Sylvie Guillem

Acteur

Sylvie Guillem is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Noureyev

1992 | Documentaire, Biografie

Ierland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1992. Documentaire van Patricia Foy. Met o.a. Rudolf Noureyev, Dame Margot Fonteyn, Dame Ninette De Valois, Dame Merle Park en Maude Lloyd.

Een portret van een van de grote geniale dansers en choreografen van de twintigste eeuw (1938-1993), door Foy samengesteld uit archiefmateriaal met als rode draad een lang interview met de meester. Van zijn eerste danspassen, tegen de wil van zijn vader in, aan het Choreografisch Instituut van Leningrad, over zijn carrière bij het Kirow-ballet, tot zijn overloop naar het westen, na een optreden in Parijs in 1961. Ook hier deed hij zich vlug opmerken en werd hij een ster. Heel wat mensen die met hem gewerkt hebben komen aan het woord en we zien de danser zelf in enkele van zijn klassieke uitvoeringen. De research werd gedaan door Tristram Holland en Madonna Benjamin en de montage is van Mel Morpeth, Luke Campbell en Nigel Cattle. Foy stond zelf in voor het scenario en de interviews. Een must voor balletliefhebbers.

Une étoile pour l'exemple

1988 | Biografie

Frankrijk 1988. Biografie van Dominique Delouche. Met o.a. Yvette Chauviré, Florence Clerc, Isabelle Guérin, Sylvie Guillem en Monique Loudières.

De grote ster Yvette Chauviré draagt enkele geheimen van haar danskunst over op haar leerlingen van het Palais-Garnier. Ook haalt zij herinneringen op aan belangrijke momenten in haar artistieke loopbaan, die van 1941 tot aan haar afscheid in 1972 duurde. Een knappe samenvoeging van archiefbeelden, opnamen van een prestigieus verleden en later opgenomen scènes. Deze film weet te boeien ook al zou een meer geïnspireerde Delouche welkom zijn geweest. Het filmen van de dans heeft hij immers tot zijn specialiteit gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sylvie Guillem op televisie komt.

Reageer