liebenstein, waar hem de titel `Kammers[KA3]anger` beloofd is. De enige voorwaarde van de hertogin (Waldm[KA3]uller) is dat hij ongetrouwd moet zijn. Aangezien hij dat niet is, laat Niemeyer zijn vrouw thuis en doet zich in Liebenstein als vrijgezel voor. De hertogin die eigenlijk met prins Bernhard zou trouwen, wordt verliefd op hem. Wanneer zijn vrouw onverwachts verschijnt en zich voor zijn zuster uitgeeft, zorgt dat voor komische verwikkelingen. Aan het slot wordt alles opgehelderd, de hertogin krijgt de prins (Riemann) en Niemeyer krijgt de felbegeerde titel. Een zangfilm, zoals die er destijds vele waren. Deze keer met 'Kammersänger' Carl Jöken in de hoofdrol. Grootmeester Carl Froelich zorgde ervoor dat de film amusant bleef en niet onder de middelmaat bleef steken.

Mädchen in Uniform

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Leontine Sagan. Met o.a. Carl Froelich, Hertha Thiele, Dorothea Wieck, Emilie Unda en Ellen Schwanneke.

De jonge Manuela von Meinhardis (Thiele) wordt, omdat ze wees is, naar een meisjesinternaat gestuurd. Alleen de jonge lerares juffrouw Von Bernburg (Wieck) probeert haar leerlingen wat toewijding te geven. Manuela dweept met haar lerares en wordt verliefd op haar. Wanneer de directrice dit hoort, bestraft ze Manuela met eenzame opsluiting. Manuela probeert zelfmoord te plegen maar wordt op het laatste moment door haar medescholieren gered. Deze film is als meesterwerk de geschiedenis ingegaan. Er spelen uitsluitend vrouwen in mee en de film is ook in scène gezet door een vrouw. Men heeft het aangedurfd het probleem van de lesbische liefde aan te roeren en de toestanden in Pruissische internaten aan de kaak te stellen. Het scenario is van Christa Winsloe en F.D. Andam, die het toneelstuk Gestern un Heute van Christa Winsloe bewerkten. Het camerawerk is van Reimar Kuntze en Franz Weihmar.