Shido Nakamura

Acteur

Shido Nakamura is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ichi

2008 | Actiefilm

Japan 2008. Actiefilm van Fumihiko Sori. Met o.a. Haruka Ayase, Takao Ôsawa en Shido Nakamura.

Japanse fictie barst van de slechtziende zwaardvechters. Koploper is de ontwortelde held Zatoichi, de man die blindelings een toeschietende kogel kan halveren. Een bekend Amerikaans afkooksel is de onvolprezen B-film Blind Fury (1989) met Rutger Hauer als de blinde wreker. In regisseur Sori's Ichi is de held een smoezelige heldin, een onpeilbare dwaler die 'door de duisternis snijdt op zoek naar licht'. In de praktijk is het niet veel meer dan een prettig ogende vrouw (Ayase) die zich op gehoor een weg hakt door bordkartonnen schurken op zoek naar de man die verantwoordelijk is voor haar ongemak.

Letters from Iwo Jima

2006 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 2006. Drama van Clint Eastwood. Met o.a. Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara, Ryo Kase en Shido Nakamura.

Begenadigd acteur/regisseur Eastwood neemt 141 minuten de tijd om te verhalen hoe het een groepje Japanse militairen verging op het titeleiland vóór, tijdens en na de slag met de Amerikanen. De overwegingen van het Japanse kader komen aan bod aan de hand van een generaal die af en toe mijmert over zijn fijne tijd in de VS. Ook het lamlendige voetvolk dweept met de Amerikaanse vijand, zodat je als kijker blijft zitten met het onaangename gevoel dat Eastwood louter zijn visie uitdraagt van de blijkbaar onweerstaanbare universele aantrekkingskracht van de Amerikaanse way of life.

Fearless

2006 | Actiefilm

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 2006. Actiefilm van Ronny Yu. Met o.a. Jet Li, Shido Nakamura, Nathan Jones en Masato Harada.

Li speelt de legendarische Chinese martial arts-leraar Huo Yuanjia, die aan het begin van de twintigste eeuw een hele serie Europese en Japanse tegenstanders een lesje leerde. Zijn vechtscènes worden ondersteund met special effects. Li, die heeft aangekondigd zijn carrière als martial arts-ster met Fearless af te willen sluiten, is niet meer zo fit als vroeger.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shido Nakamura op televisie komt.

Reageer