José Luis Gómez

Acteur

José Luis Gómez is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Truman

2015 | Drama, Komedie

Spanje/Argentinië 2015. Drama van Cesc Gay. Met o.a. Ricardo Darín, Javier Cámara, Dolores Fonzi, Eduard Fernández en Àlex Brendemühl.

Onsentimentele feelgoodfilm over Tomás (Cámara), die vanuit Canada onverwacht vier dagen naar Madrid komt om afscheid te nemen van zijn terminaal zieke, doch energieke oude vriend Julián (Darín). Ze gaan samen uit eten, naar het theater en op bezoek bij Juliáns studerende zoon in Amsterdam. Ondertussen moet er ook nog een adoptie-adres worden gevonden voor Juliáns andere 'kind'; hond Truman. Een kalme, melancholische komedie over vriendschap, moed, mannen en emoties die op veelbetekenende blikken en stiltes vertrouwt. Met op de geluidsband een sprankelende, weemoedige gitaar.

Los abrazos rotos

2009 | Drama, Thriller, Romantiek

Spanje 2009. Drama van Pedro Almodóvar. Met o.a. Lluís Homar, Penélope Cruz, Blanca Portillo, José Luis Gómez en Tamar Novas.

Wanneer de blinde regisseur Harry Caine alias Mateo Blanco (Homar) hoort over de dood van een hem welbekende miljonair, werpt hem dat terug in een tragisch, donker verleden. Wat is er gebeurd met Harry's/Mateo's grote liefde Lena (Cruz)? Met zijn fijne neus voor flamboyante visuelen, melodrama en acteursregie zeilt Almodóvar door een film noir-pastiche met passend slingerachtige intrige in flashbackstructuur. Soeverein zwerft de camera van Rodrigo Prieto door suggestief uitgelichte decors. Behalve Alberto Iglesias-composities horen we op de soundtrack van deze 'Gebroken omarmingen' ook 'Vitamin C' van Krautrockers Can.

Luces y sombras

1988 | Fantasy

Spanje 1988. Fantasy van Jaime Camino. Met o.a. José Luis Gómez, Ángela Molina, Jack Shepard, Victoria Peña en José Luis Gomez.

Als hij een film over het schilderij 'Las Meninas' van Velázquez maakt versmelt de regisseur met het schilderij, wordt dertig jaar jonger en onderhoudt betrekkingen met alle personages die erop voorkomen. De bedoeling was goed, maar het resultaat zeer slecht.

Las Dos orillas

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Juan S. Bollain. Met o.a. José Luis Gómez, Icíar Bollaín, Marina Bollain en Felipe Bollain.

Een tv-maker komt met zijn zoon terug uit Amerika met het doel te gaan wonen op een boot in de rivier de Guadalquivir; dan beginnen de problemen. Soort psychologisch drama, even pretentieus als onuitstaanbaar (zelfs werd voor een aantal momenten de originele groep van 'Johnny Guitar' gereproduceerd). In de overige rollen de ongenietbare Amparo Muñoz en de doeltreffende Emilio Gutierrez Caba.

Dedicatoria

1980 | Drama

Spanje/Frankrijk 1980. Drama van Jaime Chávarri. Met o.a. José Luis Gómez, Patricia Adriani, Amparo Muñoz en Luis Politti.

Een journalist die in een huwelijkscrisis verkeert komt in contact met een politieke gevangene. Een uiterst vervelend en onsamenhangend knoeiwerk vol pretenties.

Parranda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis, José Luis Gómez, Fernando Fernán-Gómez en Charo López.

Een feestdag uit het leven van drie armzalige Asturische mijnwerkers in de negentiende eeuw. Een onnauwkeurige en weinig overtuigende film van schrijver-regisseur Suárez, die het midden houdt tussen een fantastische fabel en een surrealistische vertelling.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Luis Gómez op televisie komt.

Reageer