Junichi Kikuchi

Editor

Junichi Kikuchi is editor.
Er zijn 5 films gevonden.

Ko-rei

2000 |

Japan 2000. Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Ishida Hikari, Kitarou, Ittoku Kishibe, Kusanagi Tsuyoshi en Fubuki Jun.

The Frame

1999 |

Japan 1999. Isaka Satoshi. Met o.a. Shinoda Saburo, Kakei Toshio, Yamashita Tetta, Jinnai Takanori en Kuroki Hitomi.

Karisuma

1999 | Thriller

Japan 1999. Thriller van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Ren Ôsugi, Yoriko Doguchi, Fubuki Jun, Hiroyuki Ikeuchi en Kôji Yakusho.

Na een zware beroepsfout waarmee hij een onderzoek verknoeide wordt politieman Goro Yabuike (Koji) op gedwongen vakantie gezonden naar een dicht bebost gebied. In het dorp waar hij verblijft draait alles rond Charisma, een alleenstaande boom die omringd wordt door vreemde, bijna altaarachtige voorwerpen. De boom lijkt een krachtige invloed uit te oefenen op zijn omgeving. De plaatselijke bewoners zijn allemaal verwikkeld in een strijd om de bescherming of vernietiging van Charisma. Hoe langer hij hier verblijft komt Goro meer te weten over de vreemde boom. Zoals iedere rechtgeaarde politieman besluit hij in actie te schieten. Een vreemde ecologische thriller waarin alles draait om een boom die volgens de enen behekst is, terwijl anderen in hem een zegen van de natuur zien. Maar hoe kan de mens de strijd aanbinden met elementen die buiten het bereik van de rationele controle vallen? Het spannende en originele scenario werd geschreven door regisseur Kurosawa. Fotografie is van Junichiro Hayashi. Dolby Stereo.

Shall We Dansu?

1996 | Komedie

Japan 1996. Komedie van Masayuki Suo. Met o.a. Koji Yakusyo, Tamiyo Kusakari, Eriko Watanabe, Yu Tokui en Hiromasa Taguchi.

Shall We Dance?' is een bekend Broadway-liedje van de musical The King and I, waarin de botsende westerse en oosterse cultuur elkaar vinden in Dans. In Suo's film wordt de Japanner Shohei, een doorsnee loonslaaf, (Koji Yakusho) geprikkeld door de westerse dans. En door de statige lerares (Tamiyo Kusakari, een echte ballerina). Maar dansen wordt algemeen beschouwd als onfrisse frivoliteit, en wat zal Shohei's echtgenote denken? Shall We Dance? is een oproep aan Japanners en alle andere mensen, tot levensvreugde en warmte. De boodschap kwam flink aan: de film scoorde internationaal uitstekend en was in eigen land de succesvolste van het jaar.

Skinless Night

1991 | Erotiek

Japan 1991. Erotiek van Rokuro Mochizuki. Met o.a. Kin Ishikawa, Yasuko Yagami, Aya Katsuragi, Masahiro Sato en Sabu Kawahara.

Bij gebrek aan een echt scenario hebben de makers het platgetreden pad van de `alternatieve porno-film` willen bewandelen: een regisseur van dergelijk werk probeert tussen de vlezige plaatjes en de hijg-sc[KA2]enes een love-story te filmen, maar krijgt daarover ruzie met zijn financiers. Dit pseudo sekswerkje is slechts geschikt voor videorecorderbezitters, die in vlot tempo de erotische stukjes (v.n.l. leer- en lingerie fetisjisme) willen opzuigen. En dat was nu precies de bedoeling van de producenten. De titel staat in het land van oorsprong ook bekend als een bekend condoom-merk. Nobuyuki Saito flanste samen met de regisseur het script inelkaar en Mashai Endo gluurde door de lens van de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Junichi Kikuchi op televisie komt.

Reageer