Olga Zubarry

Acteur

Olga Zubarry is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Somos novios

1969 | Romantiek, Musical

Mexico/Argentinië 1969. Romantiek van Enrique Carreras. Met o.a. Palito Ortega, Armando Manzanero en Olga Zubarry.

Verhalen over verschillende romances. Een romantische film rond enkele Zuid-Amerikaanse zangers. Zonder enig belang.

Invasión

1969 | Thriller, Mysterie, Fantasy

Argentinië 1969. Thriller van Hugo Santiago. Met o.a. Olga Zubarry, Lautaro Murúa, Juan Carlos Paz, Martín Adjemián en Daniel Fernández.

Het werk van Jorge Luis Borges, die meewerkte aan het scenario van regisseur Santiago en Adolfo Bioy Casares, is een getrouwe bewerking voor de film. Het betreft een allegorisch verhaal dat tegen de dictatuur gericht is. In het fictieve stadje Aquilea hebben een aantal mensen zich geschaard rond Don Porfirio (Paz), een oude man die uitsluitend met zijn kat communiceert. Ondertussen wordt Aquilea belegerd door duistere vijanden die door de hinderlagen van Don Porfirio worden tegengehouden. Helaas komen de leden van het groepje rond Don Porfirio op een geheimzinnige wijze stuk voor stuk om het leven. De dertig-jarige Argentijnse regisseur Santiago leerde het vak bij Robert Bresson en deze film, die in de trant van het werk van 'tijdgenoot' Michelangelo Antonio gezien moet worden, heeft cultstatus verkregen. Santiago wordt beschouwd als een geestverwant van David Lynch, die op laatst genoemde invloed heeft gehad. Het camerawerk van Ricardo Aronovich en Adelqui Camuso bevat indrukwekkende beelden en fraaie composities. Interessant voor cinefielen die gefascineerd zijn van de Argentijnse cinema over dood en zelfvernietiging. De indertijd in Frankrijk gedistribueerde versie was slechts anderhalf uur.

Proceso de conciencia

1964 | Drama

Spanje/Argentinië 1964. Drama van Agustín Navarro. Met o.a. Antonio Vilar, Olga Zubarry, Conchita Núñez en Carmen de la Maza.

Terwijl een rechter een proces over een moordzaak voorzit, raakt hij verliefd op de nicht van zijn vrouw. Een zwakke film, hoewel het script interessante elementen bevat.

A hierro muere

1962 | Misdaad

Argentinië/Spanje 1962. Misdaad van Manuel Mur Oti. Met o.a. Olga Zubarry, Alberto de Mendoza, Luis Prendes en Katia Loritz.

Een voormalig dwangarbeidster is nu huishoudster bij een oude zieke zangeres. Samen met haar neef Fernando besluit ze zich te ontdoen van haar werkgeefster én de arts. Deze aanvaardbare detectivefilm is het werk van een niet te onderschatten regisseur.

La Sed

1961 | Oorlogsfilm, Drama

Argentinië/Spanje 1961. Oorlogsfilm van Lucas Damare. Met o.a. Francisco Rabal, Olga Zubarry, Carlos Estrada en Jacinto Herrera.

Het stamhoofd Jara moet vijandelijk grondgebied doorkruisen, om een watertank naar een geïsoleerde positie in de woestijn te brengen. Een goede film met een dramatische inslag en passend gerealiseerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Olga Zubarry op televisie komt.

Reageer