Michael Coldewey

Regisseur, Producer

Michael Coldewey is regisseur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Heksje Lilly: De reis naar Mandolan

2011 | Komedie, Familiefilm, Fantasy

Duitsland/Spanje/Oostenrijk 2011. Komedie van Harald Sicheritz. Met o.a. Cosma Shiva Hagen, Pilar Bardem, Pegah Ferydoni, Anja Kling en Lars Rudolph.

Heksje Lilly reist naar India, waar ze mysterie moet zien op te lossen. Familiefilm van Harald Sicheritz.

Heksje Lilly

2009 | Familiefilm, Fantasy, Komedie

Duitsland/Duitsland/Oostenrijk 2009. Familiefilm van Stefan Ruzowitzky. Met o.a. Alina Freund, Michael Mittermeier, Ingo Naujoks en Anja Kling.

Lilly is een doodnormaal tienjarig meisje. Dit verandert wanneer er zomaar uit het niets een magisch boek in haar kamer verschijnt, samen met zijn begeleider Hector (een onhandig draakje). Surulunda, een geheime tovenares uit de magische wereld, heeft Lilly gekozen als haar opvolgster en Hector gestuurd om alles uit te leggen aan Lilly. Lilly moet namelijk binnen 99 uur bewijzen dat ze een waardige opvolger is.

Heavy Metal 2000

2000 | Animatie, Sciencefiction, Actiefilm

Canada/Duitsland 2000. Animatie van Michel Lemire en Michael Coldewey.

Bij dagbouw-mijnwerkzaamheden in de ruimte ontdekt Tyler een gloeiende groene kristal in een meteoriet als een collega erin boort. Hij weet dat deze kristal de sleutel is tot het eeuwige leven, maar dat het de bezitter krankzinnig maakt. Tyler vermoordt de bemanning van het ruimteschip, behalve de piloten Lambert en Germain St. Germain, met wie hij koers zet naar de verloren gewaande planeet Eden, waar een hogere beschaving, de FAKKS, het proces van de eeuwigheid beheerst. Tyler ontketent een opstand om de macht te grijpen, maar de strijd ontaardt in een verschrikkelijke slachtpartij. Een overlevende is Julie. Zij zweert een dure wraak op Tyler, die weer afgereisd is. Julie krijgt hulp van Germain, en Tyler realiseert zich dat hij Julie nodig heeft voor haar DNA om zich te verzekeren van zijn macht. Wie zal winnen, valt te bevroeden... Beide regisseurs Lemire en Coldewey hebben getracht de sfeer en de effecten van de cultfilm van Gerald Potterton uit 1981 op te roepen, verrijkt met de superieure gecomputeriseerde productiemethoden van het jaar 2000. Ze hebben snelle actie opgeofferd aan een goed verhaal dat vermengd werd met vage New Age filosofie in de vorm van de sprekende rots Zeek. De heldin uit dit verhaal is letterlijk gemodelleerd naar de succesvolle actrice uit de erotische B-film, de 1.80 lange Julie Strain Eastman (LINGERIE KICKBOXER uit 1998), die de echtgenote van co-auteur Kevin Eastman is. Soms zijn de dialogen aardig en de oorverdovende soundtrack van Frederic Talgorn verhult de vele lacunes of nauwelijks originele toestanden die uit bekende SF-films komen. De genrefan is over het algemeen wel te spreken, maar het is niet duidelijk of hij de voorkeur geeft aan het computerspel, de muziek-CD of deze film, die een productiebudget had van 15 miljoen dollar. F.A.K.K. betekent Federation Assigned Ketogenic Killzone. Heavy Metal is afkomstig van het Franse Métal hurlant. Met in de originele versie de stemmen van: Michael Ironside als Tyler, Julie Strain Eastman als Julie, Billy Idol als Odin, Pierre Kohn als Germain St. Germain, Sonja Ball als Kerrie, Brady Moffatt als Lambert, Rick Jones als Zeek, en verder nog Arthur Holden, Jane Woods, Luis de Cespedes, Terry Scammel, Alan Fawcett, Elizabeth Robertson, Vlasta Vrana, Sacha Konietzko en Tim Skold. Naar het stripverhaal The Melting Pot van Kevin Eastman, Simon Bisley en Eric Talbot dat tot scenario werd bewerkt door Robert P. Cabeen en Carl Masek. Het camerawerk is van Bruno Philip. Ook bekend als HEAVY METAL: F.A.K.K.[KA15]2.

