Bruno Bianchi

Regisseur

Bruno Bianchi is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Corentin

1994 | Animatie, Familiefilm

België/Duitsland/Frankrijk 1994. Animatie van Bruno Bianchi.

Groots opgezette tv-serie van 26 afleveringen van telkens 26 minuten, die de wonderbaarlijke reisavonturen vertellen van de vijftien-jarige matroos Corentin, in de 18e eeuw op zoek naar zijn ouders. Naar de stripverhalen van Paul Cuvelier, die in de jaren 1950-60 door honderdduizenden werden verslonden. Net als in de stripverhalen maakt Corentin kennis met de mooie landschappen van de Middellandse Zee, de gevaren van Afrika en de lijdensweg van de slavenhandel, de schoonheid en het raffinement van de oosterse wereld en het mysterieuze Indië, waar zijn ouders verdwenen. Voor elke aflevering werden nieuwe decors en nieuwe personages getekend. Corentin biedt het hoofd aan ontketende oceanen, piraten en andere gevaren. Zijn aartsvijand is de Prins van de Zwarte Rots, het sinistere individu dat een complot smeedt tegen Corentin's ouders. Loic Feldoë, de neef van Corentin, is ook van de partij, net als Marie, zijn eerste liefde, evenals zijn vrienden Kim, de indrukwekkende gorilla Belzebuth en de tijger Moloch. Voor de serie werden 9.000 decors geschilderd en achthonderd figuranten ingezet. Uitstekende animatiekwaliteit, goed opgebouwde scenario's van Jean Cheville met aantrekkelijke personages, veel actie en geslaagde originele muziek van Kussa Mahchi en Shuki Levy.

Inspecteur Gadget

1987 | Animatie, Komedie

Japan/Frankrijk/Verenigde Staten 1987. Animatie van Bruno Bianchi.

Een verwarde confrontatie tussen inspecteur Gadget - vrijwel onkwetsbaar - en doctor Gang, de leider van de Mad- organisatie. Uiteraard draait het uit op een overwinning van de eerste. De film is ontstaan uit een tv-serie van de produktieve maar middelmatige tekenfilmer Chalopin. De film is niet artistiek of origineel. Alleen de maffe figuur van de inspecteur spreekt nog wel aan, maar dat compenseert deze onsamenhangende film niet, die uit vier aan elkaar geplakte episoden bestaat.

Heathcliff: The Movie

1984 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1984. Familiefilm van Bruno Bianchi.

Twee avonturen van de opschepperige kater Heathcliff - een soort imitatie van Garfield. Hoe hij reclamemaker van het kattevoer 'Purr-Fect' wordt en hoe hij de bokshandschoenen aantrekt om vervolgens zijn tegenstander te verslaan tot de stomme verbazing van zijn trainer. Onschuldig animatiewerk voor kinderen; van weinig belang.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bruno Bianchi op televisie komt.

Reageer