Igor Zaritzky

Regisseur, Scenarist

Igor Zaritzky is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Game Over

1995 | Drama

Duitsland 1995. Drama van Igor Zaritzky. Met o.a. Richard Kropf, Rainer Winkelvoss, Corinna Kirchhoff, Isabell Gerschke en Karin Mikitüla.

Tweede film van de in Kiev geboren Zaritzki, die aan de TU van Berlijn het filmvak leerde. Het gaat over de vijftien-jarige Oostberlijnse Moritz (Kropf), die zijn veeleisende vader in zijn vrije tijd helpt met een benzinestation annex reparatie- inrichting. Zijn moeder zou tien jaar ervoor bij een verkeersongeval om het leven gekomen zijn. Hij houdt van videospelletjes, waarin hij wegdroomt en wakker schrikt als het spel is afgelopen, Game Over. Hij heeft een oogje op zijn kortgerokte buurmeisje, een blond delletje met opgestoken haar, die hem graag inruilt voor een opgeschoten 'halfsterke' met een echte motor, terwijl Moritz slechts over een mountain-bike beschikt. Toevallig hoort hij dat zijn moeder toch nog in leven is en in Hamburg woont. Hij maakt zijn vader wijs dat hij op schoolreisje gaat en neemt de trein naar de hanzestad, waar hij zijn moeder confronteert met zijn bestaan. Het contrast is groot, want zij is hertrouwd, in goede doen en heeft drie kinderen, alles waar de eenzame, onzekere Moritz van droomt. Gevoelige film over pubers die dreigen te ontsporen zonder dat ouders of alleenstaande opvoeders dit in de gaten hebben. Goed gespeeld door allen. Het scenario is van de regisseur en het camerawerk is van Michael Schaufert.

Kleines Glück

1993 | Drama

Duitsland 1993. Drama van Igor Zaritzky. Met o.a. Marina Krogull, Bernd Bauer en Daniela Beitz.

Een vrouw van midden in de dertig, Krogull, woont met haar negen-jarige dochtertje Beitz in een Oostberlijnse huurwoning. Wanneer ze haar buurman Bauer leert kennen, lijkt het geluk haar toe te lachen. Maar het is 'klein geluk', want de man wordt aangehouden, verdacht van moord. Niemand lijkt bijster geïnspireerd, de hele sfeer is nogal vermoeid. Geen vrolijke kijkervaring.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Igor Zaritzky op televisie komt.

Reageer