Gonzalo Vega

Acteur

Gonzalo Vega is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Lo que importa es vivir

1986 | Drama

Mexico 1986. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Ernesto Gómez Cruz, Gonzalo Vega, María Rojo en Alejandro Parodi.

De relatie tussen een vrouw die een saai en onderworpen leven leidt en een jongen die naar haar huis komt op zoek naar werk, toont de sociale conventies en de valsheid van de kleinburgerlijke moraal die in een Mexicaans dorp heersen. Deze film betekent het begin van het einde van de voordien interessante Alcoriza.

Terror y encajes negros

1985 | Misdaad

Mexico 1985. Misdaad van Luis Alcoriza. Met o.a. Gonzalo Vega, Maribel Guardia en Jaime Moreno.

Een vrouw, gehuwd met een bezitterige en onuitstaanbare man, ontdekt bij terugkomst van een afspraak dat haar een beetje vreemde buurman druk bezig is om zich van een lijk te ontdoen. Deze achtenswaardige film mist echter de kracht en de deugdelijkheid van andere films van Alcoriza, de leerling bij uitstek van Buñuel.

Nocaut

1983 | Misdaad

Mexico 1983. Misdaad van Luis García Agraz. Met o.a. Gonzalo Vega, Blanca Guerra en Guillermo Orea.

Een bokser krijgt te maken met de ellende van de onderwereld als hij de lijfwacht van een mafiabaas wordt. Zeer goed verteld in korte scènes, en zeer goed gespeeld.

Antonietta

1982 | Biografie, Drama

Mexico/Frankrijk/Spanje 1982. Biografie van Carlos Saura. Met o.a. Isabelle Adjani, Hanna Schygulla, Carlos Bracho, Ignacio Lopez Tarso en Gonzalo Vega.

Een journalist werkt aan een boek over zelfmoord door vrouwen en komt zo op het spoor van een dweperige Mexicaanse idealiste, die aan het begin van deze eeuw haar volk intellectueel en cultureel probeerde te verheffen en na het politiek failliet van haar minnaar zich in de Parijse Notra Dame door het hart schoot. Zowel door het potentiële talent van de medewerkers als door het fascinerende feitenmateriaal een zeer teleurstellende, ongeïnspireerde film, die een saaie ondramatische geschiedenisles-met-lichtbeelden werd. Documentaire archiefopnamen benadrukken de lusteloosheid van de ensceneringen. Adjani geeft de titelrol nog enig romantisch elan, maar Schygulla is als de journaliste zó onverschillig, dat haar research geen enkele motivatie krijgt.

Tiempo de lobos

1981 | Drama

Mexico 1981. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Ernesto Gómez Cruz, Gonzalo Vega, Jaime Garza en Patricia Rivera.

Het verhaal over een familie die uiteenvalt ten gevolge van de sociaal-economische omstandigheden op het Mexicaanse platteland. Een irrelevante film die aan verschillende klassiekers van John Ford doet denken.

La seducción

1981 | Drama

Mexico 1981. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Katy Jurado, Gonzalo Vega, Viridiana Alatriste en Noé Murayama.

Een vrouw wordt zich bewust van het onrecht dat in haar land begaan wordt en sluit zich aan bij de rebellen. Zoiets als MAT van Poedovkin, gebaseerd op een Duits verhaal uit de 19e eeuw; zeer slecht 'overgezet' naar Mexico van 1981.

El Lugar sin límites

1978 | Drama

Mexico 1978. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Lucha Villa, Ana Martín, Gonzalo Vega en Julián Pastor.

Een vrachtwagenchauffeur wordt verleid door een homoseksuele ambtenaar in een Mexicaans dorpje. Een vuile en ruwe film die een sterke aanklacht tegen de hedendaagse Zuidamerikaanse dwingelandij en het 'machismo' vormt. Een van de beste films van de hedendaagse Mexicaanse cinema.

Las apariencias enganan

1977 |

Mexico 1977. Jaime Humberto Hermosillo. Met o.a. Isela Vega, Gonzalo Vega, Manuel Ojeda en Margarita Isabel.

De valsheid en de kleingeestigheid die verscholen gaan achter de morele waarden van de bourgeoisie, worden belicht in een vreemd verhaal over seksuele dubbelzinnigheden. Deze sympathieke satire met min of meer erotische verwikkelingen is helemaal niet slecht gedaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gonzalo Vega op televisie komt.

Reageer