Kenneth Kokin

Producer

Kenneth Kokin is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Captain Abu Raed

2007 | Drama

Jordanië 2007. Drama van Amin Matalqa. Met o.a. Nadim Sawalha, Rana Sultan, Hussein Al-Sous, Udey Al-Qiddissi en Ghandi Saber.

Een weggegooide pilotenpet verandert Abu Raed van een kluizenaar in een held. De kinderen uit de buurt denken dat de oude schoonmaker piloot is en willen al zijn verhalen horen. Captain Abu Raed, de eerste Jordanese inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, is volwassen en onvolgroeid tegelijkertijd. Hij durft een aantal gevoelige problemen aan te kaarten, zoals vrouwenemancipatie, alcoholmisbruik, armoede en mishandeling, maar regisseur Amin Matalqa vertilt zich aan die zware thema’s. Hij laat schaamteloos muziek aanzwellen, zet slowmotion in en maakt van zijn hoofdpersoon een wel erg brave martelaar. De schare kindacteurs zorgt ervoor dat de film toch een prettige levendigheid heeft.

The Way of the Gun

2000 | Misdaad, Western

Verenigde Staten 2000. Misdaad van Christopher McQuarrie. Met o.a. Benicio Del Toro, Ryan Phillippe, Juliette Lewis, Taye Diggs en Nicky Katt.

In een spermabank vernemen Mr. Longbaugh (Del Toro) en Mr. Parker (Phillippe) dat de hoogzwangere Robin (Lewis) fungeert als draagmoeder voor een malafide miljonair. De - weinig succescolle - criminelen ruiken geld, kidnappen haar om een stevig losgeld te vragen. Maar al snel sturen de wensouders een aantal zware jongens achter ze aan. McQuarrie, de regisseur van deze Tarantineske moderne western, verwierf grote faam met zijn script voor The Usual Suspects (1995). Zijn geconcentreerde regie en het sterke spel van de volledige cast helpt grotendeels vergeten dat de film wel erg veel plotlijntjes heeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kenneth Kokin op televisie komt.

Reageer