Simon Wells is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Mars Needs Moms

2011 | Animatie

Verenigde Staten 2011. Animatie van Simon Wells.

Zet de vuilnis buiten! Eet je broccoli op! Bah, denkt de 9-jarige Milo. Maar nauwelijks heeft de kwajongen zijn moeder gezegd dat hij haar liever kwijt dan rijk is, of ze wordt voor zijn neus weggekaapt door Marsmannetjes die haar moederinstincten willen aftappen om er huishoudelijke robots mee te programmeren. Milo, die als verstekeling is meegereisd, is echter niet van plan om dat zomaar te laten gebeuren. Want moederliefde leer je niet zomaar ... Samen met zijn onwaarschijnlijke nieuwe vrienden Gribble en Ki zet hij de tegenaanval in.

The Time Machine

2002 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2002. Sciencefiction van Simon Wells. Met o.a. Guy Pearce, Jeremy Irons, Samantha Mumba, Orlando Jones en Mark Addy.

Alexander Hartdegen (Pearce) rouwt om zijn verloren geliefde, maar hij zit niet bij de pakken neer. Hij ontwikkelt een tijdmachine om de geschiedenis te veranderen, maar het loopt natuurlijk helemaal fout. Uiteindelijk komt hij uit in de verre toekomst waar de mooie Eloi en de slechte Morlocks wonen. Remake van de klassieker uit 1960, ditmaal gemaakt door de achterachterkleinzoon van H.G. Wells. Een Oscarnominatie voor de make-up en de special effects waren mooier in de versie uit 2002, maar verder deugt er weinig van Simon Wells' versie. Matig spel, slecht script. Zijn betovergrootvader zou zich in z'n graf omdraaien.

The Prince of Egypt

1998 | Animatie, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1998. Animatie van Steve Hickner, Brenda Chapman en Simon Wells.

Groots opgezette animatiefilms waren lang het bijna exclusieve terrein van Disney, maar dit fraaie exemplaar werd geproduceerd door Spielbergs DreamWorks studio. The Prince of Egypt blies het in de jaren vijftig populaire genre van de bijbelverfilming (Ben Hur, The Ten Commandments, waarnaar veelvuldig wordt verwezen) tijdelijk nieuw leven in. De prins uit de titel is Mozes, die in het huishouden van de Egyptische farao opgroeit tot hij ontdekt dat hij eigenlijk Joods is. Het liedje 'When you believe' werd met een Oscar bekroond.

Balto

1995 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1995. Animatie van Simon Wells.

Nome, Alaska 1925. Balto is een kruising tussen een hond en een wolf. Hij lijdt er ernstig onder dat men hem als bastaard beschouwt. Hij vindt troost in de vrienschap met Boris, een humeurige Russische gans, de ijsbeertjes Muk en Luk, en een Husky om te zoenen die Jenna heet. Voorspelbare animatie met positieve ideeƫn over het leven.

We're Back! A Dinosaur's Story

1993 | Animatie

Verenigde Staten 1993. Animatie van Ralph Zondag, Dick Zondag, Phil Nibbelink en Simon Wells. Met o.a. Julia Child, Walter Cronkite en John Goodman.

Rex (Goodman) en drie andere dinosauriƫrs worden door kapitein Neweyes (Cronkite) vanuit de oertijd met een tijdmachine naar het heden gehaald. Nogal onzinnig verhaal dat niet altijd vlot verloopt is regelmatig kunstig in beeld gebracht. (IdH/VPRO Gids)

An American Tail: Fievel Goes West

1991 | Animatie, Familiefilm, Western

Verenigde Staten 1991. Animatie van Phil Nibbelink en Simon Wells. Met o.a. Philip Glasser, Dom DeLuise, John Cleese, Amy Irving en Jon Lovitz.

Vervolg op An American Tail (1986) kwam tot stand in de Amblimation studio van Steven Spielberg en biedt pracht animaties, leuke liedjes en een spannend verhaal. De Russische muizenfamilie Mousekewitz wordt na een tweejarig verblijf in de Bronx door een kwaadaardige kattenbende naar het Wilde Westen gelokt. Als de kleine Fievel niet oplet worden de Mousekewitzjes daar tot mouseburgers verwerkt. John Cleese leent zijn stem aan een prettig kakkineuze kattenhoofdman. De muziek is van James Horner.