Lubomir Kostelka

Acteur

Lubomir Kostelka is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Císar a tambor

1998 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Tsjechië 1998. Familiefilm van Václav Kristek. Met o.a. Ondrej Vetchý, Petr Rajchert, Anna Veselá, Patricie Padillová en Vladimir Capka.

De keizer (Vetch[KA1]y) mengt zich graag incognito onder het volk om erachter te komen wat zijn onderdanen denken. Hij sluit vriendschap met een uit het leger ontslagen tamboer (Rajchert). Op een druk dorpsfeest worden ze door een misverstand gearresteerd en belanden ze in het cachot. Zo ontdekken ze een samenzwering van ontrouwe hovelingen en een zeer gevaarlijke roversbende. De koppen van de keizer en de tamboer zouden bijna gerold hebben, als de lieve gemalin van de keizer en de trouwe ega van de tamboer hen niet gered zouden hebben. Nodeloos om op te merken dat het land behoed werd voor een grote ramp en dat de keizer bij zijn volk zeer geliefd is. Een sprookje van gedegen Tsjechische makelij voor het kleine volkje, waar zij op de vroege uurtjes naar kunnen kijken als vader en moeder uitslapen. Het scenario is van regisseur Kristek. Het camerawerk is van Martin Duba.

Pani kluci

1976 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1976. Familiefilm van Verá Plivová-Šimková. Met o.a. Michal Dymek, Jitka Ohslupnik, David Vléck, Bohumil Luxik en Iva Janžurová.

Naar Tom Sawyer van Mark Twain is dit een avonturenfilm voor jongens. De lotgevallen en dolligheden van vier jongens worden uit de doeken gedaan. Na allerlei kattekwaad besluiten ze de gemeente in rep en roer te brengen door te doen alsof ze in de rivier te zijn verdronken. Wanneer ze tijdens hun eigen begrafenis tevoorschijn komen met het geld, gestolen uit de bank, wacht hun eerder een beloning dan straf. Niet zo vakkundig als we gewoon zijn van dit soort Tsjechische films, maar toch goed amusement. Het camerawerk is van Emil Sirotek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lubomir Kostelka op televisie komt.

Reageer