Heavy Metal: F.A.K.K. 2

1998 | Animatie, Sciencefiction, Actiefilm

Duitsland/Canada 1998. Animatie van Michel L. Lemire en Michael Coldewey.

F.A.K.K. (Federation Assigned Ketogenic Killzone) is een term die bekend is bij iedereen die zich met ruimtevaart bezig houdt: het is een waarschuwing voor extreem biologisch gevaar voor alle op koolstof gebaseerde levensvormen. Een ruimteschip blijft best lichtjaren verwijderd van zulk een gebied. Een planeet bestempeld als F.A.K.K. 2 is een steriele, dode woestenij. Het idyllische paradijs Eden staat bekend als F.A.K.K. 2. Voor de bewoners is dit de manier om, in volle geheimhouding, hun manier van leven te behouden. Tevens beschikken ze over een geheim dat de geschiedenis van het heelal kan veranderen. De vreedzame gemeenschap wordt echter compleet vernietigd door een onverwachte aanval van Tyler, een waanzinnige op zoek naar onsterfelijkheid. Julie, de enige overlevende, zweert haar volk te zullen wreken. Actie, humor, avontuur en daverende muziek in een tekenfilm die duidelijk geënt werd op de Japanse manga. De computeranimatie is niet steeds even duidelijk en het geweld zorgt ervoor dat de film enkel voor oudere kinderen geschikt is. R. Payne Cabeen baseerde zijn scenario op het stripverhaal van Kevin Eastman en Simon Bisley. Uitsluitend voor de fans van dit genre. Met de stemmen van o.a. Michael Ironside, Julie Strain en Billy Idol.Fotografische vormgeving is van Bruno Philip. Dolby Stereo THX.

Die Furchtlosen Vier

1997 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1997. Animatie van Michael Coldewey, Eberhard Junkersdorf en Jürgen Richter.

Het scenario van Bert Henry, Dagmar Kekulé en Georg Reichel is vrijelijk geïnspireerd op het sprookje van de gebroeders Grimm Die Bremer Stadtmusikanten. Vier dieren - Fred de ezel, Buster de hond, Gwendoline de poes en Tortellini de haan - lopen vrijwel gelijktijdig bij hun respectievelijke bazen weg omdat ze onheus behandeld worden en ontmoeten elkaar onderweg. Onder het motto alles is beter dan doodgaan, willen ze hun geluk als straatzangers beproeven in de stad Bremen. Burgemeester Dr. Gier heeft het zingen in het openbaar verboden, maar biedt geheel onverwacht het viertal een verlokkelijk contract. Ze mogen commercials zingen voor Mix-Max, een worstfabriek. Ze beseffen te laat dat ze hun zieltjes verkocht hebben aan de euvele Gier, maar ze geven zich niet zomaar gewonnen. De film werd voor de export naar Amerika in het Engels gedraaid, het Noord-Duitse landschap is heuvelachtig in plaats van vlak en Bremen ziet er uit als een buitenwijk van een Amerikaanse miljoenenstad, zodat kinderen aan de overkant van de grote plas de film met Disneymateriaal zullen associëren. De animatietechniek is niet slecht - de productie kreeg de Beierse filmprijs - de beelden gaan vlot langs de ogen van de jonge kijkertjes die niet zullen beseffen dat de Duitse versie niet helemaal synchroon loopt met wat ze op het scherm te zien krijgen. In de Duitse versie met de stemmen van: Mario Adorf, Helmut Engler, Bernd Schramm, Klausjürgen Wussow, Frank Zander, Katharina Thalbach en Sandra Schwarzhaupt. Het scenario is van Georg Reichel, Bert Henry en Dagmar Kekulé.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Coldewey op televisie komt.

Reageer